Yıl 1997
O zamanlar dışarı çıktığımızda arkadaşlarla 5'erli grup oluşturarak bakkaldan aldığımız plastik topla maç yapmayı planlardık.Sokağın bir ucuna arası 1.5 metre açıklıkta olacak şekilde iki adet taş koyardık, diğer ucunada keza aynı şekilde. Terlerdik fakat hiç bir şey olmamış gibi devam ederdik.
Akşam olurdu atarinin kasedini takıp , karşımıza çıkan 10'larca oyundan birini seçip oynama zevkini yaşardık. 999 Canlı mario olunca çok sevinirdik.
Ertesi gün olurdu sabah erkenden kalkıp Çikolatamızı ekmeğin üzerine sürüp, mavi önlüğümüzü kuşanırdık + beyaz bayrak resmi olan yakalığımızı giyinip tertemiz okula giderdik.
O günü okul çıkışı misketlerimizi ve tasolarımızı alıp kekeceğimiz kişileri seçerdik. Ve her defasında kekilirdik
Yıl 2012
Şimdiki zamanların çocukları okuldan gelip bilgisayarı açar ve başında bağımlı olmuş bir şekilde oyun oynar oldu. Televizyonu açar yaratıklı kan vurdu-kırdı şiddet içerikli 3d animasyonları izler oldu. İzlediği süper kahraman filmlerinden esinlenip ölen kaç çocuk daha olacak !.
Örnekler
2006 yılında gerçekleşmiş bir ölüm ve haberi;
Çocuklarımıza sahip çıkalım. Dünümüze değil bugünümüze bakalım !
O zamanlar dışarı çıktığımızda arkadaşlarla 5'erli grup oluşturarak bakkaldan aldığımız plastik topla maç yapmayı planlardık.Sokağın bir ucuna arası 1.5 metre açıklıkta olacak şekilde iki adet taş koyardık, diğer ucunada keza aynı şekilde. Terlerdik fakat hiç bir şey olmamış gibi devam ederdik.
Akşam olurdu atarinin kasedini takıp , karşımıza çıkan 10'larca oyundan birini seçip oynama zevkini yaşardık. 999 Canlı mario olunca çok sevinirdik.
Ertesi gün olurdu sabah erkenden kalkıp Çikolatamızı ekmeğin üzerine sürüp, mavi önlüğümüzü kuşanırdık + beyaz bayrak resmi olan yakalığımızı giyinip tertemiz okula giderdik.
O günü okul çıkışı misketlerimizi ve tasolarımızı alıp kekeceğimiz kişileri seçerdik. Ve her defasında kekilirdik
Yıl 2012
Şimdiki zamanların çocukları okuldan gelip bilgisayarı açar ve başında bağımlı olmuş bir şekilde oyun oynar oldu. Televizyonu açar yaratıklı kan vurdu-kırdı şiddet içerikli 3d animasyonları izler oldu. İzlediği süper kahraman filmlerinden esinlenip ölen kaç çocuk daha olacak !.
Örnekler
2006 yılında gerçekleşmiş bir ölüm ve haberi;
Adana' da Anadolu ilköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Murat Ütün ailesiyle birlikte komşu ziyaretine gitti...
Adana' da Anadolu ilköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Murat Ütün ailesiyle birlikte komşu ziyaretine gitti. Ev halkı hep birlikte TV'de yayınlanan 'Spider Man-Örümcek Adam' filmini izledi. Küçük Murat ise, film bitmeden ders çalışacağını söyleyerek evlerine döndü. Örümcek Adam'ı evlerinde izlemeyi sürdüren Ütün, tahminlere göre filmin etkisinde kalıp, benzer hareketleri yapmak istedi. Bu amaçla evlerinin salonunda vantilatör asılması için yapılan tavandaki demir kan caya çamaşır ipi bağlayan küçük çocuk, film kahramanı gibi uçmayı denedi. Ancak ip boynuna dolandı, ipten kurtulmayı deneyen Ütün, başaramayınca boğuldu. Otopside , boynunda tırnak izleri bulunan Murat'ın, ipten kurtulmaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı anlaşıldı. Talihsiz Murat, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
"kendini 'pokemon' zanneden 4 yaşındaki ferhat, 7 kattan 'havalandı.' 21 metre uçan pokemon ferhat yumuşak yere düştü de, sadece kırık ayakla kurtardı.
şans eseri yumuşak zemine 'çakılan' ferhat'ın sol bacağının kırıldığı belirlenirken, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. halen çocuk cerrahi servisinde tedavisi süren ferhat, "neden düştün" diye soran doktoru selahattin toktaş’a olayı şöyle özetledi: "ben pokemon’um ve pokemon gibi uçtum."
kilis'te, kendini çizgi film kahramanı pokemon zanneden 7 yaşındaki seda aykanat, apartmanın 5. katından atladı. 500 evler semtindeki evlerinin önünde pokemon kartlarıyla oynayan ilkokul 1. sınıf öğrencisi seda arkadaşlarına, "ben süper pokemonum. şimdi pokemon gibi uçacağım" dedi. daha sonra apartmanın 5. katına çıkıp, "bakın nasıl uçuyorum. ben pokemonum" diyerek kendisini boşluğa bıraktı.
Çocuklarımıza sahip çıkalım. Dünümüze değil bugünümüze bakalım !
Kun Sun