Don't Look Up

Konu sahibi son olarak 1013 gün önce görüldü
Son 15 dakikasına kadar sıkıcı bulduğum, son sahnesi ile kahkahalara boğulduğum film. Bir Inception değil.

konu ulaşılabilir ama kısaca bahsetmek gerekirse iki bilim insanı, dünyaya yaklaşan bir meteora karşı politikacıları, medyayı, tüm dünyayı uyarmak için çalışıyor. karşılaştıkları vurdumduymazlık, bilim karşıtlığı, kayıtsızlık filmin konusu.

bence çok güzel filmdi. dünyanın sonu temalı filmlerimde birinciliği zorlayabilir.

-spoi-

kate'in insanların kayıtsızlığına patladığı sahne de etkiledi beni ama mindy'ninki salladı geçti. çok güzel cümleler de barındırıyor. tam halini hatırlayamıyorum ama şuna benzer bir cümle var içinde: "bazı şeyleri doğrudan birbirimize söyleyebilmeliyiz. herşeyi şakayla ya da süslü cümlelerle geçiştiremeyiz."

filmin sonu olması gerektiği gibi. aksini istemezdim. insanların karakterlerine göre nasıl aksiyon alacaklarını da gösteriyor. masada olanların yüzünde ellerinden geleni yapmış olmanın verdiği bir huzur var. biraz hüzün de tabi. bu hüzünlü, zalim olduğu kadar doğal konu ancak bu kadar ajitasyondan uzak mizaha yakın anlatılabilirdi. çok güzeldi, bekletmeyin.

-spoi-

Gündeme hızlı giriş yaptı ve fazlasıyla popüler, muhtemelen beş altı sene sonra izlerim. Herkesin bahsettiği ve gündemde olan yapımlardan uzak duruyorum her zaman.

Bu gada as futbolcuyla böyle boktan bir film yapabilmek herkesin harcı değil. Neymiş kara komediymiş. Neymiş sistem eleştirisiymiş. Bizi bize anlatıyormuş... Ya bi yürü git Allah aşkına. Saptama yapa yapa saplanacak yerimiz kalmadı. Bir tek göktaşına ateş eden teksas çomarına güldüm. Odur yani.

Söz konusu kadro mutfakta yemek pişirse izlerim. Cumt akşamı izleyeceğim.

Geri