Duman

Konu sahibi son olarak 3732 gün önce görüldü
Ilk albumleri ''Eski Koprunun Altinda''yi 1999 yilinda cikartan Duman, daha once ''Mad Madam'' adli grupta beraber sahne alan Kaan Tangoze (vokal/gitar) ve Ari Barokas (bas) ikilisine, Batuhan Mutlugil (gitar)'in katilmasiyla kuruldu.

Ilk albumle beraber ozellikle sahne performansina agirlik veren grup, kisa surede kendine sadik bir dinleyici kitlesi yaratmayi basardi.

2002 yilinin Ekim ayinda piyasaya surulen ''Belki Alisman Lazim'' adli ikinci album kayitlari, ozellikle cikis parcasi ''Bu Aksam'' ve ''Herseyi Yak'' coverlari, Duman'in Turkiye capinda taninan bir rock grubu haline gelmesini sagladi. 2005'in Temmuz ayinda piyasaya cikan 3. albumleri, albume ismini veren ''Seni Kendime Sakladim'' ve '' Aman Aman''la buyuk begeni topladi. Bu arada grubun ''Istanbul'' parcasi Fatih Akin'in Istanbul'un seslerini anlatan ''Crossing the Bridge'' belgeselinde kendisine yer buldu. Davul ustasi Cengiz Baysal'in gruba katilmasiyla yoluna devam eden Duman Haziran ayinda, 2010 ve 2011 yillarinda yapilan bes farkli konserin kayitlarindan olusan ''CANLI'' adini verdikleri, 32 sarkilik bir album cikardi. Calismanin en buyuk ozelligi bazi Duman sarkilarinin akustik olarak yeniden yorumlanmasi. ''Dibine Kadar'', ''Sarhos'', ''Elleri Ellerime'' ve ''Haberin Yok Oluyorum'' gibi sarkilarin akustik yorumlarin yer aldigi albumun bir diger surprizi de cover sarkilar. Yillar once Erkin Koray'in yorumladigi, soz ve muzigi Burhan Bilgin'e ait olan ''Sen Yoksun Diye'' ve Asik Veysel'in ''Kara Toprak'' turkusu albumun dikkat ceken calismalari.

duman üyeleri
duman üyeleri kimlerdir
duman üyeleri isimleri
duman üye isimleri
duman üyelerinin isimleri

Kaan Tangöze,
Batuhan Mutlugil,
Ari Barokas,
Cengiz Baysal

Duman, 1999 yılında kurulmuş olup Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil, Ari Barokas ve Cengiz Baysal'den oluşan Türk rock grubudur.

Galatasaray Üniversitesi İşletme Kulübü Duman grubunu "En İyi Müzik Grubu" seçmiştir.
Dini görüş
Grubun 2009'da çıkardığı Duman I albümündeki "Rezil" şarkısında "Lem yelid ve löp yutar" şarkı sözü tartışma ortaya çıkarmıştır. Şarkıda sureyle dalga geçildiği ve ateizm propagandası yapıldığı iddia edildi. Zaman gazetesinin yaptığı bir röportajda grubun açıklaması şöyledir: "Orada eleştirdiğimiz şey dinin suistimal edilmesi. Kimsenin haddine düşmez insanın dini ve inancıyla dalga geçmek. Konunun öznesi, ortada dönen bir tezgâhın olması. Burada fena olan bunu tespit edip ortaya koymak mı yoksa bunu yapıp çıkar sağlayanlar mı? İhlas, anlamlı ve en güzel sûrelerden biri. Biz değerini bilmeden, farkında olmadan bir şeyler yapmıyoruz. Din adamı gönülden inanarak, iyilik ve güzellik içindeyse biz de onunla beraberiz. Lem Yelid'i deforme etmek kimsenin haddine değil, bizim de... Hepimiz Müslüman'ız."

Albümleri

Eski Köprünün Altında (1999)- NR1
Belki Alışman Lazım (2002) - NR1
Konser (2003) - NR1
Bu Akşam (2004) - NR1
Seni Kendime Sakladım (2005) - NR1
En Güzel Günüm Gecem 1999-2006 (2007) - NR1
Rock'n Coke Konseri (2 Eylül 2006) (2008) - NR1
Duman I (2009)- Sony BMG
Duman II (2009) - Sony BMG
Canlı (2011) - Pasaj Müzik
Darmaduman (2013) - Pasaj Müzik