Dövme yaptırmak caiz midir ?

Konu sahibi son olarak 2602 gün önce görüldü
dövme caiz mi, dövme günah mı, dövme abdest almaya engel mi, dövme abdesti bozar mı

Günlük yaşama dair vatandaşlardan gelen soruları değerlendiren Dinayet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, dövme yaptırmanın caiz olmadığına hükmetti. Kurul, kararında; vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövmenin, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olduğuna dikkat çekti.

Dövme yaptırmanın sağlık açısından da zararlı olduğuna dikkat çekilen kurul açıklamasında, "Sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim, dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir. Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir." ifadeleri yeraldı.

Ne olucak şimdi Allah'ın rahmetlerinden uzak mı kalacağım ben..

Günah değildir sadece yaptırırken vücuda zarar verildiği için can acıdığı için uzak durulması gerektiği söylenmiştir.Bedene zarar veren bir şey olduğu için.

aha buldum. forumlarin kanayan yarasi. yillardir uzlasilamayan konu.simdi bu konuyu hortlatinca millet birbirine girecek bak. dur bakkaldan cerez alip yazdirayim.

bence dövme yaptiran kâfirdir.

Dövmeyi çok seviyorum heleki erkeklerde süper yakışıyor :ask
Allahım sen affet bilmeden yaptırsaydık ıyıdı, günahı çok olmazdı.bile bile yaptırmak çok kötü.

Bu forum devealperden bu kadar çekmedi. Dönmeden kapayın kapıları.

Açan bir de admin, milleti birbirine düşürüp banlamaktan zevk aldıkları nasıl da belli.:dddd

Caizle falan işi olmayanlar neden bu konulara ilgili anlayamadım.

Abdeste engel değildir diye biliyorum ben de.

Hoş görülmez .. Yaptırılmaması tavsiye olunur.

bu konuya dini hükmünü yazacağımı mı zannediyorsunuz millet birbirine girer öğrenmek istiyen varsa mesaj atsın

Geri