Dünya 'da Terörizm.

Konu sahibi son olarak 3298 gün önce görüldü
İslami terörizm (Arapça: إرهاب إسلامي ʾirhāb ʾislāmī ) Müslümanlar tarafından çeşitli siyasi ve/veya dini sonuçlara ulaşmak için uygulanan bir çeşit dini terörizmdir.[1]

İslami terörizm; Orta Doğu, Afrika, Avrupa, Güney Asya ve 1970'den beri Hindistan, Güneydoğu Asya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de yer almaktadır. İslami terörist örgütler genel olarak; intihar saldırıları, hava korsanlığı, adam kaçırma ve İnternet üzerinden yeni üyeler alma gibi taktikler uygularlar.

İslami terörizmin hedefleri arasında Muhammed'le ilgili yayın yapan karikatür dergileri, batılı tarzda eğitim veren okullar, alışveriş merkezleri, kiliseler, ticaret merkezleri gibi kurumlar yer almaktadır.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/İslami_terörizm

Not: Bu tanımlama bana ait değil Vikipedi'den alıntıdır.

Ancak biraz "Objektif" bir gözle bakalım
Ve dünyada islamcılık adına yapılanlara bir göz gezdirelim;

- Afganistanda kuran yaktığı gerekçesiyle dövülerek ve canlı canlı yakılarak öldürülen akli dengesinin yerine olmadığı belirtilen farkhunda isimli kadın

- Paris, Charlie Hebdo baskını ve bu saldırının kaynağının Işid olması.

- Yine Fransa'da ışid üyesi olduğu tespit edilen birinin masum halkın üzerine kamyon sürmesi ve 84 kişinin ölmesi

- Almanya'da bugün yapılan saldırı, çok sayıda ölenler olduğu belirtiliyor.

- Amerika Birleşik Devletleri'nde ışid sempatizanı birinin eşcinsellerin bulunduğu bara saldırması ve makineli tüfekle 50 kişiyi katletmesi

- Ülkemizde yine bir ışid teröristinin Atatürk Hava Limanı'nda yaptığı katliam

Bunlar dışında yaşanan;

- Ramazan aylarında yaşanan dayak, saldırı olayları

- Ülkemizde içki içtiği için "günah" olduğu gerekçesiyle saldırılıp öldürülen 2 genç

- Mahalle baskısı ve kutuplaşma

- Hemen her olayda yine islam dinine mensup olan Alevilerin, Yahut Ateistlerin ve Hristiyanların hedef gösterilmesi

- Maraş olayları, Sivas katliamı

Gibi daha pek çok örnekle çoğaltılabilir..

Objektif bir gözle bakarsak işin için tüm müslümanları katmadan islam dinine mensup kişilerin bir kısmında büyük problemler olduğunu görürüz.

Terörün dini olmaz biliyorsun demi çıtır arkadaşım ?
Hiçbir dinin terörizm'i onaylamadığını bilmen gerekir yoksa emmaannn ışid ne ki nazi şerefsizlerinin yanında denilip nazilerin dini sorgulanıp algı yaratılabilir demi.
Amaç tahrik herhal.

Naziler içinde bir konu başlığı açabiliriz.
Zaten konudada kendi düşüncem olarak;

"tüm müslümanları katmadan islam dinine mensup kişilerin bir kısmında "

Olarak belirtmişim.

Mesela kendimden örnek vereyim evimin kapısına çarpı işareti atılması ve "defol git hristiyan!" yazılması bir terörizm örneği değil midir ? ( dilerseniz size fotoğrafları şikayetimi gösterebilirim )

Buna tepki verecek müslümanlar tanıyorum.
Ancak bu hareketi destekleyecek müslümanlar az sayıda değildir.

Zira son paris saldırısında ölen halk için "iyi olmuş hakettiler" diye twitler atıldı.
Oysa ki halkın çocukların işinde gücünde olan insanların ne suçu vardı ?

Aslen tepkim bu düşünce sisteminedir;

- Bizden olmayan ölsün -

Naziler içinde bir konu başlığı açabiliriz.
Zaten konudada kendi düşüncem olarak;

"tüm müslümanları katmadan islam dinine mensup kişilerin bir kısmında "

Olarak belirtmişim.

