Dünya İsrailsiz çok güzel bir yer olacak.

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
İsraili kınadık ne yapalım tarafımızı belli ettik sen de kına bari .. @kamil0920 abiden memnunuz senden peki ? Ay bilemedim 😃
Rahmetli nenem kimseyi kınama oğlum derdi, ben büyük sözü tutarım.
Kınama işlerini başkalarına bıraktım.
Ben aşk adamıyım. Savaş, strateji, bilim, siyaset anlamam..

Evet,bir karga dığlsın.

Biz de İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali, tek başımıza kalsak da İsraili kınamaya tarafımızı belli etmeye devam edeceğiz. Dünyada huzur olmadıktan sonra aşk da sevgi de olmaz. Git bak bakalım Suriyede, Gazzede ,Doğu Türkistan'da öncelik aşk adamı olmak mı?

Biz de İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali, tek başımıza kalsak da İsraili kınamaya tarafımızı belli etmeye devam edeceğiz. Dünyada huzur olmadıktan sonra aşk da sevgi de olmaz. Git bak bakalım Suriyede, Gazzede ,Doğu Türkistan'da öncelik aşk adamı olmak mı?
Oralarda olup biten ile ilgilenmiyorum, haberim yok, bir şey de bilmek istemiyorum, forumda vicdan mastürbasyonu yapacak da değilim.
Evet öncelik aşk adamı olmak.

Vicdanlı olmak herkese nasip olmuyor . Ülkende savaş yoksa aşk adamı oyununu sahneleyebiliyorsan git hükümetine teşekkür et bari 😃

Problem İsrail Devleti değil, güttüğü siyonizm politikası. İsrail Devletinin varlığı ile bir sorunu yok dünyanın.
Öyle birşey yok. Yine Mevlevi tarzda yaradılanı severim yaradandan ötürü anlayışımızdan esinlenerek destek point alacağını düşünüyorsan, insani değerlere önem veren bir millet olmadıkları seçtikleri yönetimden belli.

Devlet yönetimi orada Hilafet sistemi ile gelmiyor. Yani halk kendisine en yakın olan kişileri oraya getiriyor. İlk günlerdeki görüntüleri asla unutmayalım. Nasıl olsa bize kimse vuramaz diye, 30 kilometre ileride insanlar öldürülürken parklarda bahçelerde içip güneşlenen insanları Ne çabuk unuttunuz ya da plajlarda top oynayan bikinili kızları. Ya bugün Kudüs'te filistinlileri zorla evinden çıkarıp evlerini yakan insanları nereye koyacaksınız?

Bu yaratıkların eline fırsat geçtiğinde neler yapabileceklerini biliyor musunuz? Siyonist düşüncedeki Yahudi olmayan insanların değerini biliyor musunuz? Ama hiç Üzülmeyin hep böyle insani düşüncelerle davranarak onlara çok güzel hizmet edeceksiniz. Acımayana acınmaz! Kuduz bir köpeği boynuna tasma takarak süs köpeği diye gezdiremezsin.

kamil abiden kamil abi kendisi bile memnun değil sen nasıl memnun oldun Şüheda
Böyle bir kınaya nasıl vardın şaşıyorum. Sen bilirsin deyince sorun çıkmazmış diyerek susuyorum...

Neyse ne. Ben şunu sormak istiyorum. Yarın Bahçeli çıkıp dese ki, "İsrail dost ve müttefiktir. Kadim dostumuzdur. Siyasi ekonomik ve askeri ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz"

.. kamil yine bu konuyu açar mıydı

Siyasetin ve siyasilerin çirkefliğinden sıyrılıp insani ,vicdani değerlerin gereklerini yaptığımız zaman ülkemiz de dünyamız da daha huzurlu bir yer olur.

Neyse ne. Ben şunu sormak istiyorum. Yarın Bahçeli çıkıp dese ki, "İsrail dost ve müttefiktir. Kadim dostumuzdur. Siyasi ekonomik ve askeri ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz"

.. kamil yine bu konuyu açar mıydı
öyle bir şey olsa kamil ve türevleri

FNbxPd9XsAQPDua.jpeg

Şu an gündemde olan , sözde medeni ,sanatçı ,yazar,akademisyen diye atfettiğiniz çoğu kişi zaten yıllardır İsrail'in kuklasıyken olsaydılarla hareket etmek ne kadar mantıklı..

