Dune: Part Two

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü

Yönetmen Denis Villeneuve, Dune 2’nin Senaryosunu Yazıyor

Dune devam filminde Zendaya’nın canlandırdığı Chani Kynes‘in başrole geçeceğini açıklayan Denis Villeneuve, senaryoyu yazmaya başladı bile.

Total Film‘in sorularını yanıtlayan Denis Villeneuve, Warner Bros. Pictures ve Legendary tarafından henüz resmi sipariş almayan Dune Part Two‘nun senaryosunu yazmaya başladığını söyledi.

Villeneuve şu sözleri söyledi,

Şu anda ikinci kısmı yazıyorum ve kendimi yeniden 8 yaşında gibi hissediyorum. Bu benim için çok sıra dışı. Filmlerimden birini izlerken bunu ilk kez yaşıyorum ve derin bir minnettarlık, derin bir sevinç yaşıyorum ve ‘Bunu ekrana getirmeme izin verdiğin için teşekkür ederim hayat’ diyorum. [gülüyor] Diğer insanların bu konuda ne hissedeceğini bilmiyorum. Ama ben? Denis Villeneuve 14 yaşındayken mi? Teşekkürler.

Villeneuve her iki stüdyonun da merakla beklenen filmin sonunu ne kadar sevdiğinden bahsederek, potansiyel devam filminin onay alması konusunda çok iyimser olduğunu da belirtti;

Geçtiğimiz birkaç on yılda bu kitabı uyarlamanın mümkün olmadığını ve bunun imkansız bir görev olduğunu duyuyorduk. Bence stüdyonun aklının bir köşesinde hala aynı düşünce vardı. İlk iş var olabilecek güzel, popüler bir film olduğunu kanıtlamaktı ve sanırım bunu kanıtladım. Warner Bros ve Legendary’deki herkes, projenin yüzde 100 arkasındalar. Dune: Part Two’nun olmaması için gişede gerçekten kötü bir sonuca ihtiyaç duyacağını düşünüyorlar çünkü filmi seviyorlar. Filmle gurur duyuyorlar, bu yüzden filmin ilerlemesini istiyorlar. Ve hala yarısını yaptılar. Yani, biliyorsun, ben çok iyimserim.

Yönetmen Villeneuve’ün devam filminin senaryosuna başladığı Dune filmi 3 Eylül 2021‘de hem sinemalar, hem de HBO Max‘te aynı anda gösterime girecek.

DENIS-VILLENEUVE_TALKS_DUNE-PART-TWO.jpeg

İlk filmi aşırı merakla bekliyorum fragmanlar öyle etkileyiciydi ki Yüzüklerin Efendisi serisinden sonra her yıl 1 kere baştan izlemelik bir seri olmasını ümit ediyorum ^^

Dune’un Devam Filmi İçin Hazırlıklara Başlandı

Warner Bros. ve Legendary Entertainment, Denis Villeneuve imzalı Dune’un devam filmi için hazırlıklara başladı. Dune’un devam filmi, Ekim 2023’te izleyici ile buluşacak.

Dennis Villeneuve
‘ün Frank Herbert imzalı efsanevi seriyi bir filme yalnızca ilk kitabın yarısını sığdırma şartıyla beyazperdeye uyarladığı, oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin, Zendaya, Charlotte Rampling gibi isimleri gördüğümüz DuneDune: Çöl Gezegeni, uzun bir bekleyişin ardından sonunda vizyona girdi.

Türkiye dâhil olmak üzere birçok ülkede izleyiciyle buluşan film, vizyondaki ilk hafta sonunda 220 milyon dolar gişe hasılatına ulaşarak uluslararası gişe arenasında zirveye yerleşti ve bu yıl Warner Bros.’un ilk hafta sonunda en çok gişe hasılatı elde eden filmi oldu.

Filmin kısa sürede yakaladığı bu başarı kayda değer bir sonuç elde etti. Warner Bros. ve Legendary Entertainment, Dune’un devam filmi için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Dune’un Devam Filmi, Ekim 2023’te İzleyici ile Buluşacak

Dune’un devam filmi, Ekim 2023‘te izleyici ile buluşacak. Deadline’ın haberine göre film, Legendary ve Warner Bros. arasındaki görüşmelerin bir sonucu olarak sinemalarda vizyona girecek. Buradan anladığımız kadarıyla Warner Bros., filmi aynı gün HBO Max’te göstermeyecek.

Legendary, Twitter hesabından yaptığı açıklamada devam filmi için çok heyecanlı olduklarını belirtirken; Denis Villeneuve ise “Dune: Part Two ile devam edeceğimize dair Legendary’den az önce bir haber aldım. Frank Herbert’ın Dune eserini uyarlamak benim hayalimdi ve hayranlara, oyuncu kadrosu ve yapım ekibine, Legendary ve Warner Bros.’a bu hayali destekledikleri için teşekkür ediyorum. Bu sadece başlangıç.” açıklamasıyla düşüncelerini dile getirdi.

