Dövme yaptırmak günah mıdır?

Konu sahibi son olarak 2761 gün önce görüldü
Soru: Arkadaşlar merak ettiğim bir konu. Düşünüyorum ama dini boyutunuda merak ediyorum ?

En iyi cevap ;
Peygamber efendimiz vucuttaki her türlü oynamayı yasakladığı için, vucudun doğal halini bozan her şey dinimize göre haramdır. Namaza ve abdest almaya engel değildir.

Bileğimde, kolumda, kasığımda, sırtımda dövmeler var. Günahı boynuma

gunahtir sanirim.
cok severim yaptirmagi ama hic yaptirmagim.
ten tertemiz olunca daha guzel :cici:

gusül abdestının olmadıgını duydum o yuzden gunah denıyor. derının altına gıden boya engelmıs abdeste

Peygamber efendimiz vucuttaki her türlü oynamayı yasakladığı için, vucudun doğal halini bozan her şey dinimize göre haramdır. Namaza ve abdest almaya engel değildir.

Saol kardeşim, hayallerimi yıktın : D

Kaslarinizi da aldırmayin o halde o da bi degisim: )))
Hiç aklıniz alıyor mu derinin altına su girmemesi...
Çürür deri: )

Bence biz toptan günaha batmışız :D O günah bu günah vay halimzee

Gusüle ve abdeste kalıcı dövme engel değildir, gecici dövme engeldir.
Dövme yaptırmak büyük günah olup yapana lanet edilmiştir ve bu hiç günah işlemiyoruz dövmenin günahı mı kaldı demek çok saçma bi fikir insan elbette günah işler ama elinde olduğunca günahlardan kaçması gerekir zaten günah işliyoruz o halde bütün günahları işleyelim gibi bi mantıkla yaşanırsa cehennemdede o na göre azaba katlanmak gerekir

Haram helal mevzusuna girerim de şimdi. Ayrı bi konuda açayım bunu da. Bilmeyen çok insan var maalesef. Şöyle ki;Bir şeye haram demekle günah demek farklı şeylerdir. Önce bunu ortaya koyalım. Haram; bir çok alimin görüşüyle Kur'anda yasaklandığı belirtilen şeyler için geçerlidir. Helal'i haram, haram'ı helal saymak küfür sayılmak küfre götürür çünkü.

Günah olması vücuda zarar vermesi yönüyledir varsa da. Abdestin maddeten temizliğine engel değildir. Haram olmasa da 'top sakal' minvalindeki mesele gibi değerlendirilmelidir fikrim.

Konuyla alakasi yok ama ramazan yaklaşıyo orucu bozan şeyler konusu açmayacak mısınız?
Her sene güncelleniyo diye biliyorum.

Bi donem yaptirmistim sonra pisman oldum cikarttirmasida ayri dert.
Pardon gunah mi degil miydi konu. Gunah oldugunu biliyorum. Ama nefsim yokmu bir tane daha dusunuyorum .p

hoca kılığına giren biri dövme yaptırmak sevap falan dese herkes dövme yaptırır lan xd

Kalıcı dövme de abdeste engel değildir .. Günah olduğunu bile bile yaptırmak da günahtır ..

Geri