Şu an gündemde olan , sözde medeni ,sanatçı ,yazar,akademisyen diye atfettiğiniz çoğu kişi zaten yıllardır İsrail'in kuklasıyken olsaydılarla hareket etmek ne kadar mantıklı..
Sen ve silistre..
Çok iyi niyetlisiniz.
Ama dünya öyle bi yer değil.
Sana sorum şu. Gazze'ye kimler askeri destek gönderdi. Bunların arasında Türkiye var mı.

Peki. İkinci soru şu.
ABD İsrailsiz yapabilir mi. Yada tam tersi.
Peki biz ne kadar Amerika isteği dışına çıkabiliriz. Ordun NATO dışında opsiyon alabilir mi. Suriye iç savaşında operasyonel gücünü kim konuta etti.

Devlet kurulur,devlet yikilir.Sonra yine ayni döngü.
Fi tarihinden bu yana kadar kac devlet kurukup yikildi.
Baki kalan savaslarin nedenleri hep ideolojikti.
Jografi acidan devlet,sinirlandirilmis bir alandir.
Bunun jeopolitigi var,devletler arasi cikkar alisverisleri var.
Ideoijik alanda devletin rolü, ideolojiye uydugu kadardir.Yahudi ideolijisine sahip cikiyor.
Devletin varligi, kaosu önlemek,beynelmilel alanda,devletin icinde yasayan kimliklerin temsilidir.
Bir devlet olarak, devletleri "kontrol" edebilmek daha basittir.
Icinde yasayan insanlar kanalize halindedir cünki.

Öte yandan;Israil in varolusu,statükoda, bilhassa Türkiye'nin güvenligi acisindan, daha pozitif.
Ister inan ister inanma.
Bunun nedenleri duygusal acidan aciklanamaz.

Lakin vicdan ile yaklasiyosun ki anliyorum..insaniz sonucta..
Ama devlet/siyasi islerinde vicdan ikinci plandadir Kamil abi.

Arap devletleri İsrai'i ortak düşman belirledikleri için, İsrail'in olmaması demek; Arap devletlerinin ortak bir amacı olmaması, ve kendi içlerinde 5 Arap ülkesinin savaşması demek olacağı için, Kudüs'ün kimde kalacağı da büyük bir soruna sebep olurdu. Tek faydası da 11 Eylül gibi olaylar gerçekleşmeyeceği için batı dünyasında müslümanlar terörist algısını yaratmayacaktı ve batıyla ilişkileri daha iyi olabilirdi; lakin Filistin toprakları ve Kudüs tüm dinlerce kutsal ve çok kıymetli olduğundan, bu toprağı hangi ülke elinde bulundurursa büyük bir güç elde etmiş olurdu. İsrail'den ne kadar nefret edersek edelim İsrail'in varlığı, dünyada birçok yeniliğe ve teknolojiye varlık sağlamıştır. İsrail'in olmaması, nükleer gelişmelerin, bilgi ve yazılım teknolojilerinin hızını zayıflatacak, Ortadoğu coğrafyasında geliştirdikleri tarım teknolojileri de olmayacaktı.. İsrail olmasaydı, Arap ülkeleri teknoloji ve bilim de bugünkü hallerinden daha geri olacaklardı.​

Siyasi değil duygusal davrananlara da saygım var @Süreyya . O kadar aktivist evini yurdunu ailesini terkedip inandığı uğurda öldü. Peki ne dediler kendilerine, bana mi sordunuz gemiye binerken.

Bizim kefen giydik geldikçiler naapti. Hiç. Koka kola döktü sokağa.

Ne diyorum ben otuz senedir. Her türlü fikri ideolojiyi anlamaya çalışırım. benimsemesem de saygı duyarım. Ama kendi içinde çelişmeyeceksin.

Geri