Dükkanı kapatmayan işveren mi haklı, evde kalmak isteyen işçi mi?

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
Koronavirüsü vaka sayısı ülkemizde 191 oldu. Maalesef 2 can kaybımız da var. Bu süreçte insanlar tedirgin olmaya başladı. Herkes "evden çıkmayın" demeye başladı. Normalde insan kalabalığından yürünmeyen yerler hep bomboş kaldı.

Hükümetimiz cafe, kıraathane, kütüphane, internet cafe gibi insan kalabalığının olduğu yerlerin bir müddet kapalı olmasına karar verdi. Birkaç büyük marka da mağazalarını geçici süreyle kapattı. Evden iş yürütebilecek şirketler ofis şartını ortadan kaldırmaya başladı ancak hala çoğu iş yeri açık. Ekonomik sebeplerden ötürü iş yerlerini kapatmaya yanaşmıyorlar. Elemanları da zorunlu olarak işe gidiyor. Koronavirüsü kaparım endişesiyle istifa edenler de yok değil tabi.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyoruz. Sizce bu süreç nasıl ilerlemeli? Çalışma süreleri mi kısaltılmalı ya da hijyene önem verildiği sürece iş yerleri açık mı kalmalı?

İnsanlar haklı olarak hem kendi yaşamları hem de sevdikleri için endişeliler ayrıca televizyon ya da sosyal medya üzerinden çok fazla olumsuz aktarım yapılıyor. Tablo gerçekten çok ürkütücü fakat bu bir salgın ve tüm dünyada aynı hızla ilerliyor. Ülkemizde şu an sadece yurt dışından gelenlere ya da şikayeti olanlara test yapılabiliyor oysaki asıl yayanların hiç belirti vermeyen kişiler olduğu konusunda uzmanlar hemfikir fakat bunu nasıl aşabileceklerini hiç bilmiyorlar çünkü tüm dünya nüfusuna test yapılması gerekiyor.

Vaka sayısı çok merak ediliyor ancak bu rakamların dünya genelinde netleşmesi şu aşamada mümkün değil çünkü gizli hastaları tespit edebilecek test imkanlarına sahip değiliz. Tüm ülke nüfusuna test yapılıp tüm taşıyıcılar izole edilmeden de bu salgın bitecek gibi görünmüyor.

İnsanları iki-üç hafta evde tutmakla sorun çözülmez çünkü hayat normale döndüğünde gizli taşıyıcılar tekrardan virüsü yaymaya devam edecekler. Tedavi ya da aşı bulunana kadar herkesin kendini korumayı öğrenmesi ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmesi gerekiyor.

Sağlık bakanının vicdanlı bir insan olduğunu düşünüyor ve bilim kurulu ile aldıkları kararlara güveniyorum çünkü böyle günleri birbirimizden kuşkulanarak aşamayız. İnsanların işsiz kaldığı ya da borca battığı başka bir kaos ortamına doğru sürüklenmeden hareket etmek zorundayız.

Kendi annem ve babam da risk grubuna dahil ayrıca abim çok zor bir kanseri güçlükle atlatmış bir insan fakat o bile zorunlu olmadığı halde işe gidiyor çünkü ülke ekonomisini ayakta tutma zorunluluğumuzun farkında.

Sağlık çalışanları da risk altında görev yapıyorlar. Yolumuz çok uzun ancak henüz başındayız ve tek yapabileceğimiz tedbirli davranıp salgından olabildiğince korunmaya çalışmak olacaktır.

Son düzenleme:
atatürk köylü milletin
efendisidir dedi
sonra
köylülerle dalga geçmeler
köyden gelmiş ne anlar
tam bi köylü
falan filan derken
hepimiz şehirli olduk
haydi geçmiş olsun

Bir işsiz olarak hepsinin de ....

Kapatmaları lazım sağlık mı önemli dükkan mı ?
İşe gitmeyen işçi haklı bana göre.

Emeklileri içerde tutun yeter

Her yer kapatılırsa, virüsten değil de açlıktan ölürsünüz.

sana göre haklı olabilir ama maaaaalesef maaşlarını senden almıyorlar xd
İşverenin bunu yapması lazım ki bir çoğu yaptıda. Maaslarını benden alsalar yine aynı fikir de olurdum.Kendimde gitmem sağlığın senin için önemli değilse buyur sen çık dışarı :))

Ama şuna devletin kapatmadığı yerler var oralar işliyor işveren yazı gelmeden kapatmaz. O yüzden Heryer kapatılmalı,kimse uymuyor polisler sabahtan beri anos geçiyor yaşlılar dışarda yine

Evde çıkma yasağı gelmeli .

