Dünya İsrailsiz çok güzel bir yer olacak.

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Arapların petrolü ne zaman biter, o zaman İsrail denen devletin de bir önemi kalmaz.
Yahudileri Gaz odalarına gönderenler de ne Arap'tı, ne de bizdik.
Bunu yapmalarının yek sebebi bir ulus hissi oluşturmak dı.
Mücadele etmemiz gereken bir millet değil, bir zihniyet.
Bu mücadelenin de bir sonu olmayacak. Çünkü bir millete bağlı değil. İnsanlar doğdukça zihniyet de yeniden doğuyor.

İsrail ile savaşamayız, çünkü bizim ile taraf olacak toplumların yönetimlerini başkaları belirliyor.
İran ile olan sıkıntı da bu sebepten.

Meşhur 6 günlük Sina yarım adası savaşında Mısır uçakları kalkamadan yerde vuruldular. Bunun sonucunda yıllar sonra Enver Sedat bir askeri tören sırasında kendi askerleri tarafından öldürüldü.

Yerine yeni bir Cunta hükümeti geçti. Onu da uzun mücadele sonrasında Müslüman Kardeşler yıktı, ama yerine yine bir şekilde yeni bir Cunta rejimi daha geçti. Tüm Demokratik ve özgürlükçü insan hakları savunucusu Batı bu Cunta rejimini destekledi. Hatta rejim ayakta kalabilsin diye Arap dostlarına para yardımı yaptırdılar.

Bölgede bir huzursuzluk unsurunun bulunması, bölgeyi denetlemek için en uygun şart. Bize de senelerce Terör yaşattılar.

Neyse ne. Ben şunu sormak istiyorum. Yarın Bahçeli çıkıp dese ki, "İsrail dost ve müttefiktir. Kadim dostumuzdur. Siyasi ekonomik ve askeri ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz"

.. kamil yine bu konuyu açar mıydı
Hahaha karıştıdın herhalde. Özgürlükçü olduğunu söyleyerek döneklerle, yumuşak cinsiyetsiz ib.. neyse, dağda da elinde silahı teröristlerle kol kola giren bir yapıda değil asla Bahçeli. Bize bir üçgen vardır tartışılmaz Lider doktrin teşkilat. Biz Lider olacaklar ayak oyunları ile para kuleleri ile gelmiyor Kusura bakma. Bizim abdestimizden şüphemiz yok namazdan niye olsun. " dünya gördüğün kadarıyla ibaret değildir.." diyor Şeyh Edebali. Tabii siz niye dokunmaya meraklısınız, ünlü ozanımız Ozan Arif bir şarkısında şöyle söylüyor - bırak ne derse desin falan fikrin Ozan'ı Ey Ozan Arif sen bırakma dilinden ezanı...

Belirteyim de komiksin. Kadim denilen tanımlama yeni yetmeler için kısa bir süreyi tarif edebilir Ama köklü devletler için bu tarihi bir araştır derim.

Öyle birşey yok. Yine Mevlevi tarzda yaradılanı severim yaradandan ötürü anlayışımızdan esinlenerek destek point alacağını düşünüyorsan, insani değerlere önem veren bir millet olmadıkları seçtikleri yönetimden belli.

Devlet yönetimi orada Hilafet sistemi ile gelmiyor. Yani halk kendisine en yakın olan kişileri oraya getiriyor. İlk günlerdeki görüntüleri asla unutmayalım. Nasıl olsa bize kimse vuramaz diye, 30 kilometre ileride insanlar öldürülürken parklarda bahçelerde içip güneşlenen insanları Ne çabuk unuttunuz ya da plajlarda top oynayan bikinili kızları. Ya bugün Kudüs'te filistinlileri zorla evinden çıkarıp evlerini yakan insanları nereye koyacaksınız?

Bu yaratıkların eline fırsat geçtiğinde neler yapabileceklerini biliyor musunuz? Siyonist düşüncedeki Yahudi olmayan insanların değerini biliyor musunuz? Ama hiç Üzülmeyin hep böyle insani düşüncelerle davranarak onlara çok güzel hizmet edeceksiniz. Acımayana acınmaz! Kuduz bir köpeği boynuna tasma takarak süs köpeği diye gezdiremezsin.

Böyle bir kınaya nasıl vardın şaşıyorum. Sen bilirsin deyince sorun çıkmazmış diyerek susuyorum...
Haklısın abi

İsrail'i ilahi bir gücün yok edeceğine inanmayarak işe başlanılsa, bir süre sonra bu tür dileklerde bulunmaya gerek kalmaz belki.

