Doping etkisi yapan besinler

• Kullanıcı Ceku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Body ve Fitness
Konu sahibi son olarak 2761 gün önce görüldü
BBsAUsu.img

ANTRENMAN SIRASINDA KASLARINI ÇALIŞTIRMAK İSTİYORSAN, KARBONHİDRATLAR EN YAKIN ARKADAŞLARIN. KARBONHİDRATLAR VÜCUDUMUZA GLİKOZ SAĞLADIKLARI İÇİN KASLARIN AKARYAKITI GİBİ DÜŞÜNEBİLİRSİN. FAKAT TÜM KARBONHİDRATLAR EŞİT ETKİ GÖSTERMEZLER. YAVAŞ SİNDİRİLEN GRUPTAKİLER (TAM TAHILLI GIDALARDAN GELEN KOMPLEKS KARBONHİDRATLAR), KAN ŞEKERİNİN DENGESİNİ KORUYARAK ENERJİNİ YÜKSEK TUTAR. YULAF BUNA EN İYİ ÖRNEKLERDEN BİRİ. İÇİNDE BETA GLUKAN İSİMLİ SUDA ÇÖZÜNEBİLEN BİR LİF BULUNUYOR. VE BU LİF, YAVAŞ SİNDİRİLDİĞİ İÇİN ANTRENMAN SIRASINDA KAN ŞEKERİNİ KONTROL ETMENE YARDIMCI OLUYOR. MAKSİMUM FAYDA İÇİN TAM YULAFI TERCİH ETMENİ ÖNERİYORUM.

BBsAQ0I.img

ENERJİ BARLARINA BİR SÜRE ARA VER VE ELİNE BİR PAKET KURU ÜZÜM ALI. KURU ÜZÜM, SPORCULAR İÇİN EN PRATİK ENERJİ KAYNAĞIDIR. GENELLİKLE DEĞERİ PEK BİLİNMEZ AMA SPOR SIRASINDA ENERJİYİ YÜKSELTEN KARBONHİDRAT VE POTASYUM İÇERİYOR. POTASYUM, DOĞAL YOLLARDAN SIVI DENGESİNİ SAĞLAYIP, DEHİDRASYONU ENGELLER. BÖYLECE KAS KRAMPLARINI DA ORTADAN KALDIRIR.

BBsAUsz.img

EĞER KAHVE BAĞIMLISIYSAN SANA İYİ BİR HABERİM VAR. SPORDAN BİR SAAT ÖNCE BİR FİNCAN KAHVE İÇERSEN, ANTRENMANIN DAHA UZUN SÜRER VE DAYANIKLILIĞIN ARTAR. AYRICA EGZERSİZE BAĞLI AĞRILAR DA AZALIR. 2009 YILINDA YAPILAN BİR ARAŞTIRMADA, BİSİKLETE BİNMEDEN BİR SAAT ÖNCE BOL MİKTARDA KAFEİN ALAN ERKEKLERİN, ALMAYANLARA KIYASLA DAHA AZ KAS AĞRISI ÇEKTİĞİ KANITLANMIŞTI. KAFEİNİN SU KAYBINA YOL AÇTIĞINA DAİR ENDİŞE DUYMANA İSE GEREK YOK.

BBsBH0m.img

İYİ BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLAN BADEM FLAVONOİD, FENOLİK ASİT VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLEYEN E VİTAMİNİ İÇERİYOR. BU MADDELERİN HEPSİ VÜCUDU SERBEST RADİKALLERE KARŞI KORUYOR. DÖRT HAFTA SÜREN BİR ARAŞTIRMADA, HER GÜN YEMEKTEN ÖNCE 60 TANE BADEM TÜKETEN SPORCULARIN VÜCUDUNDAKİ ANTİOKSİDAN ORANININ YÜZDE 43 ARTTIĞI GÖZLENDİ. AYRICA, ANTRENMAN SÜRELERİ DE YÜZDE 5 ORANINDA UZADI.

BBsBH0n.img

EGZERSİZ SIRASINDA VEYA SONRASINDA, SPORCU İÇECEĞİNE İHTİYACIN OLDUĞUNU MU DÜŞÜNÜYORSUN? SU, VÜCUDUN İÇİN MUHTEŞEM BİR İÇECEK. VÜCUDUNA YETERLİ SIVI ALIP ALMADIĞINI ANLAMANIN EN KOLAY YOLU, SPORDAN ÖNCE VE SONRA TARTILMAKTIR. KAYBETTİĞİN HER YARIM KİLO İÇİN 2-3 BARDAK SU İÇMEN GEREKİYOR.

