Düğününüzde pasta kesilince damat ilk dilimi annesine verse tepkiniz ne olur ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Evlilik Ve Düğün Hazırlıkları
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Toplum içerisinde belli oluşumlarda yazılı olmayan normlar vardır. Bundan bihaber, nerede nasıl davranacağını bilmeyen birinden eş olmaz.

Esim pastayi annesine yedirebilir benim icin no problem anasi sonucta. Ama bir kadin icin yani esiniz icin ozel olan bir seyi annenize yedirmeyin beyler. Bu ebedi savas onlarin genetigine kodlanmis. Muhtemelen annelerimizede sorulsa bu soru...

Kaynanasina yedirmelerinden oturu pederlere saglam bir klark cekerlerdi. Olay bizlik degil , bu kadinlarin ebedi savasi...
Erkeginin annesine karsi savasta olan tum kadinlar adina yapilmis. Kadinlarda aslinda istemsizce erkegine karsi annelik icgudusu tasirlar. Hepsi olmasada boyle bir durum soz konusu.
Diger karsiligi ise kadinin erkek tarafindan el ustunde tutulma istegi.
Pastanin selameti acisindan degil kadinin konumu ile ilgili.
Ortada bir erkek ve kaynana yokken bile verilen tepkinin boyle olmasi normal.

Son düzenleme:
Ben gelin olsam ve böyle bir şey yaşasam, "Hay senin ananı... Yok sana bu gece meme." derim ve onu gerçek bir aydın gibi, o gece memesiz bırakırım.

Zaten siz gerçek bir entelektüel ile evleniyorsanız, o memesiz yaşamayı öğrenmiş gerçek bir aydındır. Aslında bu tehdidiniz, ona vız gelir tırıs gider.

Düğünlarde pastanın ilk dilimini kimin yediğine hiç dikkat etmedim. Hep sabırsızlıkla benim pastamın gelmesini bekledim.

mesela hayal etsenize....
Mesut ile Dilek'in destansı masalsı düğünündesiniz...
şıkır şıkır fıkır fıkır giyinmişsiniz, ihtişamlı bir düğün müziğiyle içeriye girdiler...
ankaranın bağları , trabzonun dağları falan oynadık sıra pastaya geldi...
15-20 katlı süslü pastalarını gözümüze soka soka sahneye getirdiler önceden hazırlanmış dilimleri tam kollarını döndürüp birbirlerine verecekken...
Mesut....çıkıp Emine'me pastanın ilk dilimini veriyor ( Emine'min pastanın kesildiği yerde bulunmasını hiç sorgulamadık bile)
muazzam romantik anne-oğul anına şahit oldunuz... ne duygusal....
Dilek de şu şekilde ;
büyütülecek bir şey değil..............

girl angst.jpg

Geri