Peki Dune’un devam filminde izleyiciyi neler bekliyor? Denis Villeneuve, geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir demeçte Dune’un devam filminin Zendaya’nın canlandırdığı Chani karakterine odaklanacağını açıklamıştı. Henüz bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı ancak Zendaya liderliğindeki bir Dune filmi, kulağa oldukça hoş geliyor. Bu durum da Frank Herbert’ın yarattığı Dune evrenine dair daha fazla şeyi görme şansına erişmemizi sağlıyor.

Dune 2’nin Çekimleri 2022 Yazında Başlıyor

Denis Villeneuve‘ün bilimkurgu uyarlaması Dune filmi gişe başarısıyla Warner Bros. ve Legendary‘nin yüzünü güldürmüş, devam filminin onaylanması artık kaçınılmaz hale gelmişti. Onay bilgisine iki hafta önce ulaştığımız Dune 2‘nin ne zaman çekilmeye başlayacağı da ortaya çıktı.

Frank Herbert‘ın kült eserinden bir kez daha beyazperdeye uyarlanan Dune filminin devamı için tarih belli oldu. Josh Encinias, Dune yapımcılarına dayandırdığı haberde, sabırsızlıkla beklenen Dune 2 filminin çekimlerine 18 Temmuz 2022‘de başlanacağını yazdı.

Timothee Chalamet‘in hayat verdiği Paul Atreides‘ten çok, Zendaya‘nın canlandırdığı Chani karakterinin öne çıkacağı daha önce belli olan Dune 2‘nin izleyicilerle buluşma tarihi ise 20 Ekim 2023 olarak belirlendi.

Pandemi Rekoru Kırdı

22 Ekim 2021‘de hem sinemalarda hem de HBO Max‘te gösterime giren Dune filmi, 330.4 milyon dolar gelirle pandemi rekoru kırmıştı. İlk yapımın yıldızlar geçidini andıran kadrosunda ise; Chalamet ve Zendaya’nın yanı sıra Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem bulunuyordu.

Feyd-Rautha, Dune Part 2’de Yer Alacak

Denis Villeneuve‘ün Dune filminden memnun kalmış olsak da gözlerimiz filmde Feyd-Rautha‘yı aramıştı. Meğer Baron Vladimir Harkonnen’in en az onun kadar kötücül ve sinsi yeğeni Feyd-Rautha, ikinci filmde karşımıza çıkacakmış.

Feyd-Rautha karakteriyle romanda ilk sayfalarda, daha ikinci bölümden tanışıyorduk. Baron bir sahnede, mentatı Piter ile birlikte yeğeni Feyd’e planlarını anlatıyordu. Atreides’lerin neden bir tuzağa sürüklenmekte olduklarını bu konuşmadan öğreniyorduk. Doktor Yueh’nin ihaneti masaya yatırılıyordu. Ayrıca bunun neden Atreides’ler için beklenmedik bir olay olacağını da anlıyorduk.

Filmde Yueh’nin ihanetini izlemiş olsak da bu ihanetin sebepleri, şaşırtıcılığı ya da boyutları yeterince açık değildi. Nitekim onu açıklayan da aslında Baron ile Feyd’in konuştukları sahne olacaktı. Tabii Baron’un yeğeni yalnızca bu sahnede önemli olmuyordu. Kendisinin Baron ile olan ilişkisi, Baron’un onun için kurduğu gelecek planları da hikayeye yön veriyordu. Aynı zamanda karakterin Paul Atreides’in kişiliğini şekillendiren etmenlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Tabii bir de Bene Gesserit Rahibeleri’nin Harkonnen soyuna dair planları için Feyd’in önemi büyüktü.

David Lynch’in 1984 yılındaki uyarlamasında Feyd-Rautha’yı Sting canlandırmıştı. Peki Villeneuve’ün Dune Part 2 uyarlamasında karakteri kim canlandıracak? Henüz bu konuda resmi bir açıklama yok. Fakat söylentiler Barry Keoghan‘ın ismini fısıldıyor.

feyd-rautha-dune-part-2de-yer-alacak-2-1024x512.jpg

Denis Villeneuve, Empire‘a verdiği röportajında “Harkonnen varisi Feyd-Rautha Dune Part 2‘de olacak mı?” sorusuna şöyle cevap veriyor:

Tabii ki. Bu tamamen benim kişisel tercihimdi. İlk kısımda tanıtılacak yeterince karakter vardı. Feyd’i ikinci kısım için saklamak daha şık olacak. O ikinci kısmın çok çok önemli bir karakteri olacak ve kesinlikle filmde yer alacak.

