Dört hak mezhebin alimleri Ehl-i sünnet alimleridir

Konu sahibi son olarak 2797 gün önce görüldü
Dört hak mezhebin alimleri Ehl-i sünnet alimleridir, bu alimlerin kitaplarını okuyanlar hak yoldadır
Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını okuyup, öğrenip de, öğretmeğe çalışan ana, baba, evlâdı için büyük nimettir. Böyle olan muallim, talebesi için büyük nimettir. Böyle olan kitaplar, mecmua ve gazeteler, okuyucuları için büyük nimettir. Böyle olan, radyo, televizyon ve internet, bütün millet için büyük nimettir. Etiketi, mevkii ne olursa olsun, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını okumamış, okusa da anlayamamış olan bir cahil, ahmak kimsenin, İslamiyet hakkında, boş kafasından çıkan sözleri, yazıları, hiç kıymetsizdir. Meçhule taş atmak gibidir. İslamiyete ve bütün insanlara zararlıdır. Ehl-i sünnet âlimlerinden sonra, bazı cahiller, sapıklar ve bunların arasına karışan Yahudiler, İngiliz casusları, Yunan felesoflarının fikirlerini ve kendi zamanlarındaki fen bilgilerini ve kendi sapık ve hain düşüncelerini karıştırarak, bozuk din kitapları yazdılar. İslam dininde, böylece yetmişiki bozuk (Bid’at) fırkası meydana geldi. Bunların çoğu zamanla kayboldu. Yalnız, (Şii) fırkası kaldı. Şimdi, İslamiyeti bildiren kitap olarak, dünyaya, Ehl-i sünnetin doğru kitapları ile, Şiilerin ve İslamiyeti içerden yıkmak için, İngilizlerin 1150 hicrî ve 1737 miladi senesinde, Suudi Arabistan’da kurdukları (vehhabi) fırkasının, kitapları yayılmaktadır. Mezhepsiz bir din adamı olan Ahmed ibni Teymiyyenin kitaplarındaki sapık fikirler ile İngiliz casusu Hempherin yalan ve hilelerinin karışımına (Vehhabilik) denilmiştir.
(Hak Sözün Vesikaları s. 323)
C94d04ff175a3931814299be829c1f1b5.jpg

Nedir şu 72 fırka ?
Kalıplaşmış bu 72 fırka cümlesi üzerinde düşünen oldu mu hiç ?
Biri sayabilir mi 72 fırkayı ?
Tam olarak 72 ayrı fırka mı oluşmuş ? Ve birileri bunları saymış öyle mi ?
Biz Sunniler diğer itikatlar için sapık derken onlar da bizim itikatımız için diyorlar .. Peki kim doğru yolda nereden bileceğiz ?
Peygamber efendimiz Ehl-i Sünnet'miydi ?

Yani sorulacak o kadar çok soru varken bu kadar kesin hükümler vermek tehlikelidir ..

Nedir şu 72 fırka ?
Kalıplaşmış bu 72 fırka cümlesi üzerinde düşünen oldu mu hiç ?
Biri sayabilir mi 72 fırkayı ?
Tam olarak 72 ayrı fırka mı oluşmuş ? Ve birileri bunları saymış öyle mi ?
Biz Sunniler diğer itikatlar için sapık derken onlar da bizim itikatımız için diyorlar .. Peki kim doğru yolda nereden bileceğiz ?
Peygamber efendimiz Ehl-i Sünnet'miydi ?

Yani sorulacak o kadar çok soru varken bu kadar kesin hükümler vermek tehlikelidir ..
Fırkalarda değilde Hadiste problemin var

Ona hakaret denmez ihtilaf denir?
İhtilaf ile Hilaf arasındaki fark nedir? mMmMmM...

Bağdatta hanbelilerle hanbeli olmayanlar arasında çıkan kan gövde götüren savaştan sana bahsetsem biraz anlar mısın ki acaba? Açıkçası hiç sanmıyorum. O yüzden sem bu mezhep falan konuşarını boşver.

Zaten artık geleneksel bu yapıya kimse inanmıyor. Kuran sayesinde birçok gerçek ortaya çıktı. Artık insanlar uydurulan İslam ile Kurandaki gerçek İslamı birbirinden ayırdılar. O yüzden bu gidişatı engellemek için uğraşmayın. Engelleyemezsiniz. Gelecek gücünü Kuran'dan akıldan gerçeklerden ve bilimden alan neslin olacaktır.

Soruna verecek cevabım var ama önceki tartışmamızdaki samimiyetsizliğinden ve ayetleri çarptırmamdan dolayı senle muhatap olmak istemiyorum. Bizim temiz, samimi, dürüst ve dini yalnız Allah'a has kılan, bilgiye dayalı iman anlayışımızı siz anlayamazsınız. Boşver bence sen.

Akıla ve vahiye düşman olan biri ile tartışıp vakit kaybetmek istemiyorum.
Zeka küpü falan yap belki bir faydası olur. Bulmaca, sudoko falan çöz. Mantık kurallarını öğren.

Beni de bundan sonra alıntılamazsan sevinirim. Engelli listem de olan biri ile muhatap olmak istemiyorum. Bir bilgin, kültürün yok tartışmak için can atıyorsun. Sizin dininiz size(Uydurulan din, sunnilik,şiilik cübbeli cübbesiz şeyhülşeytanı, diz tüccarı, namaz kıldırmak için para alan imamı vs vs) benim dinim (İslam, barış adalet, hak yememek, samimi olmak) bana. Tartışmayalım.

Allah'a şükürler olsun ki sadece müslümanım. :)

Bağdatta hanbelilerle hanbeli olmayanlar arasında çıkan kan gövde götüren savaştan sana bahsetsem biraz anlar mısın ki acaba? Açıkçası hiç sanmıyorum. O yüzden sem bu mezhep falan konuşarını boşver.

Zaten artık geleneksel bu yapıya kimse inanmıyor. Kuran sayesinde birçok gerçek ortaya çıktı. Artık insanlar uydurulan İslam ile Kurandaki gerçek İslamı birbirinden ayırdılar. O yüzden bu gidişatı engellemek için uğraşmayın. Engelleyemezsiniz. Gelecek gücünü Kuran'dan akıldan gerçeklerden ve bilimden alan neslin olacaktır.

Soruna verecek cevabım var ama önceki tartışmamızdaki samimiyetsizliğinden ve ayetleri çarptırmamdan dolayı senle muhatap olmak istemiyorum. Bizim temiz, samimi, dürüst ve dini yalnız Allah'a has kılan, bilgiye dayalı iman anlayışımızı siz anlayamazsınız. Boşver bence sen.

Akıla ve vahiye düşman olan biri ile tartışıp vakit kaybetmek istemiyorum.
Zeka küpü falan yap belki bir faydası olur. Bulmaca, sudoko falan çöz. Mantık kurallarını öğren.

Beni de bundan sonra alıntılamazsan sevinirim. Engelli listem de olan biri ile muhatap olmak istemiyorum. Bir bilgin, kültürün yok tartışmak için can atıyorsun. Sizin dininiz size(Uydurulan din, sunnilik,şiilik cübbeli cübbesiz şeyhülşeytanı, diz tüccarı, namaz kıldırmak için para alan imamı vs vs) benim dinim (İslam, barış adalet, hak yememek, samimi olmak) bana. Tartışmayalım.

Allah'a şükürler olsun ki sadece müslümanım. :)
Tamam öteki bölümde sana söz verdim, seni alıntılamayacağım.

Geri