Dunning Kruger Sendromu

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bazi insanlara meram anlatir iken icimizden nato kafa nato mermer deyimini geciririz.
Hangi semantik ile yaklasirsaniz yaklasin dogru bildigi yanlistan asla vaz gecmeyecek bir algiya sahiptir.
Bu insanlar icin bilim bir isim bulmus.

Ne bilim ya.Belki "Gnothi Sauton" felsefesinden esinlenerek kendini bilen herseyi bilire getirmek istemislerdir Dunning Kruger ikilisi.Kendisini bilmedigi kesin böyle insanlarin.

Yani Dunning Kruger Sendromu kisaca sudur;

"Sonuç olarak insanlar, yetersiz oldukları konularda yetersizliklerini fark edemeyecekleri gibi, sanki konuyla ilgili her şeyi biliyormuşcasına aşırı özgüven kazanırlar."
Kaynak Viki

"Ben lafimi ortaya goydum,begenen alir gider,begenmeyen birakir gaçar."

Bu yazdıkların bana ilk etapta bay Recebi hatırlatıyor.

Baskasini hatirlatsaydi sana sasardim melnur :D

Senin de o adama obsesifligin pek saglikli degil.

Baskasini hatirlatsaydi sana sasardim melnur :D

Senin de o adama obsesifligin pek saglikli degil.
Mesela bir kaç örnek verirsen iyi olur.
Ama cidden yukarıda yazdıkların bire bir o Zatı tarif ediyor. Keşke başka türlü tarif etseydin de anımsamak zorunda kalmasaydım. Yalansa söyle Süreyya.

Ee insanların yüzde 50’sinde var bu sendrom.

Mesela bir kaç örnek verirsen iyi olur.
Ama cidden yukarıda yazdıkların bire bir o Zatı tarif ediyor. Keşke başka türlü tarif etseydin de anımsamak zorunda kalmasaydım. Yalansa söyle Süreyya.

Ben örnekleme yapmam.
Aciklama yaptim.
Ama aciklamayi anlayip örnekleme yapabiliosan anlamissindir yani.

Titanizme karsi savasmanin en etkili yöntemi mikrokozmik düsünmek ve hareket etmektir melnur.

Ben örnekleme yapmam.
Aciklama yaptim.
Ama aciklamayi anlayip örnekleme yapabiliosan anlamissindir yani.

Titanizme karsi savasmanin en etkili yöntemi mikrokozmik düsünmek ve hareket etmektir melnur.
Adamın yaptıklarından sonra ona karşı her şey olabilirsin. Tiksinti dahi geliyor. Bu kadar yalancı, dediğim dedik çaldığım düdük, her şeyi ben bilirim, tüm karşıtlarını aşalayıcı tarz,..... Yani ne yapayım bire bir tarifine uygun. Suç benim değil vallahi.

İhraç melnur, sana kibarca: "Kafayı yemişsin" diyor sayın Süreyya.
Ehhh ne olmuş, sana ne girdisi var çok bilmiş. Sen önce sözünün eri ol ve kaale almıyorum dediğin kişiye devamlı laf yetiştirme. Hadi git işine, nereye dalsan tek amacın olay çıkartmak.

Ehhh ne olmuş, sana ne girdisi var çok bilmiş. Sen önce sözünün eri ol ve kaale almıyorum dediğin kişiye devamlı laf yetiştirme. Hadi git işine, nereye dalsan tek amacın olay çıkartmak.

Daha önce bu konu gündeme geldi ihraç melnur. Öyle bir ifadem yok. Lütfen ispatla.

Senin gibi biri bunları yazdıktan sonra nasıl gider tayyibi savunur anlamış değilim kruger muruger hepsi yan gelir yan gider

Geri