Dostoyevski soruyor : Kolay elde edilmiş bir mutluluk mu yoksa insanı yücelten acı mı daha iyi ?

Konu sahibi son olarak 1072 gün önce görüldü
Bence, evren olumsuzluk üzerine kurgulanmış gibi duruyor. Misalen, mutluluk hali bence mutsuzluk halinin az olma haline verilen durumdur. Mutlak bir iyi hali yok, olmuyor da. Bu yüzden, insanı yücelten bir acı daha belirgin ve bu belirginliğin azalmasına da mutluluk diyebilirim.

hmm. ben de "hayat da her şeyin zor olanı güzeldir" mantığı ile hareket eden bir bireyim. kolay elde edilmiş her şeyin çürümeğe mahkum olacağını düşünüyorum. evet belki ilk zamanlar kendinizi kozasından yeni çıkmış bir kelebek gibi mutlu hissedebilirsiniz, fakat zaman içerisinde o heyecan kalmayacaktır diye düşünüyorum.(genelleme yapmıyorum)

acı demek yaşanmışlık demektir ve her yaşanmışlık da bir tecrübedir. edindiğimiz tecrübeler kadar varız bu döngüde. insanı yücelten acı, yani bir hata ya da olaydan ders çıkarmak, tecrübe edinmek. işte bu kolay elde edilen şeylerden daha güzel.

en guzel mutluluk.. mucadele ile elde edilendir bence.
aci cekersin, mucadele edersin..sabredersin,
Ve basarirsin
En guzel en anlai mutluluk bu olsa gerek

Kolay elde edilen mutluluğun kıymetini bilemez insan çünkü doğamız böyle... Acı ise insanı hem olgunlaştırıyor hem de sahip olduklarının değerini anlamasını sağlıyor. Acı çok ilginç bir tecrübedir, insanı yıkar geçer gibi algılansa da bana kalırsa ciddi anlamda güçlendiriyor, tabii yine de acıyı yaşamadan bir şeylerin kıymetini bilebilmek çok daha güzel olacaktır.

0.25 saniyeden fazla düşünmek ve uzun yazmak gereksiz. Mutluluk geçicidir, bittiğinde etkisi kalmaz ve insana artısı olmaz. Acı zordur fakat bir şeyler öğretir.​

Buni anı yaşayan bir kumarbazin sormasi mânidar.

ikisi de değil, mikanos sahillerinde uzo içip, yunan hanımefendilerle sirtaki oynamak daha iyi

İnsanı yücelten acı ruha özeldir, gerisi pazar sunumu.

Acı;kendisini kimisine köle yapar.Kimisine de köle olur.Bu kişinin tutumu ve direnciyle alakalıdır.Parmaklıklar ardında kalmak da insanın tercihidir,anahtarı bulup kilidi açarak çıkmak da.

bu acı illa üzüntü olarak algılanmamalı bence yani ben öyle algılamadım daha çok emek verilerek bir yerlere gelmek olarak algıladım ki bence bu daha kıymetli... Geriye dönüp baktığımızda geçmiş ve günün analizini yaptığımızda gelen o gurur kendi içinde hedefe başarmışlık hissi tarif edilemez bence.

Geri