Dövme (tatuaj)

• Kullanıcı DenizZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 3023 gün önce görüldü
DÖVME (TATUAJ)

Özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşan ve cilt altına enjekte edilerek kalıcı renk değişikliği sağlayan dövmenin birçok hastalığa davetiye çıkarttığı bildirildi.

"İşlem sırasında kanamalara yol açılması, iğnelerin birden fazla kişide kullanılması, işlem sırasında ve sonrasında hijyenik şartların sağlanmaması ve en önemlisi uygulayan kişilerin sağlık konusunda eğitimsiz ve lisanssız olması nedeniyle sterilite kurallarına uyulmadığından Hepatit B, Hepatit C, AIDS ve benzeri kan yoluyla bulaşan hastalıkların yaygınlaşmasına sebep olmaktadır"

arkadaşlarımın hepsine dövme var hepsi hastalıklı demekki :D ben Babam döver diye yıllardır yaptıramadım

Ben arkadaşıma gayet steril bi şekilde yaptırdım . Eldiven temiz başlık temiz makine ve iğne . Dövmenin kalitesini anlamak içinse bi süre geçtikten sonra dövmeyi elinizle kontrol edin kabarcık şeklinde ise o dövme olmamış demektir maalesef cover gerekecek demektir. Ben pişman değilim sevdiğim sözler yazıyor . Yakında ense sırt ve biceps bölgesine 2 şer tane daha yaptıracağım .

Durduk yere lanetlenmemiştir değil mi?
Bir açıklaması yok mudur?

Alıntı:
Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.

Lanetleme mi? Halbuki

Kur'an-ı kerimde de mealen, (Seni âlemlere rahmet, iyilik için gönderdik) buyuruluyor. (Enbiya 107)

Derken edit: Ebu Said başka bir alıntı yapmış. "Lanetlenme" ile "Caiz değil" arasındaki farkı biliyorsa insanlar sorun yok,tercih ile alakalı bir durum. Ama farklı uslup kullanarak kişileri yanlış yönlendirmek yanlış bana kalırsa. Ha yazılanlara katılmadığım noktalar var o ayrı.

Dövmenin hükmü hususunda ihtilaf çoktur aslında
kısa ve öz olarak şunu diyebiliriz.
deriye eziyet edilmesi noktasında haram kılınmıştı ve deri altına su gecirmediği için de caiz değildi gusül abdestinin sahihliği açısından. Fakat son bir kaç yıldır fakihlerin kararı ile hükmü değiştirilmiştir. Deri altına suyun nufuz ettiği seklınde hüküm verilmiştir. Deriye eziyet etme noktasındaki hüküm hala gecerli cünkü islam inancına göre mevla bu ve benzeri acı verecek her türlü uygulamayı haram kılmıştır.

Dövmenin hükmü hususunda ihtilaf çoktur aslında
kısa ve öz olarak şunu diyebiliriz.
deriye eziyet edilmesi noktasında haram kılınmıştı ve deri altına su gecirmediği için de caiz değildi gusül abdestinin sahihliği açısından. Fakat son bir kaç yıldır fakihlerin kararı ile hükmü değiştirilmiştir. Deri altına suyun nufuz ettiği seklınde hüküm verilmiştir. Deriye eziyet etme noktasındaki hüküm hala gecerli cünkü islam inancına göre mevla bu ve benzeri acı verecek her türlü uygulamayı haram kılmıştır.

Yorumunuzu alıntılıyorum müsaadenizle.
Ben genelde her ''lanet'' muhabbeti yapan insana,aynı soruyu sormuşumdur.Ve sizin dediğiniz ''abdest geçirmez'' favori cevabını almıştım.Halbuki su geçirmemesi gibi bir imkan yok.Deri nefes almazsa üstünde kıl çıkmaz,zira çıkmakta yani.
Benim anlamadığım yaradan bu bedeni sana vermiş,neden karışsın? Sana akıl vermiş,bütünleştirici vücudu vermiş,neden müdahale etsin? Bunlar bana garip geliyor.
Saygılar.

Yorumunuzu alıntılıyorum müsaadenizle.
Ben genelde her ''lanet'' muhabbeti yapan insanlara,aynı soruyu sormuşumdur.Ve sizin dediğiniz ''abdest geçirmez'' favori cevabını almıştım.Halbuki su geçirmemesi gibi bir imkan yok.Deri nefes almazsa üstünde kıl çıkmaz,zira çıkmakta yani.
Benim anlamadığım yaradan bu bedeni sana vermiş,neden karışsın? Sana akıl vermiş,bütünleştirici vücudu vermiş,neden müdahale etsin? Bunlar bana garip geliyor.
Saygılar.

Estağfirullah müsaade ne demek...
Katılıyorum aslında bazı noktalarda size sorguluyor insan doğal olarak ve mantıklı cevap arıyor ama inanç sistemlerinde hükümleri sorgulamak bazen çok mümkün olmuyor sanırım.
Zaten su noktasında din adamları da bizimle aynı görüşte olacakki değiştirmişler.
Benim şahsi fikrime göre caydırıcı olması için bu hükümler konmuş ve sadece dövme için değil,mesela aşırı hız yapmak ve sigara içmek te intihara teşebbüş olarak görülüyor artık.
kişileri frenliyor bir nevi...

