Mueddeb
Platin Üye
-
-
-
-
-
Dünyada Müslümanlığa neden düşmanlık duyulmaktadır?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Anlatabildin abi , buda bir bakış açısıydı zaten duymadığım değil ama az duyulan bir bakış açısı aslında.Bu soruna pek duymadığın bir bakış açısıyla cevap vereyim kardeşim ..
İnsanlığın tarih boyunca en büyük düşmanı şüphesiz Şeytan ve kavmi olmuştur ..
En başından düşünelim ..
Cennetten dünyaya sürülen ALLAH'ı bilen tanıyan O'nun huzurunda bulunmuş olan iki insan ..
Adem ve Havva .. Bu iki insan İnsanlığın en saf en temiz en doğal halini simgeliyorlar ..
Adem zaten peygamber ve insanlığın atası .. Çocukları oluyor, çoğalıyorlar .. Her ebeveyn gibi çocuklarına özen gösteriyorlar, onlara doğruluğu dürüstlüğü ALLAH'ı ve ALLAH'ın öğretilerini öğütlüyorlar ..
Kısacası islam üzerine yaşıyorlar ..
Şimdi ben o zaman şu soruyu soruyorum ; " Her şey bu kadar saf ve temizken neden belli bir zaman geçtikten sonra o İslam toplumu bozuluyor ? Ve neden başka peygamberler gönderiliyor ?
Cevap bariz ; Zira İnsan yüzünden ALLAH'ın huzurundan kovulan bir zamanların en değerli mertebelerinde bulunmuş Şeytan boş durmadı .. Zaten ALLAH'a da söz vermemişmiydi " Ben onları Senin yolundan çıkaracağım " diye ..
İşte Şeytan o günden bu yana sadece ve sadece İslam'ı daha doğrusu " Sırat-ı Müstakim"i bozmak için çalışmıştır .. Dünya da İslam sadece bizim dinimiz olmamıştır .. Bizden önce Hristiyanlık İslam üzerineydi ama bozuldu zira Şeytan bozdu .. Ondan önce Yahudilik, ondan öncesi de başka semavi dinler ..
Peygamber efendimizin yeryüzüne teşrifine kadar İnsanlık tam bir bataklık içinde imiş .. Özellikle Kara büyülerin hakimiyeti altında ki insanlık Cinlerin oyuncağı durumundaydılar ama Efendimizin doğumuyla beraber Cinlerin ve Şeytanların hakimiyeti yıkılmış, bir takım güçleri ellerinden alınmıştır ..
Zaten insanlığın tabii düşmanı olan Cinler'inde yeni hedefleri Müslümanlar olmuştur ..
Tabi bu yazdıklarımdan ihaleyi Cinlere yıkmak doğru olmaz .. Aslında bizim onlarla mücadelemiz gayet adilane şartlar içerisinde eğer fark edebilirseniz ..
Onların beynimize sızma, vesvese verebilme güçleri var ama bizim de hakikati fark edebilme, seçip seçebilme özgürlüğümüz ve saf bir bilincimiz var ..
Sonuç olarak dünya Müslümanlarla uğraşıyor zira bu bir Ying Yang dengesidir .. Kötülük her zaman İyilikle savaş halinde olacaktır ve kıyamete kadar da bu hiç değişmeyecektir ..
Bilmem ki anlatabildim mi Müeddeb ..?
Nedeni müslümanların, müslüman olmayanlara besledikleri kin olabilir mi ?
müslümanların, müslüman olmayanlara karşı bir kin beslediğinden olamaz. çünkü müslümanlar, kendilerinden olmayanlara değil, değerlerine hakaret edenlere karşı bir tutum vardır. ve bu öyle düşmanlık besleyip onları katledecek düzeyde değildir...
işte o öyle değil. müslümanlar demeyelim müslümanım deyip değerlerine hakaret edenden tut da kendinden olmayanları hatta mezhebi farklı olduğu için insanları dinsiz ilan edebiliyor.
hehh işte şu da şuraya geliyor. müslüman olup veya ben buyum deyip kendi değerlerine hakaret edenler zaten müslüman veya buyum dediği şeyden olmuyor. müslüman olan biri mezhebi farklı olan birini dinsiz olarak ilan etmez zaten.
Sen kes bi sesini.
“Kendini bilmez kimseler onlara laf
attığında (incitmeksizin) “Selam!” derler (geçerler)” (Furkan, 25/63)
Gül geç sevgili Lal ..
Kabul edersen sadece cuma ve bayram namazlarına gidiyom![]()