Döviz olarak borç almak

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Genelde borç alana zarar verir.
20 bin dolar alıp 6,30 dan bozdurup kullandığım borcu bugün geri havale ettim. 22 bin lira cepte kaldı. Bazen hayat borçluya da gülebiliyor.

almamda vermemde

borç verdiğinden geri isteyince şuçlu oluyorsun

Akşam yemeği için dışarı çıktım. Merkezde bir lokantada son porsiyon kuzu eti için pazarlık yapıp önden çorba istedim. Kuzu etinin yanına az pilav. İkramlar da geldi masaya, o sıra telefonum çaldı. Eski bir dost.

"Yarın geliyorum" dedi. İstanbul sokaklarını karış karış arşınlamış adam, anlatacakları vardır elbet. Rakı masasını hazır etmeli.

Diyeceğim; para ucuz mesele. Allah insana akıl, gönül dostu versin. Ne borç alırsın ne de verdiğin o insana borç olur.

Neither nor.

Aldığı borç üzerinden kar hesabı yapıp övünen, borç aldığı kişiyi aynı miktarda zarara uğratmıştır. Böyle adama borç verilmez, suratına tükürülür.

Mühim olan o insanın TL ile işi olup olmaması değil, senin borç üzerinden bu hesaba girmen.

Böyle şeyler meziyet oldu. Utanmaya yüz gerek.

Borç vermem almamda kendi paramla niye suçlu duruma düşiyim İsteyince suç oluyor çünkü

Bu konuyu gorunce nedense aklima şu cumle geliyor
bugun yedigin hurmalar yarin ...

Bazı felaket tellalı ezikler de, Dolar 10 telaye cıhacak diyip bütün birikimini dolara yatırmıştı. Adamlar şu an iptal.
Allah Devletimize zeval vermesin ;)

Geri