Dün gece Dune: Çöl Gezegeni filmine gittim. Üç boyutlu sunulması ve efektleri fena değildi..
Fakat abartıldığı kadar güzel değildi. Kurgu zorlama olmuş.
Dini ritüel ve beklentileri bir bilim kurgu filminde bu kadar gerekli görmüyorum.
Efektleri için belki seyredilebilir, ama 8 üstü puana göre daha akıcı bir film beklerdim.
Umarım Dune2 daha tatmin edici olabilir.

Javier Bardem Dune Part 2 İçin Bir İstekte Bulundu

Javier Bardem Dune Part 2 için filmin yönetmeni Denis Villeneuve‘dan bir sahne istedi. Romanı okumayan okurlarımıza spoiler vermek istemiyoruz. Paul’a çölde yolculukla ilgili öğrettiği şeyi bizzat kendisinin yaptığı bir sahne istedi diyelim.

Javier Bardem Vanity Fair’a verdiği röportajında kariyerindeki önemli rollerin ardındaki hikayeyi anlatmıştı. Mesela No Country For Old Men filminde yer alabilmek için İngilizce öğrendiğini bu röportajından öğrendim.

Aktör Dune filmi için de Denis Villeneuve ile yaptığı konuşmayı anlatıyor. Yönetmen ona, ilk filmde pek de büyük bir rolü olmayacağı konusunda bir uyarı yapmış. “Fakat olur da film tutar ve ikinci yarıyı çekecek olursak rolün büyüyecek” diye de eklemiş. Bardem o anda bunu hiç de sorun etmediğini söylüyor. Zira Villeneuve ile çalışma fırsatı söz konusu olduğunda rolünün büyük ya da küçük olması onun için önemli değilmiş.

Yani Javier Bardem; Oscar Isaac ve Josh Brolin gibi oyuncuların aksine Frank Herbert hayranlığından ötürü değil, Villeneuve hayranlığından ötürü projeye dahil olmuş.

javier-bardem-dune-part-2-icin-bir-istekte-bulundu-2-1024x576.jpg

Dikkat! Spoiler İçerir

Javier Bardem Dune Part 2 için senaryonun hazır olduğunu söylüyor. Ancak onu okuma fırsatını henüz elde edememiş.

Deadline‘a verdiği röportajda özellikle Paul’a kum solucanına binmeyi öğrettiği sahne için çok heyecanlı olduğunu söylüyor. Hatta yönetmenden kendisinin bir kum solucanına bindiği bir sahnenin filmde yer almasını talep etmiş. Söylediğine göre Villeneuve de onun bu isteğini kabul etmiş!

Yahu benim “baliset çalan Gurney Halleck” sahnesi talep etmekten dilim damağım kurudu. Adam sen git, Bardem’e kum solucanına binme sahnesi sözü ver. İnanılır gibi değil.

Kendimi Denis Villeneuve’ün ellerine bırakmak için sabırsızlanıyorum. O adama bayılıyorum. Ondan yalnızca bir kum solucanına bindiğim bir sahne istiyorum. Denis bana bunu yapmaya çalışacağına dair söz verdi. Romana göre zaten böyle bir sahne var bu arada. Stilgar, Paul’a çöl gücünü kullanmayı öğretiyor. Ki bu da güçlerini Harkonnen’lere karşı kullanmak için o devasa hayvanları evcilleştirmeyi gerektiriyor. Umuyorum ki, isteğim gerçek olacak.

dune-2-1024x576.jpg

Dune Part 2 Bize Başka Neler Vadediyor?

Her şeyden önce Feyd-Rautha. Birinci filmde gözlerimizin aradığı genç Harkonnen’i Part 2’de göreceğimizin haberini sizlerle paylaşmıştık.

Çekimleri bu yaz başlayacak olan devam filminde olayları Zendaya‘nın canlandırdığı Chani’nin gözünden izleyeceğimizi de biliyoruz.

Timothée Chalamet‘in canlandırdığı Paul Atreides çölün gücünün kapsamını ve onu kullanmayı öğrenecek. Bunu ona Javier Bardem’in canlandırdığı Stilgar öğretecek.

Ayrıca önemli karakterleri ilk filmde tanıdığımız üzere ikinci film daha aksiyonu bol bir film olacak.

Film şimdilik 20 Ekim 2023’te çıkacak gibi duruyor.

Muhtemelen ikinci film gelmeden ilk filmin 4-6 saatlik bir versiyonunu göremeyeceğiz. Yani yukarıda gördüğünüz gibi James Cameron dahil herkes seferber oldu bu amaç uğruna. Fakat Villeneuve yakın zamanda bize ne baliset çalan bir Gurney Halleck, ne de 4-6 saatlik bir Dune filmi gösterecek gibi duruyor.

