Dünya Edebiyatından Hangi Yazar Senin Ruh İkizin?

• Kullanıcı Azra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İş Hayatı ve Kariyer
Konu sahibi son olarak 3319 gün önce görüldü
İstenmeyen yağlar. Pahalı, butik sabunlar. Maaş çekleri, güzel bir ev, zarif mobilyalar. Yalnızlık ve yabancılaşma. Tüketimin susmayan arsız çağrısı. Yalanlar ve yalanlar. Nefret ve öfke.

Chuck Palahniuk
Fight Club

"Jane Austen" çıktı!
5385f3bf6f8017fd0352210b.jpg

Herkesin hep hayal ettiği, hep aklında kaldığı kadın sensin. Duru güzelliğine zaten diyecek bir şey yok. Ya o hareketlerinizdeki zerafete ne demeli? Zerafetin vücut bulmuş halisin kısaca. Ancak bunlar seni anlatmada oldukça güdük. Sen bir inancın insanısın: Kadın-erkek eşitliğine inanıyorsun ve bu konuda da savaşmaktan hiç, çekinmiyorsun, ki bu konuda epey yol aldın. Durmak yok, savaşmaya devam bu ataerkil evrende!

"Ernest Hemingway" çıktı!

5385f381cc9e14f201cc1382.webp

Seni tanımlayan en doğru kavram: Aşırı gerçekçi. Çoğu insan çocuk gibidir, gerçekleri ya göremez ya da görmezlikten gelir. Sense bu gerçekleri bir adam gibi göğüsleyebiliyorsun. Bunu sevdiğinden değil, öyle olması gerektiğinden yapıyorsun. Şu dünyada "Barış"ı herkes sever ama "gerçek" insan savaşı kabullenir. Gerekirse savaşırsın da, ey gözünü budaktan sakınmayan insan!

"Franz Kafka" çıktı!

Bu dünyada onca yaşam, onca şehir, onca para ve onca insandan arta kalan tek şey, bir adet mide bulantısıdır. Bu dünyada gerçek sevgi yoktur ayrıca, sadece ama sadece çıkarlar vardır orada. Tüm bunları bilerek yaşamak zor gelse de sana, gün tükettin bir böcek misali. Dava ise sürdürülemedi ve düştü: Hükümsüzdür! Ezilmek demek sen demek kısaca.

Tolstoy sevmem diye mi bu sonuç?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200820_101121_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200820_101121_com.android.chrome.jpg
    592.6 KB · Görüntüleme: 0
Virginia çıktım, o da çözse eminim Melodram çıkardı...

İçgüdüsel kadınsın sen, tek başına ayakta durabilmenin romanını yazmışsın zaten. Kendini biliyorsun, sınırlarını da biliyorsun, ki o sınırları da sen çiziyorsun. Asla kırılgan ve ağlak bir kadın değilsin ayrıca: Omuzları hiçbir zaman düşmüyor! Son olarak erkek gibi kadın değil; kadın gibi kadınsın.

O kad-dar!

çok şükür onların ki gibi baygın bir ruhum yok :d

"William Shakespeare" çıktı!​

William Shakespeare çıktı!

Sen tam bir aşk insanısın. 'Ekmeksiz susuz yaşarsın aşksız asla', ki bu sözü mecazi değil, gerçek anlamıyla anlıyorsun. Bun sebebi ise basit, ötekiler gibi aşk yaşamaktan, ama böyle iliklerine kadar yaşamaktan bahsediyorum, asla korkmuyorsun. Aşkın her biçimini de tecrübe ettiğini de söylemek gerek: Karşılıksızını, arzulusunu, ihaneti, sadakati de. Ama sana damga vuransa 'İmkansız'ıydı hiç şüphesiz.

Wow nfnnfnf

"Lev Tolstoy" çıktı!​

İçinde binlerce kavram yaşatabiliyorsun. Hem de birbirine en zıt kavramlar var burada: Savaş ve Barış gibi ya da Anna'nın sadakati ile ihaneti gibi. Sen herkes olabilirsin herkes de sen. Öyle bir dünyayı anlama ve kavrama becerin var ki, anlayamayacağın hiç ama hiçbir şey yok. İnsanlara kendini adamanın bir örneğisin ayrıca. Varlık içinde yaşasan da cebinde bir rubleyle ölebilme ihtimalinin sevdin dünyanın. Bunu da anlıyorsun!

testle mestle uğraşamam. boka batsın testiniz.
henri chinaski.

ulan ben kendimi muhafazakar milliyetci bilirdim tam kızıl komünist çıktım. nerde bi devrim, eylem, savaş, hapishane varsa onları şıkladım. dostoyevski çıktı bana. kâfir olmayız dimi çocuklar?

"James Joyce" çıktı!​

Dünyanın en karmaşık insanı olman muhtemel. Nereden nereye bağlayacağın şüphelidir, beynin ise çıfıt çarşısı. Konuştuklarından, söylediklerinden anlayabilene aşk olsundur. Ama bu demek değil ki, sen safi saçmalıyorsun. Sadece insanlar seni anlayabilecek kadar zeki değil. Hani vardır ya zamanının 50 sene ilerisinde olan insanlar, heh sen işte onlardan birisin!

Ouuuvvv, hep böyle devam et.: )))

Virginia Woolf" çıktı!​

fullscreen

Virginia Woolf çıktı!

İçgüdüsel kadınsın sen, tek başına ayakta durabilmenin romanını yazmışsın zaten. Kendini biliyorsun, sınırlarını da biliyorsun, ki o sınırları da sen çiziyorsun. Asla kırılgan ve ağlak bir kadın değilsin ayrıca: Omuzları hiçbir zaman düşmüyor! Son olarak erkek gibi kadın değil; kadın gibi kadınsın..

vaaaaauuuvvv , güzelim virginia ♡
gurur duydum

Geri