Dondurulmuş İnsanları Hayata Döndürecek Keşif

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bilim insanları beynimizi sonsuza kadar korumaya bir adım daha yaklaştı. Kriyojenik olarak dondurulan beyin dokusu laboratuvar ortamında zarar görmeden başarıyla çözüldü. Dahası, dondurulduktan sonra nöronları hala normal şekilde sinyal gönderebiliyordu. Beynin zarar görmeden donmasını sağlayan buluş sinirbilimciler için bir atılım olmakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekte "dondurulmuş insanları hayata geri döndürme" fikrinin de kuvvetlenmesini sağlıyor.

Bilim insanları beynimizi sonsuza kadar korumaya bir adım daha yaklaştı. Kriyojenik olarak dondurulan beyin dokusu zarar vermeden başarıyla çözüldü.

Dahası, dondurulduktan sonra nöronları hala normal şekilde sinyal gönderebiliyordu.

Bu gelişme, bilim için büyük bir zorluktu çünkü ultra hassas, süngerimsi beyin dokusu dondurulduğunda genellikle zarar görüyor ve çözüldüğünde kullanılamaz hale geliyor.

İNSANLARI HAYATA DÖNDÜRMEK
Dondurulmuş beyin dokusunun zarar görmeden çözülmesi sadece yeni ilaçlar üzerinde çalışmak isteyen sinirbilimciler için bir atılım olmakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekte "insanları hayata geri döndürme" fikrini de ilerletmesi bekleniyor.

Buradaki fikir, gelecekte bilimin onları sağlıklı bir şekilde hayata geri döndürecek kadar ilerleyeceği umuduyla insanların vücutlarını dondurup süresiz olarak muhafaza edebilmeleridir.

BEYİN DOKUSUNU DONDURAN KARIŞIM
Harvard eğitimli bir sinir bilimci olan ve Çin'deki Fudan Üniversitesi'nde çalışan Profesör Zhicheng Shao, nöronları donarken hasar görmekten koruyan "MEDY" adı verilen karmaşık bir kimyasal karışım geliştirdi.

Doktor Shao, Cell Reports Methods dergisinde yayınlanan çalışmasında "MEDY, insan beyin dokusunun dondurularak saklanması için kullanılabilir" dedi.

Beyin hücrelerimizin yüzde 80'i sudan oluştuğu için dondurduğumuzda bazen buz kristalleri oluşur.

BEYNİ DONMADAN MUHAFAZA ETMEK
Bunlar tüm hücrelerimizi, özellikle de hassas beyin hücrelerini bozabilir ve onlara zarar verebilir; bu hücreler çözüldüğünde işlevsel olarak kullanılamaz hale gelir.

Profesör Shao ve ekibi, kristalleşme olmadan beyin dokusunu soğuk tutan, yaşlanmasını önleyen, içine daldıracak farklı bir madde aramaya koyuldu.

Araştırmanın sonucunda buldukları karışım sayesinde beyin dokusu hasar görmeden korunmakla kalmadı, aynı zamanda normal fonksiyonuna kavuşarak hayata geri döndü.

BEYNİ DONDURMANIN ZORLUKLARI
Bilim insanları her ne kadar beyin dokusunu zarar görmeden dondurmayı başarmış olsa da bütün beyni dondurmanın zor olduğunu ve farklı sorunları beraberinde getirdiğini söylüyor.

Eğer deneyler başarılı olursa, gelecekte dondurulmuş insanların yaşama geri döndürülmesi için çalışmaları destekleyebilir.

Kaynak

ekevQTXvV0KIwedm32yqOw.jpg
Mqeov0vFIEW22tU7CXbaqQ.jpg

Dondurulmuş insanları gün gelecek yeniden canlandıracaklar ancak o kişiler bir deney insanı olmakla beraber, kim bilir hangi koşullara maruz kalacaklar?

Bi’ film izlemiştim, dünya nüfusu iyice gerizekalılaşmaya başladığı için akıllı bi’ kadın ve erkeği donduruyorlardı, bilmem kaç yıl sonra uyanıyorlardı bi’ bakıyorlar herkeş salak. Aynı benim hayatım, her gün bi’ salakla uğraşıyoruz…

Ölen bir insan’in yeniden hayata dondurulmesi mumkun degildir.Biyolojik ve tibbi etkenlerin uzerin de bir mevzu olan,ruh kavrami var.Elimizde ruhu tekrar ayrildigi bedene geri donderebilecek ne bir done var ne de bir yol.

Ölen bir insan’in yeniden hayata dondurulmesi mumkun degildir.Biyolojik ve tibbi etkenlerin uzerin de bir mevzu olan,ruh kavrami var.Elimizde ruhu tekrar ayrildigi bedene geri donderebilecek ne bir done var ne de bir yol.
Bilim, ruhun varlığını kabul etmez. Ruh hastalıkları sembolik bir isim ve bu sebeple olaya yeniden canlandırma olarak bakıyorlar. Ex olan bir hastanın, kalp masajı ile yeniden hayata dönmesi gibi düşünebiliriz.

Bu öyle yumurta sperm embriyo dondurmaya benzemiyor arkadaşlar
Vucut donarken ruh ne olacak peki

şayet ruhta vücut ile donar onunla birlikte çözülürse demekki ikisi ayrılmaz bir bütün ve bu şimdiye kadar olan tüm inanışları yok eder …..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilim, ruhun varlığını kabul etmez. Ruh hastalıkları sembolik bir isim ve bu sebeple olaya yeniden canlandırma olarak bakıyorlar. Ex olan bir hastanın, kalp masajı ile yeniden hayata dönmesi gibi düşünebiliriz.