En azından filmin sahne arkası görüntülerini ve röportajlarını da içeren DVD seti 2 gün önce Amerika’da satışa çıktı. Hatta Pain Box edisyonu da biraz kıskandırdı hani. Fakat silinmiş sahneler DVD’de de gün yüzüne çıkmadı. Şimdiye kadar silinmiş sahnelere dair gördüğüm en kapsamlı video aşağıdaki. Merak ediyorsanız bir göz atabilirsiniz.

İlk kitabı bitirdim 2. Kitaba başladım :)
ilk film gerçekten kitabın yarısıydı devamında çok şey oluyor neyse çok bişey söylemeyeyim muad’dib i izlemeyi hevesle bekliyorum :emoji_heart_eyes:

Denis Villeneuve’den Dune 2 İpuçları

Oscar adaylıklarında En İyi Film dâhil toplam 10 kategoriye adını yazdıran Dune’un devam filmine dair yeni açıklamalar var. Film, ödül sezonunda takdir toplasa da beyaz perdeye uyarlanırken Frank Herbert’in yarattığı devasa evrenden bazı detayların kesilmesi gerekmişti elbette. Yönetmen koltuğundaki Denis Villeneuve, yine anlatısına katacağı karakterler ve olaylar hakkında kritik kararlar alması gerekecek olsa da devam filmini gerçek kılma şansına eriştiği için epey heyecanlı. Dune 2 hakkında yeni ipuçları var gündemde.

Yeni filme dair detayları Empire dergisine verdiği röportajda paylaştı Denis Villeneuve. Tahmini vizyon tarihinin Ekim 2023 olacağı düşünülen Dune 2 filminin çekimleri yaz sonuna doğru başlıyormuş. Set tasarımlarının büyük oranda hazır olduğunu söyleyen yönetmen, tanıdığı bir ekiple aynı evreni tekrar ziyaret etmenin sağladığı kolaylıklardan bahsediyor: “Aynı ekiple çalışıyorum, herkes ne yapması gerektiğini biliyor ve sonucun neye benzeyeceğini de biliyoruz. Film zorlu olacak ama adımımızı nereye attığımızı biliyoruz. Senaryo hazır, dolayısıyla kendimden emin hissediyorum. Açıkçası benim için en büyük bilinmez pandemi.”

Dune gibi yüzlerce karakter, teşkilat, halk ve arka hikâyeyle dolu bir evreni uyarlarken “cesur kararlar” verilmesi gerektiğini söyleyen Villeneuve, artık bu evreni seyirciye tanıtma işini geride bıraktığı için katabileceği ve derinleştirebileceği detaylarla ilgili daha esnek olabileceğine inanıyor. Anlatısını olabildiğince açık ve bilgisel olarak da yoğun bir şekilde kurgulamak istediğinden; ilk filmde evrenin kendi has, “garip” özelliklerine çok da yer veremediğinden bahsediyor. Şimdi Dune evrenini her yönüyle tadabileceğimizin ipuçlarını veriyor.

Denis Villeneuve, hangi karaktere ve olay örgüsüne ne ölçüde yer vereceğini çok önceden planlama zorunluluğunu, kurmaya çalıştığı dengeyi bir “satranç maçına” benzetiyor. Baron Vladimir Harkonnen’ın yeğeni ve varisi Feyd- Rautha ikinci kısmın baş karakterlerinden olacak. Romanın 1984 uyarlamasında Sting’in canlandırdığı karakteri yeni filmde kimin hayat vereceği kesin olarak bilinmese de Screen Rant’e Feyd-Rautha’yı “kesinlikle” oynamak isteyeceğini söyleyen Barry Keoghan iyi bir aday gibi duruyor.

Villeneuve aynı açıklamasında ikinci kısımında Harkonnenleri çok daha fazla göreceğimizin sinyallerini verdi. Hikâyeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekleyen yönetmen sette yarattıkları atmosferi bir an önce, her ânını hissederek yeniden deneyimlemek istediğini söylüyor ve ekliyor: “Bir film çekerken, onu her filmimde yaptığım gibi, son filmimmiş gibi çekiyorum. Dune 2 ile de aynı şeyi yapacağım.”

52206-f59c52c4df7f2dd4e15fef9f8e4cb9f1-656x656.jpg

52206-16a6b51227d08bf4e3e13eab1680a221-656x656.jpg

"Dune" Devam Filminin Senaryosu Tamamlandı

Senaryonun tamamlandığını söyleyen yönetmen Denis Villeneuve, çekimler için hazırlıkların başladığını da belirtti.

