Dünyaya insan olarak gönderilmek, istemediginiz halde.

Konu sahibi son olarak 595 gün önce görüldü
İnsan olmanın özel bisey oldugunu hic düsünmedim.
Peki ya siz ?
Size hic sorulmadan odanızdan calınan tiyatro Senaryolarınızın, skeç haline getirilip dünya denen merasimde sergilenmesinden hosnut olurmuydunuz ?
İnsanoglunun yasadıgıda tıpkı budur aslında.
Hiç sorgu sual olmadan ,
Buraya gelmek isteyip istemediginiz sorulmadan
Secilmis aile, secilmis akrabalar ve yazılmıs kaderle,
Dünya denilen merasime gönderiliyorsunuz.
Tamam, belki insanoglunun basına ne gelirse ya meraktan- ya meraktan" gelir...
Bize sorulsaydı, gitmek istiyoruz derdik.
Ama yaşayacaklarımız gösterilseydi emin olun gelmek istemezdik.
Tabi bu biz şanssızlar için geçerli.
Şanslı olanlar yine gitmek isterdi eminim.
Dünyada o kadar şey yaşıyoruz, iyi yada kötü.
Birde öldüğümüz zaman çekeceğiz.
Eee namaz yok, oruc yarım yamalak.
Kim cennete kabul eder ki beni yada bizi ?
Belki inançsız olsaydım hemen şuracıkta intihar ederdim kesinlikle.
Zaten b.ka batmış hayatımız, ahiretimizide bataklıga sokmamak icin yapmıyoruz bircogumuz.
Bazen düsünüyorumda KESKE cennet ve cehennem olmasaydı.
Yahu ben yok olup gitmek istiyorum.
Evet evet..
Ölüp gömülüp, ruhumun yok olmasını..
Bedeniminde zamanla topraga karısıp gitmesini.
Evet evet ben bunu cok istiyorum.
Ama hersey öyle kolay degil maalesef.
İnsan olmayı hic istemezdim.
İnsan olmak hic adil degil.
İnsan olmak özel degil.
Ve kendi seçimim degil.
Ve belkide şizofren oldugumu düsünüyosunuz.
Siz ve tabuları yıkamamıs beyniniz.
En az sizin kadar kacıgım.
Ve en az sizin kadar günahkar..

selam hani bal?
Gönderilmedik, evrildik.
Var olduktan sonra sekilleniyor zaten kimlik, var olmayi istemedigin kanisina var olduktan sonra varabilirsin ancak. Cunku seni o dusuncelere sevk edecek bir deneyim ve anlamlandirma surecine ihtiyacin var. Deneyimlemeden karar mekanizmani olusturamazsin, sekillenemezsin, sinirlandirilamazsin ve kimse olamazsin. Onun disinda insanin canlilar arasinda en üstün varlik oldugu zihniyeti zaten yalnizca din kitaplarinda gecer. Sebebi de irade ve dusunebilme yetimiz olmasidir ona gore. Ama sadece rastgelelikten ve hayatta kalabilmek icin evrilmis bi beynin, evrildigi kadarıyla hayati yorumlayabilen zincirdeki bi halkasiyiz. Bundan milyon yillar sonraki halimize gore aziz, biraziz. Hatta ötekilerinin pencesi boynuzu varken biz kültür insa etmeden var olamayacak kadar birkac tik eksigiz.
Bir insanin inancli olmasi "hayatin anlami var mı, yok mu" sorusuna "anlamı var" demiş olması demektir. Anlami var diyen kisi icin sonraki durak buldugu anlama uygun nasil yasayacagini belirlemesidir. Muslumansın, oyle anliyorum. Musluman bireyin hayati nasil anlamlandirdigi amacladigi ve sahiplendigi ilkeler bellidir. Onlara uygun davranmak istemiyor, cennet cehennem ve insanin konumu konusunda kabullenmeyisler yasiyor ve en onemlisi de inandiklari onu tatmin etmeyip mutsuz kiliyorsa neye inandigina bakmasinda fayda var diye dusunuyorum. "Doğru" diye kabul ettigimiz seylerin semboluyuz cunku.
Umarim hadsiz birkac sey soylememisimdir.
Derdini sevdim.

• Beğen
Tepkiler: Han
selam hani bal?
Gönderilmedik, evrildik.
Var olduktan sonra sekilleniyor zaten kimlik, var olmayi istemedigin kanisina var olduktan sonra varabilirsin ancak. Cunku seni o dusuncelere sevk edecek bir deneyim ve anlamlandirma surecine ihtiyacin var. Deneyimlemeden karar mekanizmani olusturamazsin, sekillenemezsin, sinirlandirilamazsin ve kimse olamazsin. Onun disinda insanin canlilar arasinda en üstün varlik oldugu zihniyeti zaten yalnizca din kitaplarinda gecer. Sebebi de irade ve dusunebilme yetimiz olmasidir ona gore. Ama sadece rastgelelikten ve hayatta kalabilmek icin evrilmis bi beynin, evrildigi kadarıyla hayati yorumlayabilen zincirdeki bi halkasiyiz. Bundan milyon yillar sonraki halimize gore aziz, biraziz. Hatta ötekilerinin pencesi boynuzu varken biz kültür insa etmeden var olamayacak kadar birkac tik eksigiz.
Bir insanin inancli olmasi "hayatin anlami var mı, yok mu" sorusuna "anlamı var" demiş olması demektir. Anlami var diyen kisi icin sonraki durak buldugu anlama uygun nasil yasayacagini belirlemesidir. Muslumansın, oyle anliyorum. Musluman bireyin hayati nasil anlamlandirdigi amacladigi ve sahiplendigi ilkeler bellidir. Onlara uygun davranmak istemiyor, cennet cehennem ve insanin konumu konusunda kabullenmeyisler yasiyor ve en onemlisi de inandiklari onu tatmin etmeyip mutsuz kiliyorsa neye inandigina bakmasinda fayda var diye dusunuyorum. "Doğru" diye kabul ettigimiz seylerin semboluyuz cunku.
Umarim hadsiz birkac sey soylememisimdir.
Derdini sevdim.
As Hatun yo bilhassa dahada tecrube sahibi oldum

Dünyaya kim gönderdi bizleri. Hannibal cennet ve cehennemin varlığından bahsetmiş, gidip görüp gelen var mı acaba.

Ben şimdi bu konuya ordularımı salarsam buralar zangölüne boğulur.
Neyse...

Geri