Düğüne Gitmeyi Sevmeyen İnsan

• Kullanıcı eliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4719 gün önce görüldü
Mesela ben , kalabalık ortamları pek sevmiyorum çünkü.

Düğün sevmiyorsa, nişan-kına-mevlid-cenaze filan da sevmiyordur, kendimden biliyorum.

Benim o benim. Türkiye'deki düğünler geleneksel kültürle popüler kültür arasında sıkışıp kalmış, ne yapacağını bilmeyen türde düğünlere dönüşmüş. Eski örf ve adetlerin hala uygulandığı bazı düğünlere rastladım, her anlamda o kadar beğendim ki, şimdiki düğünlerden koşarak kaçıyorum. Evet gözle görülür bir yozlaşma var ama batıyı taklit ederken bile düğünü organize ederken baştan sona bir çuvallama söz konusu.

"Sen gitme bakalım düğünlere, acep senin düğününe kim gelecek."
Annemden aforizmalar syf 5643763

seviyorum diyen çıkacak mı acaba, takipteyim .p

1.Göbekten akrabam veya yakın arkadaşım olmadığı sürece gitmem

*Zoraki,yapmacık akraba sohbetlerinden uzak kalmak isteyen insandır.

*'Oturmaya mı geldik' 'Senin düğün ne zaman?' sözlerinden bıkmıştır.

Ama şimdi şunu bir açıklığa kavuşturalım. Sevmeyebilirsiniz ama bu gitmeyeceğiniz anlamına gelmez arkadaşlar. Dost düğünde, cenazede ve hastanede belli olur.

kendimi ornek vere bilirim
hicc sevemedim yakin akraba olmadikca gitmem

Giriş
Davetlilerin salona gelişi
Ankara havaları part I
salonda koşuşan çocuklar
pasta kesimi
takı merasimi
damadı zorla halaya kaldırış
ankara havaları part II
ezan molası
şemameden devam
damat halayı
vedalaşma faslı
kapanış

Geriyo olm ya

sırf annem tanımadığım teyzelere "bakın ehehehe bu da ehehe benim oğlum ehehe" diye karı arıyomuşum gibi reklam yaptığı için sevmiyorum.

Çok değer verdiğim biri değilse ( 3.dereceden akraba vs.) sevmem.

1 saatten sonra sıkıyor.
Çok yakınım olmadıkça gitmiyorum. Ama gidilmesi gerekiyormuş bizi görmelilermiş evde kalırmışız yoksa :T:

Annemin zorla ve hile ile kandırıp götürmesine rağmen gidip birine aşık olup üç beş hafta aşk acısı olarak bana döndüğünden bir de gariptir ki o oynadıkları şarkılar beni çok hüzünlendirdiğinden ötürü ben de bu kesimde yer alıyorum.

Ama şu anki yaşama sebebim de her ne kadar garip olsa da şu sınavdan sonra her gün düğünden düğüne akma isteği :dyg:

O günlere çıktığımızda ben yine kesin yoldan dönerim anacaazımla kavga ederim ya hayırlısı :honk:

hepsine giderim. her ortamı görmek lazım. kokteyl de sokak düğünü de hoş bence. çünkü sonu mutlu bitiyor

ben can ciyer olmadığım insanların düğünlerine gitmiyorum ki gittiklerimdede herkez bilir yarım saaten fazla kalmam :)

Geri