Mesela kendimden örnek vereyim evimin kapısına çarpı işareti atılması ve "defol git hristiyan!" yazılması bir terörizm örneği değil midir ? ( dilerseniz size fotoğrafları şikayetimi gösterebilirim )

Buna tepki verecek müslümanlar tanıyorum.
Ancak bu hareketi destekleyecek müslümanlar az sayıda değildir.

Zira son paris saldırısında ölen halk için "iyi olmuş hakettiler" diye twitler atıldı.
Oysa ki halkın çocukların işinde gücünde olan insanların ne suçu vardı ?

Aslen tepkim bu düşünce sisteminedir.

Bende tepki verip korurum seni kardeşim yalnız bu nasıl din lan diye islamiyete çıkışmam bu rezilliği yapan bireye çıkışırım.
Işid'in müslüman olarak dillendirilmesinden rahatsız oluyorum çünkü işid bir senaryodan başka bir şey değil.
Din terörizm'i olarak yazsan da islami terörizm yazmasaydın niyetinden şüphe duymamış olacaktım

Bende tepki verip korurum seni kardeşim yalnız bu nasıl din lan diye islamiyete çıkışmam bu rezilliği yapan bireye çıkışırım.
Işid'in müslüman olarak dillendirilmesinden rahatsız oluyorum çünkü işid bir senaryodan başka bir şey değil.
Din terörizm'i olarak yazsan da islami terörizm yazmasaydın niyetinden şüphe duymamış olacaktım

Öncelikle teşekkür ederim farklı bir dine mensup bir arkadaştan destek görmek çok güzel
Ancak dediğim gibi Sevgili Jose

Konu başlığının adı bana ait değil güvenilir bir bilgi kaynağı olarak saydığım vikipediden Tamamen alıntıladım.

Işid gibi terörist örgütlerin gerçekten senaryo olup olmadığı konusunda bir fikrim yok
Ancak nefret söylemleri ve icraatleriyle bazı kesimleri etkiledikleri üye çektikleri kesin.

Mesela paris saldırısında ölen çocuklara bile "oh olsun" demek bir nefret göstergesidir.
Orada ölen bizde olabilirdik sizde olabilirdiniz arkanızdan oh olsun demeleri gerçekten utanç verici

Öncelikle teşekkür ederim farklı bir dine mensup bir arkadaştan destek görmek çok güzel
Ancak dediğim gibi Sevgili Jose

Konu başlığının adı bana ait değil güvenilir bir bilgi kaynağı olarak saydığım vikipediden Tamamen alıntıladım.

Işid gibi terörist örgütlerin gerçekten senaryo olup olmadığı konusunda bir fikrim yok
Ancak nefret söylemleri ve icraatleriyle bazı kesimleri etkiledikleri üye çektikleri kesin.

Mesela paris saldırısında ölen çocuklara bile "oh olsun" demek bir nefret göstergesidir.
Orada ölen bizde olabilirdik sizde olabilirdiniz arkanızdan oh olsun demeleri gerçekten utanç verici

Ağa ne diyosun ya suruçta canlı bomba patlayıp 40 suçsuz müslüman genç öldüğünde bu forum içerisinde ohhh keşke 400 kişi ölseydi lan diyen haysiyetsizler vardı sorsan elhamdüllillah müslümanm derler (:
Bu sözleri ederken müslüman oldukları için değilde insan olamadıkları için söylediklerini düşün bu taraftan bak bence :)

Ağa ne diyosun ya suruçta canlı bomba patlayıp 40 suçsuz müslüman genç öldüğünde bu forum içerisinde ohhh keşke 400 kişi ölseydi lan diyen haysiyetsizler vardı sorsan elhamdüllillah müslümanm derler (:
Bu sözleri ederken müslüman oldukları için değilde insan olamadıkları için söylediklerini düşün bu taraftan bak bence :)

O halde müslümanlar kendi dinlerini bu insanlardan korumalıdır.

Suruçta ölende Amerikada ölende insandır.
Hiç kimsenin arkasından böyle konuşulmaması lazım aksi ise terbiyesizliktir zaten.

