Dost kazanmak için yapılması gerekenler

Konu sahibi son olarak 3002 gün önce görüldü
biz esoşla kavga ettiğimizde genelde ben haksız olduğum için o neyi seviyorsa yapıyorum .p
çikiletalı pasta seviyor mesela onu yaparsam onu kazanmış olurum
bide limonata sever onu yapmıyorum tabi alıyorum marketten kupasına doldurup götürüyorum.s

Dost yöntemlerle kazanılmaz.
Kalpten kalbe akan enerjiyle olur.
Zorlamayla olmaz.

'Hesap yapanların dostları yoktur , sadece hesaplarına uygun tanıdıkları vardır '

İlla dostum olsun diye olmadığı biri gibi davranmamak

İçinizden geçenleri karşı taraf bilmesin.
Mesela fotoğrafta jelada maymunu gibi çıkmıştır ama siz ona harikasın yorumu yapın.
Ben direkt jelada maymunu gibisin dediğim için dostum yok, tşk.

Ismarlama dosttan dost olmaz. o dost değildir başka bir şeydir, çıkar ilişkisi felandır. dost yaşanılan paylaşılan bir anıyla başlayıp bu anıların çoğalmasıyla oluşan, iki kişinin veya bir kaç kişinin bir birine hitap edebileceği yakınlık terimidir.

yedir
işlerini gör
öpücük sana kalmış

Dost kazanmak için çabalanması gerektiğini de yeni duyuyorum.

Dostluk ve arkadaşlık kavramını ayırarak başlayın işe ilk önce.

dost kazanmak icin cabalayan insana itimat etmem. herkesle dost olan insan bukalemun gibidir, adam degildir. insanin bir iki tane dostu olur en fazla ve ozel caba gerektirmez. bu kendiliginden olur. seref sahibi olanlar dost kazanamadigina uzulmez, dusman sahibi olamadigina uzulur. bu hayatta somut olarak mucadele verdigin bir dusmanin yoksa bos yasamissin demektir. adamin iyisi çevre veya dost genisliginden degil, dusmaninin buyuklugunden belli olur.

Ozel birsey yapip kendim gibi olmayacaksam ne anladim ben bu dostluktan ? :T:

Ben iyi bir dostta olması gerekeni söyleyeyim. Eğer karakteriniz buna uyumluysa, otomatikman bu sizi bir dost haline getirir. Bence ilk olarak güvenilir olması önemlidir ki bu işin bir yolu da anlattıklarınızı başkasına aktarmamaktan geçer. Eleştirisini gizli yapmalı. İyi bir dinleyici olmak önemlidir, evet. Yargılamadan, anlayamasa bile çabalayarak. Şefkatle yaklaşmalı bir de. Sizi korumaya çalışmalı, ortamda yokluğunuzda ya da sizin fark etmediğiniz herhangi bir şeye karşı. Böyle böyle şeyler işte.

Uzaylı arkadaşlar karşıma çıksa merhaba dünyalı ben dostum dese sittir hipine biz çok gördük senin gibi dostları deyip yol veririm

Geri