Dünyanın en uzun bacaklı kadını Maci Currin: Kıyafet bulmak bir kabus

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Dünyanın en uzun bacaklarına sahip olma rekorunu 17 yaşından beri elinde tutan 21 yaşındaki Maci Currin, günlük hayatında karşılaştığı kendine özgü sorunlarını anlattı.

2 metre 8 santim boyunda olan Maci Currin'in her bacağı 143 santimetre. 4 yıldır Guinness Dünya Rekorunu elinde tutan Cunnin ABD'nin Teksas eyaletinde yaşıyor.

Sosyal medyadaki gönderileriyle ilgili insanlardan çok sayıda karışık tepki ve nefret yorumu aldığını söyleyen genç kadın, kendisini bir korku filmi karakteri olan Slendermen'e benzettiklerini söyledi.

Maci şunları söyledi: "Çok karışık tepkiler alıyorum ama bu beklenen bir şeydi. Bazıları gerçek olup olmadığımı sorguluyor. Bacaklarımı ve benzersiz olmayı seviyorum. Ortaokuldayken de sınıf arkadaşlarımdan hep daha uzundum. O zamanlar boyumdan nefret ediyordum çünkü yaşıtlarımın beni hedef alabileceği tek şey buydu. Şimdi farklılığımı seviyorum ama bu kadar uzun bacaklar, gerçek hayattaki bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Kapı aralıklarından geçerken genellikle ekstra dikkatli olmam gerekiyor. Her kapının altından eğilmek zorunda kalmak bende bir çekiç alıp hepsini parçalama isteği uyandırıyor. Ayrıca bedenime uygun kıyafet bulmak da bir kabus. Genellikle çok pahalı olan özel yapım kot pantolonlar giymek zorunda kalıyorum. Bir çift kot pantolonun maliyeti yaklaşık 250 dolar."

Genç kadın ayrıca boy farkından dolayı erkeklerin onu toplum içinde öpmekten hoşlanmadığı için flört etmekte zorlandığını da açıkladı.

Maci, "Yaklaşık dört yıldır en uzun kadın bacak rekoruna sahibim. Bu unvanın benim için artık bir anlamı yok, geçmişte kaldı. Eğer biri unvanı benden almak isterse çok mutlu olurum" diye ekledi.

Kaynak

1712212871516-yeni-proje-1.jpg
1712212936147-yeni-proje-1.jpg

• Wow
Tepkiler: ne
Basketbolcular dışında bu boy çoğu erkek için çok uzun gelecektir.

Bizde de var bi hayırsız uzun kjkjkhjjhh

şaka bir yana hiç albenisi yok fazla uzun kadınların erkek gibi o ne öyle

bu maci, eski bir sinif arkadasim macy'ye cok benziyor. ustelik isimleri de ayni aslinda. uzun boylu olusun, atalarinin gururu maci hanim. iskandinav ulkeleri veya hollanda-alman dna-detected :emoji_writing_hand::emoji_writing_hand:

Bacak boyum kadar boyun var. Sus otur yerine diye poposu yere yakın olanları zorbalayabilir… fjkfkkf

kadının eli @Angie nin kolu kadar :S

Ne tür bi hastalık ki bu

2,08 çok abartı bir boy değil.Ancak kadının bacak uzunluğu aynı boydaki kişilerden farklı.Ve bu kadını nadir yapan bir özellik.

Not: Boy 1.83 : )

Ne tür bi hastalık ki bu
Genetik bir rahatsızlıkmış.

Marfan Sendromu Nedir, Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
Marfan sendromu, çoğunlukla genetik nedenlerle meydana gelen ve bağ dokusunu etkileyen nadir bir hastalıktır. Bağ dokusu, vücuttaki destek dokusunu oluşturan ve organları bir arada tutan önemli bir yapıdır. Marfan sendromu, fibrillin-1 adlı proteini kodlayan FBN1 genindeki bir mutasyon sonucu ortaya çıkar. Bu mutasyon, bağ dokusunun esnekliğini ve dayanıklılığını etkileyerek bir dizi sistemik soruna neden olabilir. Marfan sendromu olan bireyler genellikle uzun boylu, ince yapılı ve uzun uzuvlara sahiptirler. En yaygın etkilenen bölgelerden biri kalp ve damar sistemidir; anevrizma ve kalp kapaklarındaki sorunlar sık görülür. Ayrıca, göz, iskelet ve ciltte de belirgin özellikler gösterebilir. Marfan sendromu tedavisi, birçok branşın görüşü alınarak hazırlanır ve tedavide amaç hastanın yaşam kalitesini artırmak ve semptomları kontrol altına almaktır.

Bu sendrom, FBN1 adlı bir gende meydana gelen mutasyonlar sonucunda ortaya çıkar. FBN1 geni, vücutta elastik liflerin yapısını düzenleyen fibrillin adlı bir proteinin üretimini kontrol eder. Fibrillin, bağ dokusunda önemli bir rol oynar ve vücuttaki çeşitli organların yapısal bütünlüğünü sağlar. Bu genetik mutasyonlar, fibrillin proteininin normal fonksiyonunu engeller, bu da bağ dokusunun zayıf, elastik olmayan ve esneklik kaybına uğramış bir hale gelmesine neden olur. Bu rahatsızlıkta, özellikle uzun uzuvlar, esnek eklemler, göz anomalileri ve kalp problemleri gibi belirtiler görülebilir.

Kaynak

Bu da bi tür hastalık yani, kimse istemez böyle olmayı ama bu da onu farklı kılıyor. Kendisi mutludur umarım gerisi önemsiz.

Geri