Dünyada bir ilk: Pandemi balesi (Pandemic)

• Kullanıcı Ponyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, tüm dünyanın uzun süredir yaşadığı corona virüs pandemisini bugün 28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında ilk kez sahneye taşıyor.​

images (15).jpeg

Salgın sürecinde yaşanan zorlukları sanatsal bir yapıyla anlatan Pandemic adlı eser, dünyada corona virüs pandemisini anlatan ilk Bale çalışması olarak kayıtlara geçecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi’nce hazırlanan eserin koreografisi Volkan Ersoy ile Armağan Davran imzasını taşıyor.

images (16).jpeg

Baleye, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Ünitesi’nde görevli dört sağlık çalışanı da rol alarak katkı veriyor.

Pandemic bale eseri Bach, Vivaldi ve Albinoni’ye ait müzikleri ve Alper Saldıran’ın konuk sanatçı olarak yer alacağı konseptle sanatseverlerle buluşuyor.

Kaynak:ntv

Bizatihi uzun yıllar başlık hortlatımcılık ve ve de konu açıcılık görevlerini ifa ederek, foruma devinim kazandırmaya çalıştım. Açtığınız başlıklarla, foruma devinim ve ve de sanataj sağladığınız için teşekkürü bir borç bilirim, bu başlık altında dile getirmek istedim.​
Bale ve opera sevdiğim bir şey, rahmetli Durmuş dedem bu tarz ve de buz pateni seven bir insanmış, babamdan öğrendim.​

Geri