Düğün masrafının yarısını kız tarafı ödesin mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yarısını ben vereceksem yapmayalım.. nikah yeter neyimize yetmiyor..

Çeyiz ev eşyalarıysa kastınız zaten iki tarafta alıyor bir şeyler. Alalım beraber bi zahmet..

Ee kim karsiliyormuş..
2020 den bu güne hic mi evlenen olmamiş..

Annemin çeyizleri hala sandıkta duruyor. O da çeyiz yapmış. Bu sayılmaz mı?

Kendi birikimi dışında ben kız tarafını hiçbir masrafa dahil ermek istemem.

Arkadaşlar Diyarbakır'da nişan, kına, düğün, ev vs her şeyi erkek tarafı yapıyor. Bu cimrileri okudukça aklınızda olsun diye yazdım. Kadın çeyizini alır, gelir. Ayrıca bizim oğlanı evlendirdik derler, masrafları erkek ödediği için. Hoş bana kalsa bi nikah sonrası yakın çevre ile ufak bir kutlama mis gibi. Ama bunun muhabbetini yapacak bir erkekle evlenecekseniz 2 kere düşünün derim.

Son düzenleme:
Ben neyine yetmiyorum.. maddi konuda her sey onun hahahah

Bizim buralarda genellikle büyük çoğunluğunu erkek karşılar. Kız tarafı maddi durumu iyiyse ortaklaşa yapılır.

Bazen çok saçma geliyor düğün masrafını tek taraf üstleniyor boşanma esnasında ikiye bölünüyor haksızlık olarak düşünüyorum bunu
Resmi dairede imza atıp iki insanın da sıfırdan başlayıp eşit ilerlemesi çok güzel olurdu. Düğün gösteri şöleninden başka bir şey değil

Koçum ne düğün müğün boş yapma, o parayı güzelce ezelim" diyen kız varsa hemen ikametgah ilmuhaberi atayım gelsin beni halıya sarıp kaçırsın çünkü Emel Sayın'dan neyim eksik?

Lakin babam yani Şencan amcanız, yani herkesin Şencan amcası olan olgu biraz rahmanidir, cumalarını kutlarsanız bu iş olur, çünkü babam cumasının kutlanmasını çok sever ve der ki, "Bak aferim, arayıp cumamı kutladı".

Ah, Şencan amca. Denişik.

Koçum ne düğün müğün boş yapma, o parayı güzelce ezelim" diyen kız varsa hemen ikametgah ilmuhaberi atayım gelsin beni halıya sarıp kaçırsın çünkü Emel Sayın'dan neyim eksik?

Lakin babam yani Şencan amcanız, yani herkesin Şencan amcası olan olgu biraz rahmanidir, cumalarını kutlarsanız bu iş olur, çünkü babam cumasının kutlanmasını çok sever ve der ki, "Bak aferim, arayıp cumamı kutladı".

Ah, Şencan amca. Denişik.
Hali isi Kilopatra hanima özgüydü sanki.
Mavi Bocuk mu burasi?

türkiye'de düğün iki kişinin evlenmesi için değil, evlenmeyi sağa sola duyurmak ve davetlileri memnun etme çabasından başka bir şey değildir. bu devirde düğün yapmak çok anlamsız ve gereksiz.

Ben neye sasiriyorum biliyor musunuz, bu genc kizlarin suursuzca sunu istiyorum bunu istiyorum diye liste yapmasi. Sizinki altin kaplama mi nasil bir hak goruyorsunuz bunu kendinizde diye bazen aklimdan gecer ve sasiririm.
Yani kendi adima soyleyim biz boyle yetismedik, bir sey istemek icin calisip kazanmam gerektigi ogretildi, bir sey isteyeceksem eger evlendikten sonra istemeye yuzum olur kocamdan.

Ben evliyim, ama inanin bir evin ihtiyaci hicbir zaman bitmez, hala eksiklerim var, olmasi gereken de bu zaten her sey bir anda olmaz, caba gerek emek gerek.

Geri