2023 yılının Ekim ayında vizyona girmesi planlanan Dune: Part Two filmi için çekim hazırlıkları başladı. Yönetmen Denis Villeneuve, Collider ile gerçekleştirdiği röportajda filmin senaryosunun büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Villeneuve, her ne kadar Dune'u bir üçleme olarak tasarlamış olsa da ikinci film için stüdyo onay, serinin ilk filminin gişedeki başarısının ardından geldi. Şu sıralarda devam filmindki önemli karkaterleri oynaması planlanan isimlerle son görüşmeler yapılıyor. İmparator Shaddam'ın kızı Prenses Irulan rolü için Florence Pugh öne çıkarken, Baron Harkonnen'in acımasız yeğeni Feyd-Rautha karakteri için Austin Butler ile görüşülüyor.

Villeneuve, devam filmi için hazırlanırken üzerindeki baskının ilk filmdekine benzer olduğunu söylüyor. Serinin inşa ettiği beklentilerin ağırlığı göz önüne alındığında, bu pek de sürpriz sayılmaz. Ancak arada bir fark var: şu anda tatmin edilemesi gereken hayranlar yalnızca Frank Herbert'in klasik bilim kurgu serisinin beyaz perdeye uyarlanmasını dört gözle bekleyen hayranlar değil, Oscar Isaac ve Timothée Chalamet gibi yıldızların gücüyle filme çekilen yeni hayran kitlesini de memnun etmek gerekiyor.

Bu açıdan üstünde biraz daha fazla baskı hisettiğini açıklayan yönetmen, filmin senaryosuyula ilgili olarak ise şu ifadelerde bulundu: "Senaryo çoğunlukla bitti, ancak bu her zaman devam eden bir çalışma. Son kurguya kadar devam eden bir çalışma olacak ama sağlamlaştı diyebilirim. Elimde bir senaryo var. Şu anda hazırlık aşamasındayız." Villeneuve ayrıca ikinci filmde daha fazla IMAX sahnesi olacağının da altını çizdi.

Dune Part 2 Padişah İmparator’unu Buldu

Paul Atreides’in, Harkonnen ve Corrino hanedanlarıyla karşı karşıya geleceği Dune Part 2 yeni oyuncularını buldu. Padişah İmparator’u Christopher Walken, kızı Prenses İrulan’ı da Florence Pugh canlandıracak.

Harkonnen’lerin varisi, Baron’un gözdesi Feyd-Rautha’yı da Austin Butler‘ın canlandıracağı kesinleşti.

Bir önceki haberimizde hayranların Padişah İmparator için Mads Mikkelsen‘i istediklerini söylemiştik. Ancak Christopher Walken’ı bu rolde görecek olmak da kimseyi üzmedi. Bizce harika bir seçim oldu.

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-1-1024x579.jpg

Florence Pugh, Little Women‘ın 2019 uyarlamasından sonra Timothée Chalamet ile tekrar bir araya gelecek. Daha önce oyuncu ile Prenses İrulan rolü için konuştuklarını duyurmuştuk. Ancak Pugh’ın programı sıkışık olduğundan projede yer alacağı kesin değildi. Artık kesinleşti.

Feyd-Rautha‘nın filmde yer alacağını ve Dune Part 2’nin Harkonnen’lere ağırlık vereceğini söylemiştik. İlk söylentiler Feyd-Rautha için Barry Keoghan’ın ismini fısıldıyordu. Bu söylentiler boş çıktı ve rolü Austin Butler kaptı. Butler 24 Haziran’da yayınlanacak Elvis filmindeki Presley rolüyle Elvis Presley’nin eski eşi Priscilla Presley’i kendisine hayran bırakmış. Hem bu övgülerle hem de fragmandaki performansıyla oyuncunun adı bugünlerde sıkça anılıyordu. Dolayısıyla Butler’ın Feyd-Rautha rolünde nasıl bir iş çıkaracağını da merakla bekliyoruz.

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-2.jpg
dune-part-2-senaryosu-hazir-diyebiliriz-1-1382x2048.jpg

Böylece yeni filmde henüz oyuncularını bulamamış roller yalnızca Paul’un küçük kardeşi Alia, Jamis’in eşi Harah, Kont Fenrig ve Lady Fenrig oldu. Tabii Fenrig’lerin ve Harah’ın filmde yer almama ihtimali de olabilir.

Padişah İmparator IV. Şaddam

İlk Dune filminde Padişah İmparator’u görememiş olsak da ismini sıkça duymuştuk. Atreides’leri Arrakis’te yaşamaya mecbur bırakan Padişah İmparator’un emri olmuştu.

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-5.jpg

Ardından da özel askeri birliği olan Sardaukar’ları Arrakis’e yollamıştı. İhanetini gizli tutmak adına askerlerine Harkonnen üniformaları giydirmişti. Böylece Atreides’e bir kez daha ihanet etmişti.

