Dövme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 57 gün önce görüldü

• Kullanılan toplam oy
    52

Ben dövmenin fazlasına karşıyım. Sade ve guzel olanlar var..

Dövmeyi taşımakta bence önemli

Annem izin vermiyor verse bi ah verse. Boynumda kuşlar istiyorum kolumda Her canlı ölümü tadacaktır yazsın istiyorum. En olmadı bi gün evlenirsem eşimin ismini yüzük parmağıma yazdırcam. Umarım ismi kısa olur :/

Sevmiyorum ama bir oğlum yada kızım olaydı adını bileğimi yazdırabilirdim..

yaptiririm ama su ana kadar evet iste bu! bunu yaptirmaliyim dedigim bir tane gelmedi aklima.

ilerde sırtımın yukarısına kız kulesini yaptrmayı düşünüyorum..

Askerde yaptiriyodum güzel bir hatunun siluetini anlaşmıştık adamla hatta ama sanırım çarşım kilitliydi vazgectim sonra

Şu sıra yine gündemde.

'' Onlar ki ; Dövme yaptıranlar, allahın rahmetinden ve cennetin kapılarından edebiyen imkansız kılınacaktırlar. ( Hz. Muhammed (s.a.v) / Hadis-i Şerif )

Dövme yaptırma, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hadis-i şeriflerinde yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir. Ebû Hüreyre (R.A.) den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) Efendimiz:
"İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da ALLAH lânet etsin!" buyurdular.2

'' Dövme dinimizce günahtır. Çünkü ; Dinimizde heveslerimiz, zevklerimiz ve bağımsızlıklarımız için vücudumuzun şeklini şemalini değiştirmek ve acı çekmek yasaklanmıştır. ( Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ)

Bir çoğu kınayla yapılıyor. Bu bir tercih meselesidir, kaç yıldır dövmem var, seviyorum.

Nihat Hatipoğlu derki; Dövme abdeste ve gusule engel değildir.
Yaşar Nuri Öztürk:
Tıkla

Günahı ve sevabı benimdir.

Buda dövmem. :cici:

çok can yakıyor benden demesi yaptırması ayrı acı sildirmesi ayrı
tecrübe ile sabittir

Geçici dövme yaptırmak isterdim bileğime,kuş olsa güzel olmaz mıydı ki:))

Geçici dövme yapmayı seviyorum en azından her ay istedigim gibi değiştirebiliyorum kalıcısı bana saçma geliyor

Bana göre Günahtır çünkü fıtratı bozmuş oluyoruz.Gusul abdestine de mani olma durumu söz konusu =)

Çok pis döverim.

Seviyoruz biz,var öyle şeylerimiz.

dövme yaptırmam ama martı çizimleri güzel duruyor :)

Geri