Estağfirullah müsaade ne demek...
Katılıyorum aslında bazı noktalarda size sorguluyor insan doğal olarak ve mantıklı cevap arıyor ama inanç sistemlerinde hükümleri sorgulamak bazen çok mümkün olmuyor sanırım.
Zaten su noktasında din adamları da bizimle aynı görüşte olacakki değiştirmişler.
Benim şahsi fikrime göre caydırıcı olması için bu hükümler konmuş ve sadece dövme için değil,mesela aşırı hız yapmak ve sigara içmek te intihara teşebbüş olarak görülüyor artık.
kişileri frenliyor bir nevi...

Buram buram hoşgörü kokması gereken din kalıbı,tam aksine bireyler tarafından savunulduğu için aslında mümkün olmuyor,çok haklısınız.
Mesela dövme konusuna baktığınız zaman,sadece kadınlara lanetlendiğini görürsünüz.Yaradan neden yarattıklarını cinsiyet ile ayırsın değil mi?
Bazen tartışamıyorsun bile,kestirip atıyor,peygamber efendimiz böyle buyurdu diyerek.E biraz sorgula değil mi? Neyse,başkaları taşlamadan susmalıyım bence.
Ben caydırıcı diye nitelendirilebilecek bir olgu olarak görmüyorum bu tarz şeyleri.Dediğim gibi herkesin kendi hür iradesi doğrultusunda,aklıyla ayırt edebileceği şeyler hepsi.
Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için.
Saygılar.

Lanetleme mi? Halbuki

Derken edit: Ebu Said başka bir alıntı yapmış. "Lanetlenme" ile "Caiz değil" arasındaki farkı biliyorsa insanlar sorun yok,tercih ile alakalı bir durum. Ama farklı uslup kullanarak kişileri yanlış yönlendirmek yanlış bana kalırsa. Ha yazılanlara katılmadığım noktalar var o ayrı.

1 milyon sağlam kaynaktanta araştırsan 100 milyon kaynaktanda araştırsan haram olduğunu görürsün. Soruya cevap vermek amacı ile bir alıntı yaptım. Yanlış yönlendirmek gibi bir ithamda bulunmadan önce araştırsaydın keşke. Sahih, ittifak olunan konuları tartışmak bile boşa olduğundan mantığa göre yorum yapmamanı tavsiye ederim .

1 milyon sağlam kaynaktanta araştırsan 100 milyon kaynaktanda araştırsan haram olduğunu görürsün. Soruya cevap vermek amacı ile bir alıntı yaptım. Yanlış yönlendirmek gibi bir ithamda bulunmadan önce araştırsaydın keşke. Sahih, ittifak olunan konuları tartışmak bile boşa olduğundan mantığa göre yorum yapmamanı tavsiye ederim .

Keşke sizde yorumumu alelacele okumak yerine anlayarak okusaydınız. Benim postum size değildi. Konudaki postları daha dikkatli okursanız postumu kime ithafen yazdığımı anlarsınız.

Keşke sizde yorumumu alelacele okumak yerine anlayarak okusaydınız. Benim postum size değildi. Konudaki postları daha dikkatli okursanız postumu kime ithafen yazdığımı anlarsınız.

Benim nickimi kullanarak yorum yapmış görünüyorsunuz. Boşluklar veya alıntları daha verimli kullanın lütfen. Konuyu uzatan taraf olmak istemiyorum. Size hayırlı ve bol eğlenceli günler dilerim.

Benim nickimi kullanarak yorum yapmış görünüyorsunuz. Boşluklar veya alıntları daha verimli kullanın lütfen. Konuyu uzatan taraf olmak istemiyorum. Size hayırlı ve bol eğlenceli günler dilerim.

Fikir alışverinin adı uzatma olmamalı. Lanetlenme tabiri ile caiz değil tabiri arasındaki farkı anlayıp,bir sonraki postunuzda daha düzenli veyahut kaynaklı bir açıklama yapmışsınız. Irene Adler arkadaşıma katıldığım "Neye istinaden lanetlenme ?" sorusuna karşılık bir post attım,sizin açıklamanızı görünce düzenledim hepsi bu. Kullandığınız,araştırdığınız kaynakların doğruluğunu bilmediğimiz için keskin bir dille yaptığınız yorum "yanlış yönlendirme"dir benim gözümde. Şimdi size de iyi araştırmalar,iyi geceler.

Fikir alışverinin adı uzatma olmamalı. Lanetlenme tabiri ile caiz değil tabiri arasındaki farkı anlayıp,bir sonraki postunuzda daha düzenli veyahut kaynaklı bir açıklama yapmışsınız. Irene Adler arkadaşıma katıldığım "Neye istinaden lanetlenme ?" sorusuna karşılık bir post attım,sizin açıklamanızı görünce düzenledim hepsi bu. Kullandığınız,araştırdığınız kaynakların doğruluğunu bilmediğimiz için keskin bir dille yaptığınız yorum "yanlış yönlendirme"dir benim gözümde. Şimdi size de iyi araştırmalar,iyi geceler.

Fikir alışverişinden bahsetmiyorum yanlış anlaşılma oldu ise uzatmaya gerek yok diyorum.
Haram olduğundan hiç şüphe yok. Haram olan şey aynı zamanda caizde değildir. Caiz değil yazıyor diye lanetlenmemiş olmuyor.
sevgiyle...
İyi forumlar size .

Geri