Şimdi şöyle düşünün;

Siz Farzedelim İsrailde yaşıyorsunuz ve oradaki yahudiler yahudilik adına siz müslüman olduğunuz için size kötü söz söylüyorlar sizden biri öldüğü zaman oh olsun diyorlar
Bunu "yahudi" kimliğiyle yapıyorlar ( oysa savaş karşıtı yahudi çok fazla )
Bir süre sonra yahudilerle kendinizi kutuplaşmış olarak görürsünüz.
Mesela şu anda çok iyi temiz kalpli bir yahudi atıyorum yozgatta boynunda davut yıldızı kolyesiyle gezerse öldürmezler mi ? saldırmazlar mı ? bunu yapmalarının sebebi siyonist savaşın tüm yahudilerde kimlik olarak gösterilmesi halidir.

Bunuda bize "müslümanlık" "din elden gidiyor" bahanesi ve kimliğiyle yapmaktalar.
Bize saygı duyan beraber oturup kahve içip hoş sohbetler ettiğimiz müslümanlarda var

Işid gibi örgütler ise bu yaptıkları kanlı eylemleri tüm müslümanlara kimlik yapmaya çalışırlar
Bunların peşinden giden müslümanlar olduğu gibi tepki gösterenleride mevcuttur.
Ancak tepki gösterenler az sayıda malesef.
Sanırım "iyi" müslümanlar ölen hristiyan, yahudi, ateist olunca pek umursamıyorlar :/

Algında ki bu güdünün çeşitli sebepleri var delikanlı ve bunlardan biri de biz Müslümanların yozlaşmış anlaklarıdır ve bu açıdan seni böyle düşünmeye iten sebeplerden biri olduğumuz için gerçekten üzgünüm ..
İslam terörü emretmez, İslam kötülüğe karşı cihadı emreder ama bu farkın bile farkında olmayan milyonlarca cahil var ve ne olur hepimizi aynı kefeye koyma ..
Bizim yüzümüzden İslam'ı yanlış tanıma emi ..

Algında ki bu güdünün çeşitli sebepleri var delikanlı ve bunlardan biri de biz Müslümanların yozlaşmış anlaklarıdır ve bu açıdan seni böyle düşünmeye iten sebeplerden biri olduğumuz için gerçekten üzgünüm ..
İslam terörü emretmez, İslam kötülüğe karşı cihadı emreder ama bu farkın bile farkında olmayan milyonlarca cahil var ve ne olur hepimizi aynı kefeye koyma ..
Bizim yüzümüzden İslam'ı yanlış tanıma emi ..

Sevgili Eksen olur mu hiç öyle şey ?

Yukarıdaki mesajlarda tüm müslümanları aynı kefeye koymadığımı anlayışlı olan mensuplarıyla çok yakın arkadaşlar olduğumuzu belirttim

Ben, biz gerçekten bize sizler gibi dostane gelen insanlarla ne dinden olursanız olun elimizi uzatırız.

Ama sizde hak vermelisiniz ki yukarıda anlatılan olaylar islamiyet adına yapılmakta.
Müslümanların çoğu ise tepki göstermemekte

Bu yüzden tüm dünyada islam karşıtlığı hızla yükselirken müslümanlardan da sağduyu yerine karşıt nefret söylemleri olunca anlaşmazlıklar kaçınılmaz oluyor.

Müslümanlar bilgilendirilmeli kötülüğe değil iyiliğe yöneltilmeli, en büyük savaşın kanla değil sevgiyle kazanılacağının farkına varmalı.

O halde müslümanlar kendi dinlerini bu insanlardan korumalıdır.

Suruçta ölende Amerikada ölende insandır.
Hiç kimsenin arkasından böyle konuşulmaması lazım aksi ise terbiyesizliktir zaten.

Şimdi şöyle düşünün;

Siz Farzedelim İsrailde yaşıyorsunuz ve oradaki yahudiler yahudilik adına siz müslüman olduğunuz için size kötü söz söylüyorlar sizden biri öldüğü zaman oh olsun diyorlar
Bunu "yahudi" kimliğiyle yapıyorlar ( oysa savaş karşıtı yahudi çok fazla )
Bir süre sonra yahudilerle kendinizi kutuplaşmış olarak görürsünüz.
Mesela şu anda çok iyi temiz kalpli bir yahudi atıyorum yozgatta boynunda davut yıldızı kolyesiyle gezerse öldürmezler mi ? saldırmazlar mı ? bunu yapmalarının sebebi siyonist savaşın tüm yahudilerde kimlik olarak gösterilmesi halidir.