İşverenin bunu yapması lazım ki bir çoğu yaptıda. Maaslarını benden alsalar yine aynı fikir de olurdum.Kendimde gitmem sağlığın senin için önemli değilse buyur sen çık dışarı :))
benim canım tatlı ya allah korusun ölürüm falan naparsınız forum olarak bensiz fkfkdjdjd
keşke çoğu işveren senin gibi düşünseydi ama malesef öyle değil.

benim canım tatlı ya allah korusun ölürüm falan naparsınız forum olarak bensiz fkfkdjdjd
keşke çoğu işveren senin gibi düşünseydi ama malesef öyle değil.
Bir çıksana bir şey denicem :d
Yeme içme sektöründekiler hele pazarlar marketler hala açık eldiven maskeyle müşteri karşılıyorlar bir ürünü defalarca yıkıyoruz öd korkusu işte keyfi olanlar kapanmalı demek istediğim mesela alışveriş merkezleri çok gereksiz restorand lar çok gereksiz cafeler vs bizim burada her yer açık. Burada kimse de inaç yok :d gerçi hacca giden gelende yok ondan olabilir :d dediğim gibi keyfi yerler kapanmalı mesela kuzenim elektirkçi yanındaki elemana izin vermiyor sığır . kapat dükkanı evinde otur diyorum sanki çok müşterisi varmış gibi dükkan acıyor ben olsam gitmezdim.
Belkide bu yüzden 3yıl önce dükkanı battırdım :d neyse sağlık olsun.

Bir çıksana bir şey denicem :d
Yeme içme sektöründekiler hele pazarlar marketler hala açık eldiven maskeyle müşteri karşılıyorlar bir ürünü defalarca yıkıyoruz öd korkusu işte keyfi olanlar kapanmalı demek istediğim mesela alışveriş merkezleri çok gereksiz restorand lar çok gereksiz cafeler vs bizim burada her yer açık. Burada kimse de inaç yok :d gerçi hacca giden gelende yok ondan olabilir :d dediğim gibi keyfi yerler kapanmalı mesela kuzenim elektirkçi yanındaki elemana izin vermiyor sığır . kapat dükkanı evinde otur diyorum sanki çok müşterisi varmış gibi dükkan acıyor ben olsam gitmezdim.
Belkide bu yüzden 3yıl önce dükkanı battırdım :d neyse sağlık olsun.

Yok seninki vicdanlı insan düşüncesi.
Malesef sermaye sahiplerinin umrunda değil çalışanların canı.
Normalde de böyle değil mi zaten.3 kuruş daha kazanmak maliyeti düşürmek için üretimde hile yapıp insanları kanser etmiyorlar mı?
Bak şuna ister inan ister inanma ama esnafların %90 ı legal olarak insan dolandırıyor.Bunların içinde allah peygamber nutku atan da var,ateizm hümanizm komünizm nutku atan da.
Dükkan batırma işiyle ilgili aklıma bir mesele geldi sonra belki anlatırım.
Ülkede malesef malı olanın vicdanı yok,vicdanı olanın malı mülkü yok xd
Belki de bir paradoks bu.

Çıktım, Gezdim, Gördüm demiş Jül Sezar. ben de öyle yaptım. Her yer bomboş, çarşı hariç. orada da bir kaç market açık. Pastaneye girdim, dediler oturmak yok. Peki kahvemi kaldırımda mı içeyim? Canım tazecik pastalar öyle bana bakıp duruyorlar. Bu olayların bittiğinde de hepsi bayatlayıp çöp olacak. Gitti sermaye çöpe.

Aslında tam kafa dinlenecek ortam. Bu günlerin tadını çıkarın bence.