Padişah İmparator’un Arrakis’teki amacı Harkonnen’ler ile Atreides’leri birbirine düşürmekti. Zira diğer hanedanlıklar Atreides’in gücüne ve duruşuna hayrandı. Padişah için de kendi hanedanı Corrino dışında bir hanedanın popülerlik kazanması tedirgin ediciydi. Çünkü bir noktada Atreides’lerin liderliğiyle diğer hanedanların birleşerek kendisine saldırabileceğinden korkuyordu.

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-4-1024x432.jpg

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-3-1024x448.jpg

Ancak Paul Atreides’in Kwisatz Haderach olabileceği bilgisi Bene Gesserit cadılarından Padişah’ın kulağına gitmemişti.

Dune Part 2’de Paul’un yapması gereken çok şey var. Fremenler ile çölde yaşamayı öğrenmeli. Yani çöl gücünü keşfetmeli. Atreides’in hakkı olan Arrakis tahtını Harkonnen’lerin pis ellerinden kurtarmalı. Ayrıca tabii ki Padişah İmparator’un ihaneti de karşılıksız kalmamalı.

Bir aksilik olmazsa filmin çekimleri yazın başlayacak ve Ekim 2023′te vizyona girecek.

Dune Part 2 Padişah İmparator’unu Buldu

Paul Atreides’in, Harkonnen ve Corrino hanedanlarıyla karşı karşıya geleceği Dune Part 2 yeni oyuncularını buldu. Padişah İmparator’u Christopher Walken, kızı Prenses İrulan’ı da Florence Pugh canlandıracak.

Harkonnen’lerin varisi, Baron’un gözdesi Feyd-Rautha’yı da Austin Butler‘ın canlandıracağı kesinleşti.

Bir önceki haberimizde hayranların Padişah İmparator için Mads Mikkelsen‘i istediklerini söylemiştik. Ancak Christopher Walken’ı bu rolde görecek olmak da kimseyi üzmedi. Bizce harika bir seçim oldu.

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-1-1024x579.jpg

Florence Pugh, Little Women‘ın 2019 uyarlamasından sonra Timothée Chalamet ile tekrar bir araya gelecek. Daha önce oyuncu ile Prenses İrulan rolü için konuştuklarını duyurmuştuk. Ancak Pugh’ın programı sıkışık olduğundan projede yer alacağı kesin değildi. Artık kesinleşti.

Feyd-Rautha‘nın filmde yer alacağını ve Dune Part 2’nin Harkonnen’lere ağırlık vereceğini söylemiştik. İlk söylentiler Feyd-Rautha için Barry Keoghan’ın ismini fısıldıyordu. Bu söylentiler boş çıktı ve rolü Austin Butler kaptı. Butler 24 Haziran’da yayınlanacak Elvis filmindeki Presley rolüyle Elvis Presley’nin eski eşi Priscilla Presley’i kendisine hayran bırakmış. Hem bu övgülerle hem de fragmandaki performansıyla oyuncunun adı bugünlerde sıkça anılıyordu. Dolayısıyla Butler’ın Feyd-Rautha rolünde nasıl bir iş çıkaracağını da merakla bekliyoruz.

dune-part-2-senaryosu-hazir-diyebiliriz-1-1382x2048.jpg

Böylece yeni filmde henüz oyuncularını bulamamış roller yalnızca Paul’un küçük kardeşi Alia, Jamis’in eşi Harah, Kont Fenrig ve Lady Fenrig oldu. Tabii Fenrig’lerin ve Harah’ın filmde yer almama ihtimali de olabilir.

Padişah İmparator IV. Şaddam

İlk Dune filminde Padişah İmparator’u görememiş olsak da ismini sıkça duymuştuk. Atreides’leri Arrakis’te yaşamaya mecbur bırakan Padişah İmparator’un emri olmuştu.

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-5.jpg

Ardından da özel askeri birliği olan Sardaukar’ları Arrakis’e yollamıştı. İhanetini gizli tutmak adına askerlerine Harkonnen üniformaları giydirmişti. Böylece Atreides’e bir kez daha ihanet etmişti.

Padişah İmparator’un Arrakis’teki amacı Harkonnen’ler ile Atreides’leri birbirine düşürmekti. Zira diğer hanedanlıklar Atreides’in gücüne ve duruşuna hayrandı. Padişah için de kendi hanedanı Corrino dışında bir hanedanın popülerlik kazanması tedirgin ediciydi. Çünkü bir noktada Atreides’lerin liderliğiyle diğer hanedanların birleşerek kendisine saldırabileceğinden korkuyordu.

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-4-1024x432.jpg

dune-part-2-padisah-imparatorunu-buldu-3-1024x448.jpg

Ancak Paul Atreides’in Kwisatz Haderach olabileceği bilgisi Bene Gesserit cadılarından Padişah’ın kulağına gitmemişti.