Bilimin Ruhu kabul etmemesi Ruh mefhumunun olmadigi anlamina gelmez.Tip bilimi belki ruh degil de bu kavrami kan akisi veya enerji devinimi olarak addedebilir.Kalp masaji ile Ex olan hastalarin ben tam manasiyla oldugunu dusunmuyorum,sayet her ex olan kalp masaji ile diriltilebiliyor olsaydi,ölen her insan uzerin de ise yarardi.

Bilimin Ruhu kabul etmemesi Ruh mefhumunun olmadigi anlamina gelmez.Tip bilimi belki ruh degil de bu kavrami kan akisi veya enerji devinimi olarak addedebilir.Kalp masaji ile Ex olan hastalarin ben tam manasiyla oldugunu dusunmuyorum,sayet her ex olan kalp masaji ile diriltilebiliyor olsaydi,ölen her insan uzerin de ise yarardi.
Bilime göre kanıt yoksa "vardır" diye kabul etmez ve araştırmaya devam eder. Bu sebeple canladırma konusunu da sonuca ulaşana kadar araştırmaya devam edecektir. Kanıt olmadıkça bilim için "var / yok" diye kavramlar söz konusu değildir.

Bilime göre kanıt yoksa "vardır" diye kabul etmez ve araştırmaya devam eder. Bu sebeple canladırma konusunu da sonuca ulaşana kadar araştırmaya devam edecektir. Kanıt olmadıkça bilim için "var / yok" diye kavramlar söz konusu değildir.

Bati da Tip biliminin mimari olarak kabul edilen ve gunumuz de hala eserleri birinci derece kaynak olarak tavsiye edilen İbn-i Sina,insani meydana getiren birinci katmanin cevher-i ferd(Madde Özü) yani ruh oldugundan dem vurur.Tip ilmine muhalif degilim,insanlik yararina arastirilsin ancak binlerce dolari dondurulup 100 yil sonra uyanmak icin harcayanlari pek akli selam gormuyorum.

İnsan omrunu kisaltan onlarca hastaliga care bulunmadan,olumsuzlugu arastirmak mantiktan uzak.

Bati da Tip biliminin mimari olarak kabul edilen ve gunumuz de hala eserleri birinci derece kaynak olarak tavsiye edilen İbn-i Sina,insani meydana getiren birinci katmanin cevher-i ferd(Madde Özü) yani ruh oldugundan dem vurur.Tip ilmine muhalif degilim,insanlik yararina arastirilsin ancak binlerce dolari dondurulup 100 yil sonra uyanmak icin harcayanlari pek akli selam gormuyorum.

İnsan omrunu kisaltan onlarca hastaliga care bulunmadan,olumsuzlugu arastirmak mantiktan uzak.
Ölümsüzlük ile ilgili değil bu araştırma ve insanları bazı olumsuz koşullarda yeniden hayata döndürmek mümkün olabilir mi, onu araştırıyorlar. Ani kalp krizi, beyin ölümü v.s

Beyin çalışsa da beden bütünlüğünü korumak, hastalıkları önlemek ve yaşlanmayı geciktirmek v.s çok zor süreçler tabii.

Dondurulmuş insanlar zaten belli sebeplerle ölmüş insanlar ve yakınları tarafından da bu araştırma projesine bağışlanmışlar ya da belli ücret karşılığı dondurulan da var.

Ölümsüzlük ile ilgili değil bu araştırma ve insanları bazı olumsuz koşullarda yeniden hayata döndürmek mümkün olabilir mi, onu araştırıyorlar. Ani kalp krizi, beyin ölümü v.s

Beyin çalışsa da beden bütünlüğünü korumak, hastalıkları önlemek ve yaşlanmayı geciktirmek v.s çok zor süreçler tabii.

Dondurulmuş insanlar zaten belli sebeplerle ölmüş insanlar ve yakınları tarafından da bu araştırma projesine bağışlanmışlar ya da belli ücret karşılığı dondurulan da var.

Olumsuzluk elestirim bu haber merkezli degildi.Ancak bu haber de olumsuzluge goz kirpiyor.Dedigim gibi tip bilimine asla muhalif olamam,bilakis gelismesi temennimdir.Bir baska temennim de bulacaklarsa su,dondurulup gelecekte uyanmayi,biraz acele etsinler.2400 lere kadar uyumak istiyorum. : )

Arastirmayi okumadim ama yine bi Cinli adamdan cikmis bu yayin. Ben bu millete karsi biraz on yargiliyim, ya manipule etmislerdir ya abartmislardir ya on sonucun birini gostermislerdir. Var bunlarda oyle durumlar.

Durun okuyup gelip, daha mantikli elestiriler yapayim :p

Delikanlı olan ölmeden dondurur kendisini.

buzluğa giren yiyeceğin bile tadı değişiyor. olmaz o iş.

Kim ne derse desin, birileri dünyanın bir ucunda bizlerin asla aklına hayaline gelmeyecek olasılıklara kafa yoruyor ve etik dışı deneyler yapıyorlar. Bilimin insanlığa faydalı tarafı kadar olumsuz yanları da olabilir.

Geri