Haddini bilen, barışçıl bir İsrail'e bölgede müthiş saygı duyulur.
Filistin ile bölgelerine çekilseler ve birbirlerine saygı duysalar...
Hangi kitapta geçiyordu İsrail'in kuruluşu ile komşuların birbirine düşman olmaya başlamaları.
Bu insanlar küçük çatışmalarla olsa da yaşıyordu bir arada zaten.

Barışçıl bir İsrail'in Türkiye'ye de büyük katkısı olacak ki geçmişte olmuştur.
Aksi halde İsrail'i karşı masamıza oturtuyoruz şuan ki bölgede ciddi zarar bize.

Ortadoğu ve bölgedeki sorunların küçük bir kısmını çözer barışçıl bir İsrail.
Dünya'nın her yeri pek de parlak değil, çatışmalarla dolu.
Yemen, Somali, Nijerya, Libya, Tayvan, Ukrayna, İran, Pakistan, Hindistan...
Suriye'yi bizden sayıp unutuyordum bak yazmayı :)

Siyasi değil duygusal davrananlara da saygım var @Süreyya . O kadar aktivist evini yurdunu ailesini terkedip inandığı uğurda öldü. Peki ne dediler kendilerine, bana mi sordunuz gemiye binerken.

Bizim kefen giydik geldikçiler naapti. Hiç. Koka kola döktü sokağa.

Ne diyorum ben otuz senedir. Her türlü fikri ideolojiyi anlamaya çalışırım. benimsemesem de saygı duyarım. Ama kendi içinde çelişmeyeceksin.
Siyasi islerde duygusal davranana anlayis gösterilir ama saygi duyulur mu?

Duygusalliktan kaynakli celisiyor insanlar zaten...buna anlayis göster.

Israil egemen bir devlet.
Devletin egemenligine icten distan saldirirsan, karsilik bekleyeceksin.

Biri cikip T.C. icin baslikta istenileni istese, hoslarina gider mi?
Ki bu talep, masa altina süpürülmeyecek kadar fazla.

Haddini bilen, barışçıl bir İsrail'e bölgede müthiş saygı duyulur.
Filistin ile bölgelerine çekilseler ve birbirlerine saygı duysalar...
Hangi kitapta geçiyordu İsrail'in kuruluşu ile komşuların birbirine düşman olmaya başlamaları.
Bu insanlar küçük çatışmalarla olsa da yaşıyordu bir arada zaten.

Barışçıl bir İsrail'in Türkiye'ye de büyük katkısı olacak ki geçmişte olmuştur.
Aksi halde İsrail'i karşı masamıza oturtuyoruz şuan ki bölgede ciddi zarar bize.

Ortadoğu ve bölgedeki sorunların küçük bir kısmını çözer barışçıl bir İsrail.
Dünya'nın her yeri pek de parlak değil, çatışmalarla dolu.
Yemen, Somali, Nijerya, Libya, Tayvan, Ukrayna, İran, Pakistan, Hindistan...
Suriye'yi bizden sayıp unutuyordum bak yazmayı :)
Güdümlenmiş, güya barışçıl hümanist fikirlerine zerre miktar katılmıyorum. Tekrar edeyim: Kuduz bir köpeği tasma takıp insanlar içinde gezdiremezsin..!

Tamam işte. Senin bir fikrin yok. Kendin söylemişsin.
Korkalar için zor, acizler için imkansız olanlar bizim ideallerimizdir. Yol ve yöntemler doğru stratejiler ile hayata geçirilirse bu kervanımıza engel yok.!

Bizde çıkarımlar; ne günlük politikalarla, ne kısa vadeli çıkarlarla nede isteri krizine kapılmış satılmışların hezeyanlarıyla şekillenir. Basitleşmedik, basitliklere prim vermeyiz...

Siyasi islerde duygusal davranana anlayis gösterilir ama saygi duyulur mu?

Duygusalliktan kaynakli celisiyor insanlar zaten...buna anlayis göster.

Israil egemen bir devlet.
Devletin egemenligine icten distan saldirirsan, karsilik bekleyeceksin.

Biri cikip T.C. icin baslikta istenileni istese, hoslarina gider mi?
Ki bu talep, masa altina süpürülmeyecek kadar fazla.
Yaa gerçekten anlayamıyorum. Siz bir devlet aklının-oluşumunun olduğundan mı bahsediyorsunuz?. O toplulukda insan varmı acaba diye merak etmeniz gerek önce.