Dune Part 2’de Paul’un yapması gereken çok şey var. Fremenler ile çölde yaşamayı öğrenmeli. Yani çöl gücünü keşfetmeli. Atreides’in hakkı olan Arrakis tahtını Harkonnen’lerin pis ellerinden kurtarmalı. Ayrıca tabii ki Padişah İmparator’un ihaneti de karşılıksız kalmamalı.

Bir aksilik olmazsa filmin çekimleri yazın başlayacak ve Ekim 2023′te vizyona girecek.

Irulan ve feyd rautha baya iyi görünüyor ^^

"Dune 2"nin Çekimleri Tamamlandı

Film 2023 sonbaharında vizyona girecek.

Denis Villeneuve imzalı, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanan "Dune" devam halkasının çekimleri tamamlandı. Filmin başrol oyuncusu Timothée Chalamet haberi Instagram sayfasında paylaştığı bir fotoğrafla duyurdu.

"Dune: Part Two" çekimleri Temmuz ayında Budapeşte'de başladı ve İtalya ile Abu Dhabi'de devam etti. Chalamet'nin yanı sıra Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Javier Bardem ve Dave Bautista'nın rollerine geri döndüğü filmde kadroya ayrıca Florence Pugh, Austin Butler ve Christopher Walken katılıyor.

Yeni filmde Paul Atreides'in (Chalamet), ailesini mahveden komploculara karşı intikam almak için Chani (Zendaya) ve Fremenlerle birlik olduğunu göreceğiz. Paul, hayatının aşkı ile bilinen evrenin kaderi arasında bir seçimle karşı karşıya kalırken, yalnızca kendisinin öngörebileceği korkunç bir geleceği engellemeye çalışacak.

İlk filmiyle büyük beğeni toplayan Dune evreni, yalnızca devam filmleriyle değil televizyon projeleriyle de büyüyor. Emily Watson, Shirley Henderson ve Indira Varma gibi isimlerin rol aldığı "Dune: The Sisterhood" dizisi, Dune'daki olaylardan yüzlerce yıl öncesinde geçecek ve Bene Gesserit rahibelerinin hayatını anlatacak.

Dune Part 2: Tim Blake Nelson da Filmde Rol Alıyormuş​

Dune Part 2 için çekimler Aralık’ta bitti. Ancak Tim Blake Nelson‘ın da filmde rol aldığı haberine yeni ulaştık. İyi de Nelson kimi oynayacak? Kont Fenring mi dersiniz?

Size soruyorum çünkü bu konuda resmi bir açıklama yok. THR‘ın haberine göre aktörün rolü gizli tutuluyor. Ancak bizim oyuncusunu bilmediğimiz 3 önemli karakter kaldı sadece: Alia, Kont Fenring ve Jamis’in eşi Harah.

Eğer tahmin ettiğim gibi Nelson, Kont Fenring rolünde karşımıza çıkarsa bu Lea Seydoux ile birlikte bir çifti canlandıracakları anlamına geliyor. Zira Death Stranding’in Fragile’ı olarak da bildiğimiz Seydoux, filmde Lady Margot’yu canlandırıyor.

dune-part-2-tim-blake-nelson-da-filmde-rol-aliyormus-2-1024x579.jpg

Peki Tim Blake Nelson’ın ismini duymak bizi niye heyecanlandırıyor? Çünkü kendisini özellikle son yıllarda çok güzel rollerde görmeye başladık. Guillermo del Toro, Cabinet of Curiosities dizisini onun başrolünde olduğu bölümle açmayı seçmişti. Watchmen dizisinin de bence en ilgi çekici karakterine sahip olan oyuncu oydu. Minority Report‘tan The Incredible Hulk‘a kadar birçok yapımda da küçük roller almış bir isimdi. Yani oyunculuğu zaten iyi olan Nelson, bilimkurgu ve fantezi yapımlarında da görmeyi sevdiğimiz bir sima.

Eğer Kont Fenring’i oynuyorsa nasıl bir rolü olacak? Bu sorunun cevabı biraz spoiler içeriyor.

Kitaba göre Kont Fenring, Arrakis’te Harkonnen’lerle birlikte yaşayan bir soylu. Ancak Atreides’in bu gezegene yerleşmesinden hemen önce eşiyle birlikte, Atreides’ler için uyarılar ve armağanlar bırakarak gezegeni terk ediyorlar. Lady Margot bir Gene Besserit rahibesi. Eşi Kont Fenring ise Kuisatz Haderah olmaya çok yaklaşmış bir karakter. Dolayısıyla Paul Atreides ile aralarında güçlü bir bağ var aslında. Ancak aile Atreides’ten çok Harkonnen hanedanına yakın bir siyasi pozisyonda duruyor. Yine de içten içe Harkonnen’lerden hoşlanmadıklarını ve onları kullandıklarını biliyoruz. Kont Fenring romanda tilki gibi bir adam olarak betimleniyor. Nelson da bu betimlemeye uyabilecek bir aktör.

dune-part-2-tim-blake-nelson-da-filmde-rol-aliyormus-lea-seydoux-3-1024x580.jpg

Dune Part 2 Hakkında Bildiklerimiz

Film 3 Kasım 2023‘te vizyona girecek. Yani eğer Warner Bros. yine ortalığı karıştırmazsa.