BBsBEzh.img

TÜM EGZERSİZ ÇALIŞMALARIN KAS AĞRISIYLA MI SONUÇLANIYOR? BU DURUMDA İLAÇLARA BAŞVURMAK YERİNE ZENCEFİL TÜKETMEYİ DENE. 2011 YILINDA YAPILAN BİR ARAŞTIRMADA, ZENCEFİLİN GÜÇLÜ ANTİENFLAMATUVAR ÖZELLİĞİ SAYESİNDE KAS AĞRILARINI AZALTTIĞI KANITLANDI. EKLEMLERDEKİ SERTLİĞİ VE ŞİŞKİNLİĞİ DE AZALTIYOR. ZENCEFİLLİ DOPİNG ADINI VERDİĞİM BU TARİFİ DENE: TAZE ZENCEFİLİ, HAVUÇ VE ELMAYLA KATI MEYVE SIKACAĞINDAN GEÇİRİP, İÇİNE TOZ TARÇIN VE PEKMEZ EKLEYEREK İÇ.

BBsARJX.img

EĞER BİR SAATTEN FAZLA BİSİKLETE BİNİYOR VEYA KOŞUYORSAN, KAYBETTİĞİN SADECE SU OLMUYOR. AYNI ZAMANDA TERLE BİRLİKTE VÜCUDUNDAN SODYUM VE POTASYUM GİBİ ELEKTROLİTLERİ DE ATIYORSUN. BU ELEKTROLİTLERİ, SPORCU İÇECEĞİ VEYA BİR BARDAK DOMATES SUYU TAKVİYESİYLE YERİNE KOYABİLİRSİN. 250 ML. DOMATES SUYUNDA, STANDART SPORCU İÇECEKLERİNDEN ALACAĞIN SODYUMUN 6,5 KATI, POTASYUMUN İSE TAM 15 KATI BULUNUYOR.

BBsAG5F.img

85 GRAM SOMON TÜKETEREK, 22 GRAM YÜKSEK KALİTEDE PROTEİN ELDE EDEBİLİRSİN. SOMON, AYNI ZAMANDA DOĞAL BİR D VİTAMİNİ KAYNAĞI VE KAS YAPIMI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ. YETERİ KADAR D VİTAMİNİ ALMADIĞINDA KASLARIN DAYANIKLILIĞI AZALIR.

Doping, kas güçlendirme, doping etkisi yaratan besinler, neler doping etkisi yaratır

Kuru üzüm ve badem ♡

Onu ara öğün de ağzıma atıyorum ve tüm şirketi geziyorum :D

Bu arada kilo vermişim çok mutluyum :D

Çok faydalı.
Ben de tüketmeye çalışıyorum.

Kuru üzüm ve badem ♡

Onu ara öğün de ağzıma atıyorum ve tüm şirketi geziyorum :D

Bu arada kilo vermişim çok mutluyum :D

Ara öğün olarak çok doğru tercih, kilo vermen normal o yüzden bende deneyim .d kilo almışım .d

Ara öğün olarak çok doğru tercih, kilo vermen normal o yüzden bende deneyim .d kilo almışım .d

Kız ben yemek yemiyorum nerdeyse tüm gün sade Türk Kahvesi ile geçiyor resmen bırakta vereyim xd

1 ay var önümde daha bir kaç kilo daha verip sağlıklı yaşama deva edecegim :ask

Çikolata geliyo çöpe atıyorum
Burger geçiyo karşımdan görmezden geliyorum

Sağlam irade bu bence :D

Ceviz içi ve siyah çekirdekli kuru üzümü niye yazmadın? :)

Sen ekler misin : ) Yazmamışlar ben olan besinleri ekledim :)

Kız ben yemek yemiyorum nerdeyse tüm gün sade Türk Kahvesi ile geçiyor resmen bırakta vereyim xd

1 ay var önümde daha bir kaç kilo daha verip sağlıklı yaşama deva edecegim :ask

Çikolata geliyo çöpe atıyorum
Burger geçiyo karşımdan görmezden geliyorum

Sağlam irade bu bence :D

Bana çikolata gelmiyor ben gidiyorum cipsiye, çikolataya :D Stres beni diyetten uzaklaştırıyor canım ya ama hafta sonu istikrarlı bir şekilde yürüyüş yapıyorum öğlene kadar o rahatlatıyor : ) 55 kiloyum 50 ye düşmem gerek benim. Ama görünürde sen gibi sağlam iradem yok yemek konusunda. Birde çok sık alkol tüketiyoruz onuda kesmem gerek
:bekle

Nixie ye sor tüm gün bir şey yemeden yürüyüp kahve içersen çok rahat kilo verirsin xd
Belki 1-2 çatal bir şeyler ağzına atman gerekebilir :D

Bana geliyor da ben gidemiyorum. Oruç tutmayan başlamadan evvel kendimi hazırlıyorum resmen

Nixie ye sor tüm gün bir şey yemeden yürüyüp kahve içersen çok rahat kilo verirsin xd
Belki 1-2 çatal bir şeyler ağzına atman gerekebilir :D

Bana geliyor da ben gidemiyorum. Oruç tutmayan başlamadan evvel kendimi hazırlıyorum resmen

Mezuniyet için aç kalmam gerektiğini biliyorum ama daha icraata geçirmedim :D Fotolarından görüyorum baya zayıf duruyorsunuz .d Niksi zaten zayıf : )) Upuzun bacaklar :ask

Teşekkürler, yeni spora başlayan arkadaşlarıma paylaştım konu linkini. :)

Fındık fıstık rkmcskradkym

Geri