Dünyada tarifi en çok aranan Türk yemeği oldu!

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Kimisi Türk pizası diyor kimisi Ermeni fakat kelime Arapça kökenli ve çok eskilere kadar gidiyor.
Evet Leftycim.
Daha cok asurlulara dayaniyor.Kelimenin kökü ibranicenin lehmen sözcügünden türemistir.Ekmek demek.
Asurlular m.ö.8.yuzyilda yehuda kralligini (bugünki Israil bölgesi) isgal ettikten sonra halki asur bölgesine sürmüslerdir.Haliyle kültürler isteksiz olsa da bir simbiyoz haline girmistir.
Bugün de yemek konusunda medeniyetler farksizdir.Yemek leziz ise diger kültür tarafindan benimsenir.
Lehmeni süsleyip püslemis asurlular o bölgeye yaymislardir.Dogu Anadolu dan batiya dogru yol almistitr.
Oluvermis lahmacun.

Evet, Kim kardashian ortalığı yıktı ya... zaten sonra popüler oldu öyle Amerika'da...
Olabilir.
Mantiksiz deil zira ermenililer simdi bildigimiz ermeni devletin sinirlari icinde deildi.
Mezopotamya ya kadar girmislerdi Ama kültürlerinin yayilmasina Büyük sanli ah harika Roma Imparatorlugu izin vermemistir.
Oranin cografi ve tarihsel yapisini bilmeyen bir insan bunu kabul edebilir.
Ve ABD halkinin pek bilgin ve zeki oldugu söylenemez.

Olabilir.
Mantiksiz deil zira ermenililer simdi bildigimiz ermeni devletin sinirlari icinde deildi.
Mezopotamya ya kadar girmislerdi Ama kültürlerinin yayilmasina Büyük sanli ah harika Roma Imparatorlugu izin vermemistir.
Oranin cografi ve tarihsel yapisini bilmeyen bir insan bunu kabul edebilir.
Ve ABD halkinin pek bilgin ve zeki oldugu söylenemez.
Romalı mısınız?

Canım birden Lahmacun çekti. Bol soğanlı olsun lütfen.

Hem lezzetli hem hazırlaması kolay şu pandemide hayat kurtaran lezzet. Pandemi lahmacun yapmayı bile öğretti insanlara

Bizim Hatay yemeklerini henüz tatmadıklari nede belli.Künefe bebekimden bahsetmiyorum bile.Canım memleketim ❤

Antakya mı? İskenderun mu? Hayat mı? en iyi künefe için doğru adres neresi !

Iskenderunda da güzel yapılıyor yahu.Hatay`da nereye gidersen Künefeyi güzel yapan bulursun evinde işletmelerde vs vs.Ev arkadaşın hemşerim bol SEA.
O da daha yeni terk edildi. İskenderunlular için zor bir sene :(

a.s

Muhabbeti görünce aklıma askerdeyken yediğim künefe -hayatım boyunca da daha iyisini yiyemeceğim- Petek Pastanesi geldi. Hey gidi günler.

Geri