Corrino Hanedanı’ndan Padişah İmparator’u Christopher Walken, kızı Lady Irulan’ı da Florence Pugh canlandıracak.

Harkonnen’lere de Baron’un gözdesi Feyd-Rautha dahil olacak ikinci filmde. O karaktere, sinema salonlarını Elvis rolüyle kasıp kavuran Austin Butler hayat verecek. Butler, Feyd-Rautha rolü için de yoğun bir bıçak kullanma antrenmanından geçtiğini söylüyor. Ayrıca karakterinin nasıl göründüğünden de çok memnunmuş. Görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz! Aşağıdaki hayran yapımı poster fazlasıyla güzel zaten.

dune-part-2-senaryosu-hazir-diyebiliriz-1-691x1024.jpg

Timothée Chalamet setten ne anlama geldiğini bilmediğimiz bir fotoğraf paylaşmıştı. Ona buradan göz atabilirsiniz. Javier Bardem ise yönetmenden özel bir sahne rica etmişti. Villeneuve sözünde durursa Stilgar’ı çölde yolculukla ilgili çok havalı bir sahnede göreceğiz. Spoiler içeren o haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Alia‘yı kimin oynadığını ise hâlâ bilmiyoruz ve bunu bilmiyor olmak beni çok heyecanlandırıyor. Zira Sigourney Weaver‘ın Avatar 2‘de bir ergeni canlandırdığını düşündükçe Alia’yı her yaştan oyuncunun oynayabileceğini biliyoruz.

"Dune 2" Yeni Dünyaları Keşfedecek

Filmin yapım tasarımcısı, izleyicileri ilk filmden daha görkemli bir dünyanın beklediğini söylüyor.

Çekimleri tamamlanan ve şu anda post-prodüksiyon aşamasında olan "Dune" devam filminden henüz herhangi bir teaser ya da fotoğraf paylaşılmadı. Ancak filmin, Frank Herbert imzalı bilim kurgu klasiği kitabın, ilk filmde anlatılmayan ikinci kısmını anlatacağını biliyoruz.

Artık kaderi Chani (Zendaya) ve Fremen ile birleşen Paul Atreides'in (Timothee Chalamet) yolculuğuna devam edecek ve ailesini mahveden komploculardan intikam almak ve yalnızca kendisinin tahmin edebileceği korkunç bir geleceği engellemek için uğraşacak.

Filmin yapım tasarımcısı Jacqueline West, Deadline'a verdiği bir röportajda, "Dune: Part Two"da ilk filmden çok daha fazla emek içerdiğini açıkladı. Atreides'lerin evi Caladan'a ve Harkonnen'lerin evi Gidei Prime'a odaklanan, çöl gezegeni Arrakis'i tanıtan "Dune" filminin en beğenilen özelliklerden biri de yapım tasarımıydı ve filmi bu kategoride Oscar kazanmıştı.

Yeni film, bu sefer Giedi Prime'da çok daha fazla zaman harcamasının yanı sıra biraz daha uzağa yayılacak ve İmparator IV. Shaddam'ın (Christopher Walken) yaşadığı Corrino İmparatorluğu'nun ana üssü olan Kaitain gezegeninde geçen sahneler içerecek. Dolayısıyla, West'in röportajında belirttiği gibi yeni gezegenler ve yeni ortamlarla birlikte bizleri yepyeni dünyalar bekliyor:

"İkinci Bölümde, gerçekten de Dune'un farklı dünyalarına dalıyorsunuz. İmparatorun dünyasının neye benzediğini görüyoruz. Onun gezegenine gidiyoruz. Harkonnen gezegeni Giedi Prime'da çok zaman geçiriyoruz. Stellan Skarsgård'ın [Vladimir Harkonnen] dünyasında çok zaman geçiriyoruz. Feyd-Rautha [Harkonnen] da buna giriyor, [bu karakter] Austin Butler (Elvis) tarafından zekice canlandırılıyor. O oldukça muhteşem.

Tüm dünyalar genişliyor. Üç ayrı, farklı görünen dünya yaratmak ve ayrıca neredeyse Mısır mumyalarına benzeyen bu kostümlerle asırlık Bene Gesseritleri yeniden ziyaret etmekle ilgiliydi. Bence setler, sinematografi ve konseptler görsel olarak çarpıcı."

"Dune: Part Two" 3 Kasım'da sinemalarda!

Geri