Dünya yeni bir savaşı göze alabilir mi?

Konu sahibi son olarak 1668 gün önce görüldü
Dünya yeni bir savaşı göze alabilir mi?

Kastın 3.Dünya savaşı sanırım ..
Zor ihtimal gibi geliyor bana zira 3.bir dünya savaşı bildiğimiz Kıyametin kopuşu demektir ..
Einstein şöyle söylemiş zamanında ; " Eğer 3.dünya savaşı olursa, insanlar 4.dünya savaşına taş ve sopalarla katılmak zorunda kalacaklar "

Zor ihtimal gibi geliyor bana zira 3.bir dünya savaşı bildiğimiz Kıyametin kopuşu demektir ..
Einstein şöyle söylemiş zamanında ; " Eğer 3.dünya savaşı olursa, insanlar 4.dünya savaşına taş ve sopalarla katılmak zorunda kalacaklar "
Evet 3. dünya savaşı elbette. Ama 3 dünya savaşı olacak diye okumuştum kitaplarda, sende okumuşsundur mutlaka. Yani öyle düşününce de kaçınılmaz gibi geliyor , adım adım yaklaşıyor gibiyiz bana kalırsa

Bu savaş çıktığında rusya ve abdnin birbirini yedikten sonra Türkiyenin dünya lideri olacağını sanan bazı akıllı olduğunu zanneden insanlarda vardır. onu geçtim milyonların ölmesini sırıtarak karşılar. bu ileri düzey zekalılar.

Bana göre 3. dünya savaşı kaçınılmaz bir gerçektir ve bu olacaktır. Bir çok belirtilerini bugünden görebiliyoruz. Özellikle Türkiye bu savaştan çok yara alacaktır. Tabi bunlar benim görüşlerim..

Bana göre 3. dünya savaşı kaçınılmaz bir gerçektir ve bu olacaktır. Bir çok belirtilerini bugünden görebiliyoruz. Özellikle Türkiye bu savaştan çok yara alacaktır. Tabi bunlar benim görüşlerim..

Böyle bir savaş kolay kolay çıkmaz. bence hiçte muhtemel olmayan bir savaş. Artık yanlış politikaların kısa sürede insanları dışarı dökebildiği bir dünya var. Artık hemen hemen herkes geçmişte yaşanılan savaşların ne sonuçlara doğurduğu hakkında bilgili. insanlık yıllar geçtikçe ne kadar umursamaz bir hale geldiysede bir o kadar da bilinçli. savaş çıkarabilmek için halkları birbirine düşürmek gerekir.

Pek ihtimal vermediğim bir şey,çünkü hiçbir şey eskisi gibi değil bloklaşmalar var tabi ki ama bunun bir Dünya Savaşı çıkarması imkansız gibi duruyor.

Dünya savaşına dönüşürmü bunu bilmiyorum ama İrana yapılan bir askeri harekata, Rusya ve Çin sert cevap verebilir.. + Hindistan'da olaya katılırsa kıyamet başlamış demektir..

dediğiniz çin bile amerika ile bağımlı. artık eskiden olduğu gibi. 2 kutuplu bir dünya yok. ancak lokal savaşlar olur o da silah ekonomisini canlı tutmak için.

dediğiniz çin bile amerika ile bağımlı. artık eskiden olduğu gibi. 2 kutuplu bir dünya yok. çin'in güçlenmesi savaş için yeterli neden değil. ancak lokal savaşlar olur o da silah ekonomisini canlı tutmak için.

Askeri olarak destek çıkmasına gerek yok, Bir savaş çıkma durumunda elindeki dolarlarla tehdit etse yeter, Amerika Irak savaşında olsun Afganistan savaşında olsun ekonomik olarak çok zararlı çıktı, bir daha böyle bir savaşı göze alamaz gibi..

Sadece felaket tellallığı olur bu.

Bir savaş var, devam ediyor da zaten bence. Ama artık eski usullerdeki gibi Karadan çıkartma, havadan indirme yapmak imkansız. Teknoloji fazla gelişti, silah sanayi bize açıklanan-açıklanmayan şeylerle birlikte aklın sınırlarını zorlamaya başladı. Yani bugün silahlarla yapılacak herhangi bir savaşın ateşkesi, antlaşması, kazananı, kaybedeni olmaz. Çokca insan ölür sadece. Ve hiçbir devlet bunu göze almak istemez çünkü insanlar devletler için rant kaynağıdır.

Artık savaş, ekonomik politikalar ve pazardaki pastanın büyük dilimini kimin yiyeceği üzerinden ilerliyor.

Dünya yeni bir savaşa hep hazır zaten, zamanını kolluyor bence.

Aslında dünya hiçbir zamandan savaştan doğru dürüst çıkmadı. Her gün kavgalar, her gün cinâyetler, her gün gürültüler... Para için, kadın için, yaşamak için hep savaştı insanoğlu; Savaşıyor da, savaşacak da...

Duyanda savaşmak için dünyadan izin aldıklarını sancak.İnsan hırsları uğruna her b*ku yemeye hazırdır.

Bkz; Hidrojen bombası
Bkz; Tsar hidrojen bombası denemesi
Bkz; dünya çekirdeğinin sarsılması ve oluşan şok dalgalarının dünyayı 7 kez turlamasıyla bilim adamlarının Tanrı'm biz ne yaptık diyerek şok geçirmesi

bla bla bla

Savaş demek ölüm demek. Tükenmişlik demek. Acı demek. Doğanın tahrip olması demek. Savaş hiç bir durumda göze alınmamalı..

3. dünya savaşı çıkmıyorsa bu şuan için ilerlemiş teknolojiden dolayı hiçbir ülkenin buna sıcak bakmamasındandır. Çünkü çok ağır kayıplar muhakkak olacaktır. Fakat psikolojik olarak bir savaş varmı dünya da bana göre var.

3. dünya savaşı zaten var.
Dünya da savaşta olan ülkeler var, ve bu ülkelerde insanlar ölüyor.
Dünyanın bir ucundan bir ucuna ülkeler kalkıp demokrasi götürmek maksadı ile savaşlar yapıyor.
Zaten tüm müslümanlara açılmış bir savaş mevcut. Her ne kadar bu ülkemize daha gelmese de, gelmeyeceği anlamına gelmez.

İşte 4.dünya savaşını kazanabiliriz.Bizdeki futbol taraftar grupları(özellikle çarşı ve gecekondu) çok işimize yarayacak.Çünkü 4.savaş ilkel ve eski aletlerle olacak :) Şaka bir yana dünya tekrardan bir kutuplaşmaya gidiyor.Bu kez çok farklı şekilde.Bir yanda Abd(ekonomisi çökmek üzere)diğer yanda Çin ve Rusya(bunlar güç kazanıyor) diğer yanda Avrupa(Abd' nin egemenliğinden ve baskısından kurtulmak istiyor) diğer yanda içinde Türkiye'nin de olduğu ne yapacağı belli olmayan ülkeler.Eğer böyle bir savaş çıkar ise Türkiye kafasını kullanıp kendi kardeşleriyle bir olmalıdır.İşte o zaman tüm dünyaya hakim oluruz 3.dünya savaşında,başarısız olursak üçte zaten 4.de dünya bizim :p

Geri