Dünyanın Çeşitli Şehirlerinde Çekilmiş En Eski Fotoğraflar

Konu sahibi son olarak 1565 gün önce görüldü
19. yüzyılın ortalarından itibaren, fotoğraf makinesinin de bulunmasıyla dünyaca ünlü şehirlerin sokakları ölümsüzleştirilmeye başlandı. İlk fotoğraflama tekniği çok uzun pozlama sürelerine ihtiyaç duyuyordu. Bunun yanında, şehirlerde çok daha az insan ve hareket vardı. Bu nedenle büyük şehirler ilk fotoğraflarında, birer hayalet şehir gibi görünüyordu.

Atina, 1845
oHobTY.jpg

Toronto 1856
oHo66v.jpg

Sidney, 1855
oHofCx.jpg

Singapur, 1844
oHo0tp.jpg

Roma, 1842
oHoAVy.jpg

Paris, 1838
oHodOM.jpg

New York, 1850
oHEPUh.jpg

Londra,1839
oHEkdn.jpg

Kudüs, 1844
oHERvj.jpg

Dublin, 1848
oHEQsH.jpg

Washington, D.C. 1846
oHErtA.jpg

Kopenhag, 1840
oHECV1.jpg

Mumbai, 1850
oHESjI.jpg

Berlin, 1840
oHEuUf.jpg

Edinburgh, 1848
oHEET8.jpg

Kaynak: sobadsogood

Atina, Sidney, ABD, Berlin, Roma , Paris bunların şuanki hallerini gördüm hatta forumda da gittiğim yerleri paylaştım. En büyük değişim hangisi denirse görselde yok ama bence İstanbul.

Adamlar tarihini yapısını mimarisinin özgünlüğünü koruyor restorasyon sürecinde özgünlüğü korumak için uğraşırken yeni mimari de eskiyle uyuma dikkat ediyorlar. Biz öyle değiliz.

Atina, Sidney, ABD, Berlin, Roma , Paris bunların şuanki hallerini gördüm hatta forumda da gittiğim yerleri paylaştım. En büyük değişim hangisi denirse görselde yok ama bence İstanbul.

Adamlar tarihini yapısını mimarisinin özgünlüğünü koruyor restorasyon sürecinde özgünlüğü korumak için uğraşırken yeni mimari de eskiyle uyuma dikkat ediyorlar. Biz öyle değiliz.

Çok haklısın.
Tarihi miras kavramı bizde çok önemsenmiyor ne yazık ki.

Geri