Düşgüzâr Kelimeler

Konu sahibi son olarak 925 gün önce görüldü
12654629_973774302712649_995631020675088706_n.jpg

Kaybettiğin yerde bekleme, güçsüzler öyle yapar. Sana kapanan kapıyı bir daha çalma, kapanan kapıyı acizler çalar.

Şiirden olma hayalden doğma acılarımın susuz gecelerine gözlerini sürsem diner mi yüzyıllık kısır dudaklarımın yalnızlığı?

Ve bir gün; hasta olmasına bile dayanamadığınız insanın, içinizde ölmesini istersiniz.

Kalp ölür, ruh direnir.
Aşk unutur, anılar dirilir.
Acı yakar, vicdan eskir.
Ölüm acıkır, umut eksilir.

Ne kadar çok okunmamış kitap var sahaflarda… Ne kadar çok okşanmamış kedi var sokaklarda... Ne kadar çok biz varız yarınlarda...

Aşkın altyazısı da olmaz bilirsin. İzleyip anlayacaksın. Anlayamadıklarını kaçıracaksın. Ben bu aşkın hiçbir karesini kaçırmak istemiyorum.

Sen öyle bir yağmursun ki,
Her damlanda kaçacak yer arar bu adam,
Çünkü dokunsan bir daha tenime,
Olduğum yerde olduğum gibi yeniden severim seni,
Benim üstüm başım sensin.

''Görmeyen bir insana maviyi anlatamazsınız ama o maviyi en az benim sevdiğim kadar seviyordu. Ona mavinin dünyada en çok bulunan renk olduğunu anlatmıştım ama nasıl bir renk olduğunu anlatamadım. Sürekli gördüğü karanlığı da... Onun sözleri beni şükretmeye yöneltiyordu her defasında...
''Yaratan dünyada en çok maviyi kullandıysa, bize de maviyi sevmek düşer'' demişti. O maviden habersiz maviyi severken, ben onun karanlığındaki maviye aşık olmuştum.

Geri