Bunuda bize "müslümanlık" "din elden gidiyor" bahanesi ve kimliğiyle yapmaktalar.
Bize saygı duyan beraber oturup kahve içip hoş sohbetler ettiğimiz müslümanlarda var

Işid gibi örgütler ise bu yaptıkları kanlı eylemleri tüm müslümanlara kimlik yapmaya çalışırlar
Bunların peşinden giden müslümanlar olduğu gibi tepki gösterenleride mevcuttur.
Ancak tepki gösterenler az sayıda malesef.
Sanırım "iyi" müslümanlar ölen hristiyan, yahudi, ateist olunca pek umursamıyorlar :/

Dinini bilen inandığı kitabın tam anlamıyla neyi emrettiğini bilmeyen bir çoğunluk, islamiyeti namaz,oruç ve zekattan ziyade bilenlerin oluşturduğu farklı bir zümre vs.
Haklısın direkt olarak o insanların mensup olduğu dine tavır almaya başlarsın zamanla, ki bakma benimde şimdi böyle dediğime bir zamanlar yahudilerden ve ateistlerden hiç haz almazdım ta ki birileri beni uyarana ve ben deneyimler kazanana kadar (:
Senden ricamdır sen yine de islamiyeti hatta bütün varolan dinleri hoşgörü dini olarak gör, inananlar her ne kadar hoşgörüsüz olsada.

Dinini bilen inandığı kitabın tam anlamıyla neyi emrettiğini bilmeyen bir çoğunluk, islamiyeti namaz,oruç ve zekattan ziyade bilenlerin oluşturduğu farklı bir zümre vs.
Haklısın direkt olarak o insanların mensup olduğu dine tavır almaya başlarsın zamanla, ki bakma benimde şimdi böyle dediğime bir zamanlar yahudilerden ve ateistlerden hiç haz almazdım ta ki birileri beni uyarana ve ben deneyimler kazanana kadar (:
Senden ricamdır sen yine de islamiyeti hatta bütün varolan dinleri hoşgörü dini olarak gör, inananlar her ne kadar hoşgörüsüz olsada.

Elbette sevgili Jose hepimiz benzer dönemlerden geçmişizidir

Hangi dine, ırka, dile, kültüre sahip olursak olalım bir toplumu komple genelleyemeyiz.

Ancak hoşgörülü olalım derken Haksızlığa karşı asla boyun eğmeyeceğiz.

Bizler aslında Işid gibi örgütleri ve müslümanların içindeki belirli bir kesimi eleştiriyoruz onlara tepkimizi gösteriyoruz.
Bunu yaparken aslında yine İslama iyilik etmiş oluyoruz. Düşünsenize müslümanlar içinde şiddet eğilimli kişilerin ve radikallerin olmadığını ?

Bu yüzden bunu burada çekinmeden açık açık söylüyorum.
Mısırda 20 küsür hristiyanın başını kesen, bebekleri öldüren, Işid'e karşı;
Savaşan gerek Kürt gruplar olsun gerek diğer Müslümanlar gerek amerikan uçakları olsun hepside sempatimi kazanmıştır

Aynı tepkiyi Haçlı seferlerinede gösterdim. Yine gösteririm.

İslamda terörizm oldupunu savunan zihniyetler kendi geçmişlerine, köyler havadan bebek çocuk ayırt etmeden bombalarına hiç bakmıyorlar. Ya da inançlarındna dolayı insanlara yaptıkları zulmlere. . Yine de maalesef yazılanların bir kısmı gerçek.

Maalesef şiddet uygulayan müslümanlar var ama bu diğer müslümanlara izafe edilemez. Herkes bir değil ..

Tıpkı köyleri sırf muhalif diye bombalayıp, asimilasyon yapan, ırkçılık yapanların genele izafe edilemeyeceği gibi. . Bu tarz örneklerini verdiğim teröristler ister örgüt, ister devlet başkanı, ister ulu önder veya ne ad ya da sıfat taşırlarsa taşısınlar sevilsin ya da nefret edilsin, teröristtir. Ancak onların kirli mirasını herkese izafe edemem. Masumları öldüren kirli kalpleri, bahane edip başka temiz insanları suçlayamam.

