Dostuna düşmanından daha çok kırılmak

Konu sahibi son olarak 3068 gün önce görüldü
Dostuna düşmanından daha çok kırılmak

* olağan bir durumdur

* kale içten fetih edilir

* düşmanın yapacağı herşeyi beklersin ama dostun yapacağını asla çok üzücü bir durumdur

Yaptığı eylem kadar yapmadığı eylem de kırıcı olabilir. Bakınız Martin Luther King ne diyor: Her şeyin sonunda düşmanlarımızın sözlerini değil, dostlarımızın sessizliğini hatırlayacağız.

Düşman adı üstünde düşman. Ya dost dediklerimiz.. Bi de bu aralar twitterda dolanan söz: Dost diyebilmek, dost diye bilmek. Farklı şeyler.

Olum düşmanıma neden kırılayım.

İnsan sevdiğini daha zor affediyor. Belki de edemiyor…

@börü baklası affedecek mi beni düşman olmadan :/

düşmana kırılmaz ya adı üstünde düşmandır
dostuna tabiki de kırılırsın

''Şu ellerin taşı hiç bana değmez. İlle dostun bir tek gülü yaralar beni'' demiş Pir Sultan Abdal. Türküyü ilk dinlediğimde merak edip araştırmıştım; dostun attığı gülden niye yaralanır bir insan diye. oldukça dokunaklı bir hikayesi vardı etkilenmiştim.

düşmanıma niye kırılayım ki? hem dostlarımıza kırıldığımız yeter… püüh.

Gün gelir en iyi dostun en büyük düşmanın olur. Gün gelir en zorlu düşmanınla dost olursun. Hayat insana her şeyi yaşatır. Bazen de üzüldüklerini bir başkasına kendin yaşatırsın. Kırılmak yok. Sonunda hepimiz aynı yere birlikte gideceğiz. Bu hayat sade geçici bir macera.

• Beğen
Tepkiler: ne
insan sevdiğine kırılır

Pff,çok klişe olacak ama;dostundan beklemediğini düşmandan gördüğün için oluşur bu durum.

İnsan sevdiğini affedemiyor.

Geri