Yok seninki vicdanlı insan düşüncesi.
Malesef sermaye sahiplerinin umrunda değil çalışanların canı.
Normalde de böyle değil mi zaten.3 kuruş daha kazanmak maliyeti düşürmek için üretimde hile yapıp insanları kanser etmiyorlar mı?
Bak şuna ister inan ister inanma ama esnafların %90 ı legal olarak insan dolandırıyor.Bunların içinde allah peygamber nutku atan da var,ateizm hümanizm komünizm nutku atan da.
Dükkan batırma işiyle ilgili aklıma bir mesele geldi sonra belki anlatırım.
Ülkede malesef malı olanın vicdanı yok,vicdanı olanın malı mülkü yok xd
Belki de bir paradoks bu.
İyi de çalışanın canını düşünmüyorsan kendi canınıda mı düşünmüyorsun bir kişi dört kişiye bulaştırıyor. O dört kişi de 4er kişiye. Sana gelen müşteri hastaysa sende direkt hastasın . mesela şuan sürücü kursu açık arabalar vızır vızır. Buradaa kimsenin umrunda değil bilinçsiz insanlar. Burada ne gezer virüs diyorlar Türkiye için de diyorduk buraya gelmez diye . esprisine gülünmeyen adam gibi olduk bak noldu şimdi hehehe?
Evet o yönden haklısın virüs bahane içinde sahtekarlık besleyen insan çok. Sırtından geçim çok. İnsanları sırf paraya ihtiyacları var diye köle gibi çalıştıran, sırf bu besine veya malzemeye ihtiyaclaru var diye fiyat arttıran da çok. Akılları sıra krizi fırsata çevirme derdindeler. Kötü bir dönem yaşıyoruz ya 2020 sadece benim için kötü başladı sanıyordum bütün ülkece kötü başladık. O değil bu seneden kaçarken 2021 ve sonrası nın daha beter olacagı tutarsa diye korkuyorum. Kafamda deli sorular insan boş kaldıkça da kendini dolduruyor anam :d

Anlat bir ara o zaman okumak isterim.

Çıktım, Gezdim, Gördüm demiş Jül Sezar. ben de öyle yaptım. Her yer bomboş, çarşı hariç. orada da bir kaç market açık. Pastaneye girdim, dediler oturmak yok. Peki kahvemi kaldırımda mı içeyim? Canım tazecik pastalar öyle bana bakıp duruyorlar. Bu olayların bittiğinde de hepsi bayatlayıp çöp olacak. Gitti sermaye çöpe.

Aslında tam kafa dinlenecek ortam. Bu günlerin tadını çıkarın bence.
Bizde her yer açık çok ilginç bir şekilde kimsenin umrunda değil biz markete zor gidiyoruz insanlar dışarıda cirit atıyor :d

İkisi de haklı. İşverenin ekonomik derdi var, işçinin de sağlık derdi var. Evde kalan işçi ücretsiz izne çıkarılırsa ekonomik derdi de olacak. Bunlara gereken destekleri hala sunmayan devlet haksız. Macron gibi açık açık konuşmadılar, destek vermediler. İşçi kesimine neredeyse hiçbir şey sunmadılar, işverenlerin yüzünü de bir nebze güldürdüler ama nereye kadar sürecek?
Hiçbir iş yeri batmayacak, kimse aç kalmayacak demelerini bekliyorum ama bunu söylemek için para lazım. Para nerede? Para yok, yeterli para yok kasada. Yediler, yediler.
Bakalım bu virüs sürecinden ülke olarak nasıl çıkacağız?
Batık Akp ekonomisine virüs kalkanı çok güzel perde olur. Aksi olsa şimdiye kadar yayın yasağı gelirdi virüse (:

Burada tek haksız,ülkenin kefen parasını bile talan eden, öngörüsüz devlet politikası.Öyle ki bu açmaza sebep olan öngörüsüz devlet politikası, küçük esnafı ve sıradan yoksul halkı, ekonomik sıkıntıya uğramasın diye finanse edemez duruma geldi.Çalışmak zorunda olanlar ya yoksulluktan ya da virüsten ölecek.Çaresiz olan işçi dışarı çıkmak,evine ekmek getirmek zorunda .Isveren de kendi bütçesini düşünmek zorunda.Bu sadece sağlık meselesi degil,ülke meselesidir.
Devlet, bulunduğu ekonomik vehamet nedeniyle dışarı çıkma yasağı bile uygulamaktan kaçıyor,son raddeye kadar da kaçacaktır.Neden? çünkü kefen parası gitti.Şimdi solunum cihazına bağlanan bir ülke var.Sağlıkçılarda bu cihazın kontorulcüleri.Tüm yük sağlıkçılara devredilerek bu iş yürütülemez.

Geri