Ben bir müslüman olarak IŞİD e karşıyım. Tıpkı diğer zihniyetlerin kirli zalimlerine karşı olduğum gibi. .

Terörün dinlisi laiki olmuyor maalesef terör her türlü terör, teröristte her türlü teröristtir.
Olaya bu açıdan tarafsız bakıyorum.

İslamda terörizm oldupunu savunan zihniyetler kendi geçmişlerine, köyler havadan bebek çocuk ayırt etmeden bombalarına hiç bakmıyorlar. Ya da inançlarındna dolayı insanlara yaptıkları zulmlere. . Yine de maalesef yazılanların bir kısmı gerçek.

Maalesef şiddet uygulayan müslümanlar var ama bu diğer müslümanlara izafe edilemez. Herkes bir değil ..

Tıpkı köyleri sırf muhalif diye bombalayıp, asimilasyon yapan, ırkçılık yapanların genele izafe edilemeyeceği gibi. . Bu tarz örneklerini verdiğim teröristler ister örgüt, ister devlet başkanı, ister önder veya ne ad taşırlarsa taşısınlar sevilsin ya da nefret edilsin teröristtir. Ancak onların kirli mirasını herkese izafe edemem. Masumları öldüren kirli kalpleri, bahane edip başka temiz insanları suçlayamam.

Ben bir müslüman olarak IŞİD e karşıyım. Tıpkı diğer zihniyetlerin kirli zalimlerine karşı olduğum gibi. .

Terörün dinlisi laiki olmuyor maalesef terör her türlü terör, teröristte her türlü teröristtir.
Olaya bu açıdan tarafsız bakıyorum.

Konuya farklı bir bakış açısı getirmişsiniz Terör terördür demişsiniz gayet haklısınızda.

Ancak şeyi merak ettim. "Köyleri muhalif diye bombalayıp asimilasyon yapanlar"
Konusu üzerinde durmuşsunuz. Bunlar bizim ülkemizde mi oldu yoksa başka bir yerimi kasıt ediyorsunuz ?

Ayrıca yanlış anlamayın bu konuyu müslümanların hepsine yüklemediğimi defalarca belirttim geri kalan kısmı için sizde bana hak vermişsiniz zaten :)
Her zaman için terörün ve savaşın her çeşidine karşıyım kimin canı yanarsa onunla olmaya çalışırım.
Bugün bildiğiniz gibi Almanyada muhtemelen Işid tarafından bir terör saldırısı yaşandı
15 kişi daha hayatını kaybetti
Bu insanları aileleri, sevdikleri, gelecekleri hayalleri vardı.

Terörizm ve terörist tanımları için, yapan uygarlık, kişi, yer, coğrafya fark etmez. Yapan herkesi kastediyorum orada özel bir tanım yok :) Bunu yapan tüm diktatörler tüm zalimler tüm tiranlar tüm teröristler tüm zorbalar tüm masum zalim ayırt etmeden insanları bombalayan, adaletsizlik yapan ,her kim varsa ne bahane ile olursa olsun, bu kategoriye girer ;) Çünkü masumları katletme eylemenin hiçbir meşru ve insani bir açıklaması olamaz.

Masum, suçlu ayırt etmeden insanları öldüren her katile ve insanlık düşmanına karşı, IŞİD'e koyduğum tepkinin aynısı koyuyorum. Sonuçta madem bizler bilinçli aydın insnalarız ve terör her türüne karşıyız. Bu tepkiyi ayrımsız tüm teröristlere, karşı koyuyorum. ;)

Terörist yarıştıracak değilim. . Bence teröristtin milleti de yoktur, ırkı da, coğrafyası da..
Tüm teröristler terör, kötülük, zalimlik milletindendir..

Kişisel görüşüm böyle yeterince açıklayıcı olmuştur umarım. ^^ Gerçi üsteki mesajımda yeterince açıktı ama anlamadığın için daha ayrıntılı yazmak istedim :)
Güzel konuya değinmişsin. . ;)

İslam İle 4 Kıtaya Hükmettik Biz Biliyorsun Dimi;
Hayır Terörizim Olsaydı İslamda Baska Milletler Olmazdı Şimdi.

