Dostluğu klavyelerinde, yaşamı monitörlerinde arayanlar

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Dostluğu klavyelerinde, yaşamı monitörlerinde arayanlar
Hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşındasınız değil mi?
Hiç vaktiniz yok, "Fast live", "Fast food", "Fast music", "Fast love"...
Dikte ettirilen "yükselen değerler", "in" ler, "out" lar...
Buna benzer bir odada, şanslıysanız gökyüzünü görebilen bir pencere ardında bitecek hepsi.
Dostluğu klavyelerinde, yaşamı monitörlerinde arayanlar, Size sesleniyorum!
Hangi tuş daha etkilidir ki sıcacık bir gülüşten ya da hangi program verebilir bir ağaç gölgesinde uyumanın keyfini?
Copy-paste yapabilir misiniz dalgaların sahille buluşmasını?
İçinizi ısıtan gün ışığını gönderebilir misiniz maille arkadaşlarınıza?
Sevgiyi tuşlarla mı yazarsınız?
Öpüşmek için hangi tuşlara basmak gerekir?
Ya da geri dönüşüm kutusunda saklanabilir mi kaybolan zaman?
Doğayı bilgisayarlarına döşeyenler, neden görmezsiniz bahçedeki akasyanın tomurcuklandığını?
Ve ıslak toprak kokusu var mıdır dosyalarınız arasında?
Koklamak, duymak, dokunmak, yok mu yaşam skalanızda?
Bilgi toplumu oldunuz da, duygu toplumu olmanıza megabaytlarınız mı yetmiyor?

Müşfik KENTER

size katılmıyorum müşfik bey, benim monitörden görüp klavyeden konuştuğum yıllık insanlar var. alınmadığı halde nasıl bir araba alıyor olmanın hayali mutlu edebiliyorsa insanı, insanların bedenlerinin de varlığı ya da yokluğu önemli değil, önemli olan niyet. monitörden ne görüp, klavyeden ne yazmak istediğin.

Çok güzel bir yazı.
Biraz daha derin düşünülebilse anlatılmak istenenin mesajın mektubun yerini tutmadıgı kadar basit oldugunu anlayacaklar. Paylaşılan mutluluk veya beden varlıgı değil.

Bazı şeyler için hissetmek lazım bedeni değil ruhu hissetmek beyni algılamak lazımdır.
Sanal dünyandan kazandığımız yıllarımızı verdiğimiz bir sözümüze dünyaları yıkacak dostlarımız var.
En azından işi düştüğünde arayan reeldeki dost sıfatlarından daha samimi daha mantıklı ve insancıl.

Sanal ortamı nasıl kullandığımıza bağlıdır bu.

Bana bu dünya nin kazandırdığı en güzel iki dost var.
Divine Heart
Ve
bab-ı esrar

şimdi ben bu yazı haklı dersem onlara haksızlık ederim.
derdimi üzüntümu paylaştığım beraberken mutlu olduğum aynı masa da yiyip içtiğim.
Evlerinde bulunduğum karşılıklı muhabbet ettiğim aileleri ile tanıştığım tatile gittiğim,üzüldügum zaman derdime ortak olan insan oldular benim için.

Ortamın ilgisi yok insanlarla ilgisi var bazı şeylerin.
Benim için durum böyle ve iyi ki diyorum çok güzel insanlarda tanıdım.

Mesela çok yakın dost olmama gerek yok düşüncelerini sevdiğim insanlar oldu.
Abi dedigim ama hiç gormedigim EfRaSiYaB var mesela..
Kendisi ile barışık ve bana gore saygı kavraminin karşılığı olan Yek in var olduğunu biliyorum mesela...
Forumda değil ama başka bir forumdan tanıdığım hemen hemen her canım sıkkın olduğunda hissedip o gün bana yazan derdimi dinleyip bana abi olan özgür abim oldu mesela ankara dan istanbula uzanan bir 10 yıl geçirdim onunla üstelik facebook ve twitter üstünden sadece.

Demem o ki bazı şeyler kişilerle ilgili zaman ya da mekan ile değil.

Müşfik KENTER on ikiden vurmuş tam isabet. Artık insanların ellerinde tel yanı başında hatta karşı karşıya oturup gözlerinin içine bakmıyorlar.

Sohbetin yerine tel üzerinden paylaşım yapıyorlar.

Bazen şu internet hiç olmasa mıydı diyorum.

Bu içeriğe hak verirsem Restfula haksızlık etmiş olurum. Bazen en yakınındakinden daha çok anlar seni kilometrelerce ötedeki birisi.

Sanırım buradan haksızlık edemeyeceğimiz dostlarımızı yazıp onları onore ediyoruz.
Gidip özelden yazayım ben, utanırım öyle ajkskljsl

Kendi adima benim öyle bir niyetim yok . Yazdığım insanları bu forumda tanımadığım için..
Ha su konu da haklısın benim tarafımdan övgü yu hak eden insanlar :p

La herşeye alınma bi, geyik yaptımdı .p

Müşfik baba sanal dünyayı sevenlere değil de gerçek dünyadan daha çok sevenlere sitem etmiş anladığım kadarıyla. Sanal dünya, insanın kendini göstermek istediği gibi göstermesine büyük ölçüde olanak sağladığı için daha çok seviliyor olabilir. Mesela bakarsanız facebook filozof dolu, hayatın anlamını çözmüş artık ders vermeye başlamış insanlarla dolu. Hergün eğleniyorlar, yiyip içiyorlar. Hiç dertleri yok, tasaları yok, paraları çok. Günlerini gün ediyorlar. Bakkala bile arabayla gidiyorlar. İşe zaten otobüsle gideni görmedim. :)

Dışarı çıktığımdaysa bu aslanları göremiyorum nedense.
Sanal dünyayı daha çok sevenlerin sevgilerinde anahtar rolü oynayan bu olabilir. Nasıl istiyorlarsa öyle görünüyorlar.

Dostluğunu kazandığımıza klavyemize sağlık mı diyeceğiz.

Canlısı-kanlısı hayr etmiyor da burda ki nasıl edecek..

Geceye bir alkol kadar alışığım..

Katılıyorum bende bu sözlere sanaldan tanışıp da 10 yıldır samimi olarak görüştüğüm iyi kötü her anımda yanımda olan hatta başka ülkelere gittiklerinde bile aramayı hal hatır sormayı eksik etmeyen kardeş diye hitap ettiğim dost diye hitap ettiğim insanlar var bu tamamen sizinle alakalı eğer siz sanalı öylesine kafa dağıtmak zaman geçirmek sahte sahte takılmak için kullanıyorsanız size de sahte insanlar denk gelecektir bakış açınız önemli bu konuda.

Sanal ortam hayli tuhaf. Kendilerini başka bir kişiymiş gibi tanıtanlar, troller, klavye delikanlıları...
Yıllardır tanıdığınızı sandığınız insanı tanımadığınızı anlıyorsunuz sosyal medyada.
Ya da yine sosyal medyada sizin gibi düşünenleri görüyorsunuz, yalnız olmadığınızı hissediyorsunuz.
Sanal ortam tuhaftır. Başlı başına tez konusudur.

Geri