Düğün masrafının yarısını kız tarafı ödesin mi?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bizde çok eski bir kültür gibi bişey kadınlar boşandığında sıkıntı çekmesin diye senet yaparlar eskiden para yerine halı buğday o günün şartlarına göre önemli şeylerdi şimdi ise belediyede hazırı satılıyor imza atıyorsun kına gününde düdüklüyorlar sevinçten haberin. Olmuyor ayrılınca ayılıyorsun

kardeşim ne düğünü ya git 0 otomobil al kendine nebilim ev al :D

Sade bir nikah töreni yeterli...
Düğün yapılacağına masraflarının yarısını bile hayır kurumlarına bağışlamak daha sağlıklı bir karar olur.

Sade bir nikah töreni yeterli...
Düğün yapılacağına masraflarının yarısını bile hayır kurumlarına bağışlamak daha sağlıklı bir karar olur.
Şüheda hanımı düğünüme çağıracağım karşılıklı çiftetelli oynayalım. Çeyreksiz olmaz tabi. Maddiyatçı bir insanımdır.

Senet degil o mihirdir bence yabani. Ga je weer trouwen of zo ? Sana guccuk altin takarim cagirirsan .p

Kız tarafı mı ödesin
Yok artık ,
herkes bütçesine göre yapsın düğünü
Kızda kör değildir herhalde erkeğin durumunu biliyordur şaşalı bir düğün Takı ve eşya çok istemesin.

Ege'de kadın, erkekten daha çok masraf yapıyor evin içine. Bana göre düğün işi zaten saçma. Nikah yeterli misal.
İnsanı geleneklerin bir kısmı kadar zorlayan bir şey yok. İnsanı zora sokuyorsa at çöpe gitsin ya, bir sürü paraya elalem için aksiyon yapmak niye?
Yani duyar kasmak istemiyorum ama düğün organizasyonu yerine bilmem kaç kişiyi doyur, ağaç dik, çocuk giydir, bir yere bağışta bulun. Gez, yeni bir yerler gör. Aynı masraf. Faydamız olur başkasına hem.
Evlensem bir düğün yerine, güzel ve sade bir nikah tercih ederim.

Şu düğün masrafından yakınanları anlayamıyorum. Bunlar kimsesiz mi?

Bizde düğün yaparsın, düğün masrafı bir kenara, eşya masrafın çıkar, üstüne araba alırsın. Bizim aşiret mi büyük yoksa? Ha?

git dünyayı gez nebilim araba al ev al yarısını peşin öde gereksiz şeyler

düğüne gelenler ödesin
siz gidin sevişin
herşeyi benden beklemeyin

Kesin çalışan kızdır bu. Saftır hepsini öder. Ama çalışmayan kızlar öyle mi? Mahveder erkek tarafını, bir dedigini ikiletmez. Hele ikilesin anında atar yüzüğü elimi sallasam ellisi der.

Nişanı yarıya güzel kilitliyorlar.d

Mehir bunun neresinde?

Oyle bir dunya yok adet neyse o olsun. ic guveysimiyiz biz

Son düzenleme:
Geri