Dünya bu kızı konuşuyor! 8 yaşında rahibe olmak için 60 milyon dolarlık servetten vazgeçti

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü

Hindistan'ın en zengin mücevher satıcısının 8 yaşındaki kızı Devanshi Sanghvi, Jain inancına ait bir tarikata girerek rahibe olmak için ailesinin 60 milyon dolarlık servetinden vazgeçti. Sanghvi'nin 4 gün süren tarikata kabul töreninden görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından küçük kızın fotoğrafları kısa sürede viral oldu. İşte detaylar...​

Dünya bu kızı konuşuyor! 8 yaşında rahibe olmak için 60 milyon dolarlık servetten vazgeçti

Hindistan'ın Surat şehrinde mücevher satıcısı Dhanesh Sanghvi'nin büyük kızı olan 8 yaşındaki Devanshi Sanghvi, Jain inancına ait bir tarikata girerek rahibe olmak için ailesinin 60 milyon dolarlık servetinden vazgeçti.

4 GÜN SÜREN TÖREN​

Devanshi, dünyevi zevklerden vazgeçtiğini açıklamasının ardından 4 gün süren dini törenle rahibeliğe kabul edildi.

Hindistan televizyonlarında yayınlanan görüntülerde, bir filin çektiği gösterişli bir araba içinde tapınağa gelen küçük kız, burada giydiği lüks kıyafetleri beyaz pamuklu bir elbise ile değiştirdi.
AW807162_02

TARİHE GEÇTİ​

Devanshi tüm malvarlığından vazgeçip 'Jain keşişliğine' girmek için 'diksha' törenine katılan en genç insanlardan biri olarak tarihe geçti.
Devanshi'nin küçük bir çocukken bile çok dindar olduğunu belirten bir tanık, "Devanshi hiç televizyon, film izlemedi. Alışveriş merkezlerine ya da restoranlara gitmedi" dedi.
AW807162_03

GÖRÜNTÜLER VİRAL OLDU​

Ailesi de Jain inancına sahip olan Sanghvi'nin 4 gün süren tarikata kabul töreninden görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından küçük kızın fotoğrafları kısa sürede viral oldu.

rahibe ilahe illallah.
ben de paraya çok önem veren bir insan değilimdir.
nake nun severim ama

İşte kerçek bi mümine

dini imanı para olanlara ibret olur umarım. allah muvaffak etsin minik devanshi' yi

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Paralar şimdi kime kalmış? Konuyu tam okumadım.

Hikayeyi yaziyorum..
Bu kiza birinden miras kalmis.
Basindaki büyükler kizi baslarindan savmak icin tarikata vermisler.
Akli resit degil cünki ..bu karari kendi vermis olamaz.
Yanilada bilirim yüzde 5 felan

anasının anlına kafa attığımın malı.

8 yaşında sonuçta. 60 milyon doların ne demek olduğunu bilmiyor. Kızın malına konmak için başlarından savmışlar besbelli. Bundan duygulanacak olan aklıevvel müptezeller olacaktır elbette. Her dinde olduğu gibi. Kaldıki 60 milyon dolarla rahibe halinden daha faydalı, daha sevapkâr olabilir.

dinciliğin portresi nam-ı diğer kumpas.

Gectigin dinin son din olmadigini ogrenince ben;
Picsart_23-01-21_15-22-45-725.jpg

Geri