İslam İle 4 Kıtaya Hükmettik Biz Biliyorsun Dimi;
Hayır Terörizim Olsaydı İslamda Baska Milletler Olmazdı Şimdi.

Sevgili nehâr islam adına yapılan bu şeyler;

Kadınları yakarak öldürmek, kafa kesmek, bebekleri kurşuna dizmek
Gerçekten sizlerin canınızı acıtmıyor mu ?
Ben bu konudaki niyetlerimi açık açık belli ettim.
Bakın daha bugün islam dini adına almanyada 15 sivil öldü.
Madem gerçekten sevgi ve hoşgörü dini mensuplarısınız neden bu olaylarda bana hak vermek yerine zamanında 4 kıtaya hükmettik gibi söylemlerle bu yaşananların üstünü kapatmaya çalışırsınız ki ?
Amaç karşıtlık veya düşmanlık değil ancak bu kutuplaşma bizleri dünyayı düşmanlığa itmesin.

Tarihe bakacak olursak objektif bir şekilde değerlendirme imkanımız yok
Tarihte her ülkenin elbette kirli çamaşırları vardır gerek osmanlı olsun gerekse üzerinde güneş batmayan imparatorluk olan britanya...

İslamın yayılma dönemlerinde emevilerin yaptıklarını söylememe gerek yoktur sanırım
Müslüman olmayan Türklerin nasıl kılıçtan geçirildiği kesilen başlarının ağaçlara asıldığı. Kadınların kızların köle pazarına götürülüp satıldığı, cariye olarak alındığı...
Talkan ve Curcan'dan bahsediyorum...

Müslümanlar olarak 4 kıtaya ayak basıldı bu lise kitaplarında anlatılan tarih.
Peki ya ailelerinden küçük yaşta alınan devşirmeler ?
Arapların kavm-i necip olup diğer ırkların onlara göre aşağı görülmesi ?
Alevi katliamları ?

Bunların hepsini tescilli tarihi belgelerle şu anda ortaya koyabilirim

Sevgili nehâr islam adına yapılan bu şeyler;

Kadınları yakarak öldürmek, kafa kesmek, bebekleri kurşuna dizmek
Gerçekten sizlerin canınızı acıtmıyor mu ?
Ben bu konudaki niyetlerimi açık açık belli ettim.
Bakın daha bugün islam dini adına almanyada 15 sivil öldü.
Madem gerçekten sevgi ve hoşgörü dini mensuplarısınız neden bu olaylarda bana hak vermek yerine zamanında 4 kıtaya hükmettik gibi söylemlerle bu yaşananların üstünü kapatmaya çalışırsınız ki ?
Amaç karşıtlık veya düşmanlık değil ancak bu kutuplaşma bizleri dünyayı düşmanlığa itmesin.

Tarihe bakacak olursak objektif bir şekilde değerlendirme imkanımız yok
Tarihte her ülkenin elbette kirli çamaşırları vardır gerek osmanlı olsun gerekse üzerinde güneş batmayan imparatorluk olan britanya...

İslamın yayılma dönemlerinde emevilerin yaptıklarını söylememe gerek yoktur sanırım
Müslüman olmayan Türklerin nasıl kılıçtan geçirildiği kesilen başlarının ağaçlara asıldığı. Kadınların kızların köle pazarına götürülüp satıldığı, cariye olarak alındığı...
Talkan ve Curcan'dan bahsediyorum...

Müslümanlar olarak 4 kıtaya ayak basıldı bu lise kitaplarında anlatılan tarih.
Peki ya ailelerinden küçük yaşta alınan devşirmeler ?
Arapların kavm-i necip olup diğer ırkların onlara göre aşağı görülmesi ?
Alevi katliamları ?

Bunların hepsini tescilli tarihi belgelerle şu anda ortaya koyabilirim

Buyrun Bekliyorum.

Sen iyi niyetli biri olsaydın,"islami terorizm" başlığını atıp, sonrada başlık bana ait değil gibi basit bir şekilde savunma yapmazdın...Kusura bakma...Madem sana ait değil koyma böyle bir başlık!!!

Bizim dinimizi Terör'le bir anmandan dolayı seni kınıyorum.

Geri