Ya bırakın her yorumu Siyonist yaklaşımı okuyun sonra bir köşede utanın. Bahsedilen yaratıkları insan olarak değerlendirmeyin ve insan olarak şöyle olmalı demeyin çünkü bunlar insan değil. Hangi ırzı kırık çıkıp da diyor ki: karşımızdakileri insan yeterince öldürdük katlettik ve her şeyimizi artık kabul edecek pozisyondalar bırakalım artık yeter bu kadar... Kim diyor?

Binlerce insan öldürülürken İsrail sokaklarında yapılan röportajlara baktınız mı Hangisi insanlık değeri açısından durmalı diyor hiçbiri hepsi diyordu ki Rehineler kurtulsun ne olursa olsun... Bu verdiğim son örnekten bile bir şey anlamıyorsanız artık bir şey yazmaya gerek duymuyorum.!

Yaa gerçekten anlayamıyorum. Siz bir devlet aklının-oluşumunun olduğundan mı bahsediyorsunuz?. O toplulukda insan varmı acaba diye merak etmeniz gerek önce.

Ya bırakın her yorumu Siyonist yaklaşımı okuyun sonra bir köşede utanın. Bahsedilen yaratıkları insan olarak değerlendirmeyin ve insan olarak şöyle olmalı demeyin çünkü bunlar insan değil. Hangi ırzı kırık çıkıp da diyor ki: karşımızdakileri insan yeterince öldürdük katlettik ve her şeyimizi artık kabul edecek pozisyondalar bırakalım artık yeter bu kadar... Kim diyor?

Binlerce insan öldürülürken İsrail sokaklarında yapılan röportajlara baktınız mı Hangisi insanlık değeri açısından durmalı diyor hiçbiri hepsi diyordu ki Rehineler kurtulsun ne olursa olsun... Bu verdiğim son örnekten bile bir şey anlamıyorsanız artık bir şey yazmaya gerek duymuyorum.!
Sakin ol şampiyon : )
Hosuna gitmeyebilir devlet oluşu.
Gerçek, devlet oluşu.
Devlet tanimina bakabilirsin.
Üstelik 1949 da T.C. Israil'i egemen bir devlet olarak tanimistir.
Türkiye Israil iliskileri koparsa, o zaman gör sen cümbüşü.
Boyundan büyük laflar ediyorsun.

Önceki yorumumda da yazdim..
Sen vicdani yaklasiyorsun..ki anlasilir bir durum.
Ama devlet böyle yönetilmiyor.

Yahudiler kadim bir halk.
3000 yıldan eskiye gider Yahudi tarihi.
Yani adamlar Antik Mısır zamanlarından beri bir halk olarak varlar gezegende.
Ve Orta Çağ Avrupası'nda çok büyük zulüm gördüler yüzyıllarca.
Avrupalıların kendi hijyensizliğinden, pisliğinden ötürü çıkan veba pandemisinde Yahudiler suçlanarak, yakılarak öldürüldüler.
Hristiyanlara göre Yahudiler içme suyu kuyularını zehirleyerek veba salgını çıkarmışlardı.
Benzer nedenlerle (ki ben suçsuz olduklarını düşünüyorum) İspanya'dan sürüldüler ve onlara Osmanlı Devleti sahip çıktı.
İspanyol engisizyon mahkemelerinde sözde yargılanıp, korkunç işkencelerle idam ediler.
İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler ve Naziler milyonlarca Yahudi masumu toplama kamplarında kasıtlı olarak katletti, üzerinde ilaç denedi, kafa derilerini yüzdü.
Birçoğunu da aç bıraktılar, insanlar deri kemik kalarak öldüler (çocuklar,bebekler,kadınlar dahil).

Bugün İsrail siyasetinde aşırı sağcı ve Filistin karşıtıysan hükümete gelirsin zaten.
Gelenlerde hastalıklı derecede saldırgan vahşi insanlar (Netanyahu gibi) olduğu için katliam yapmaktan hiç de çekinmiyorlar.
Netanyahu'nun partisi LİKUD, koyu sağcı bir partidir mesela.
Netanyahu'da eski askerdir.
Bu barbar kişilik, Türkiye ile olan iyi ilişkileride baltalamaktan hiç çekinmemiştir.
Gelecekte bir gün İsrail'de adam akıllı bir politikacı eğer yönetime gelirse, hem Filistin hemde Türkiye ile ilişkilerin düzeltilebileceğini düşünüyorum.

Dünya, İsrail olmadan güzel bir yer olmaz.
Dünya yine aynı derece boktan bir yer olmaya devam eder.
İsrail'lilerin, Filistin'lilere olan düşmanlığını kınıyorsak, İsrail'lilere ve onların ülkesine düşmanlığı da kınıyorum.
İsrail bir ülke ve halkı da senin benim gibi insanlar.

Son düzenleme:
Geri