Domuzdan organ naklinde yeni umut

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Avrupa Organ Nakli Derneği (ESOT) Kongresi'nde sunulan yeni bir araştırma, insan bağışıklık sisteminin domuz böbreği dokusuyla nasıl etkileşime girdiğini ayrıntılı şekilde haritalandırarak domuzdan nakledilen böbreği reddetmesinin önlenebileceğini ortaya koydu

Avrupa Organ Nakli Derneği (ESOT) Kongresi'nde sunulan yeni bir araştırma, insan bağışıklık sisteminin domuz böbreği dokusuyla nasıl etkileşime girdiğini ayrıntılı şekilde haritalandırarak domuzdan nakledilen böbreği reddetmesinin önlenebileceğini ortaya koydu.

Science Daily dergisinin haberine göre, Paris Transplantasyon ve Organ Yenileme Enstitüsü ile New York Üniversitesi Langone Transplantasyon Enstitüsünden bilim insanları, insan vücudunun böbrek naklini kabul etmemesinin erken belirtilerine dair önemli bulgular saptadı.

Çalışmada, bağışıklık sisteminin organı reddetme sürecine ait ilk moleküler işaretlerin, nakilden sadece 10 gün sonra başladığı ve 33. günde zirveye ulaştığı gözlemlenirken toplamda 61 gün süren takipte, reddin ilerleyişini yavaşlatabilecek kritik bir tedavi penceresi tespit edildi.

Bilim insanları, gelişmiş bilgisayar yöntemleriyle insanın bağışıklık hücrelerini domuz böbreğindeki diğer hücrelerden ayırdı.

Böylece bağışıklık hücrelerinin nakledilen böbrekte hangi bölgelere saldırdığını net bir şekilde gören araştırmacılar, bu bilgi sayesinde denedikleri özel tedavilerin, organ reddi belirtilerini büyük ölçüde azalttığını gözlemledi.

Araştırmacılara göre, elde edilen bulgular, domuzdan insana organ naklinde başarı oranlarını artırmaya yönelik daha gelişmiş tedavi protokollerinin önünü açıyor.

Araştırmanın başyazarı Dr. Valentin Goutaudier, "Çalışmamız, insan bağışıklık sisteminin domuz böbreğiyle nasıl etkileşim kurduğuna dair bugüne kadar oluşturulmuş en ayrıntılı moleküler haritayı sunuyor." dedi.

Goutaudier, bu sayede reddi önlemeye yönelik tedavi stratejilerinin daha isabetli biçimde geliştirilebileceğini vurguladı.

Son sözü diyanet söyler bence...

Organ nakli çok ciddi bir sorun, bu konuda mağdur çok kişi var ve dilerim umut verici bir çalışmadır.

Bunu olumlu mu karşılıyorsun lefty?
Nakledilen bazı hastalar var, en son 2017 yılından beri böbrek nakli bekleyen bir hastaya genetiği değiştirilmiş domuzdan böbrek nakli yapıldı ve gayet de sağlıklı diye biliyorum. Ölüm ile burun buruna gelen bir hastanın hayatını kurtaran bir gelişmeye neden karşı olayım ki? Sen hangi konuda karşısın?

Sevgili lfty bilindiği üzere domuz islamiyette haram ve bu tür nakiller domuz eti ile beslenen bir toplumda doğal karsilanabilir lakin hiç bir müslümanın böyle bir nakli tercih etmeyeceği kanaatindeyim

Sevgili lfty bilindiği üzere domuz islamiyette haram ve bu tür nakiller domuz eti ile beslenen bir toplumda doğal karsilanabilir lakin hiç bir müslümanın böyle bir nakli tercih etmeyeceği kanaatindeyim
Sağlık söz konusu olduğunda bu detaylar önemsiz kalır ayrıca burada eti yenmiyor ki... Organ nakline karşı olanlar da var.

Burada önemli olan hayatını kaybetmek üzere olan bir insanı yeniden hayata döndürmektir.

Sağlık söz konusu olduğunda bu detaylar önemsiz kalır ayrıca burada eti yenmiyor ki... Organ nakline karşı olanlar da var.

Burada önemli olan hayatını kaybetmek üzere olan bir insanı yeniden hayata döndürmektir.
Senin gibi düşünmüyorum haram sonuçta ha etini yemişsin ha nakil yapmışsın hiç farketmez mesele ben görmeye bile tahammül edemem tiksinirim

Senin gibi düşünmüyorum haram sonuçta ha etini yemişsin ha nakil yapmışsın hiç farketmez mesele ben görmeye bile tahammül edemem tiksinirim
Sen yine de büyük konuşma lütfen çünkü o süreci yaşayan bilir, olur da mecbur kalınırsa kimse yakınını ölüme terk etmez ya da kendi canından vazgeçmez.

Sen yine de büyük konuşma lütfen çünkü o süreci yaşayan bilir, olur da mecbur kalınırsa kimse yakınını ölüme terk etmez ya da kendi canından vazgeçmez.
Himm bilemiyorum benim için hassas bir konu herkes aynı hassasiyeti taşımıyor olabilir

Kalan ömrünü haftada bilmem kaç gün diyalize bağlı geçirerek yaşamak mı yoksa inançlarını bir kenara bırakıp hayat kaliteni artırmak mı?

O zaman sozun bittigi yeri simgeleyen o meshur islam fikihindan bir sozu hatirlayalim;
Kimin yasayip kimin olecegine bir tek cenabi hak karar verir.
Vadesi dolan gunu geldiginde ne yaparsa yapsin olecektir.
Tabi siz gayet humanist yaklasiyorsunuz ama kadere ve hayir/şer'e inanmak islamin sartlarindandir lefty hanim.
Bu baglamda inanci tam olan bir insanin heleki islami bir cografyada islamin yasakladigi bir hayvandan medet ummasi insanlari olmeden evvel gavur etmeye yetere kadar goturur islam alemini.
Sizin yada benim icin onemi olmasada. Domuzdan medet umacagima iman ile olurum diyecek bir suru insan taniyorum.
Bakin tekrar ediyorum. Bana gore bir yaratici yada islam ile ilgili bir sorun yok. Rakun tedavisi olsa onada karsi cikmam yani. Yada satanizmde genclesmek icin bakire kaniyla banyo yapilmasina bile okey derim. Ama gelin gorunki domuz mevzusu islam aleminin olum ile arasina inanc seti cekmekte.

Domuz eti islam'da haram ama domuzdan organ nakline bakalım nassıl bir fetva verecekler.

Domuz eti islam'da haram ama domuzdan organ nakline bakalım nassıl bir fetva verecekler.
Oncellikle duyacagimiz sey su olur;
Gavurlar imanizimi zedelemek icin bunu uretip erkeklerimizi kavatlastirmaya calisacaklar.
Sonra yapan doktorlarin yahudi olduguda soylenirse tamamen konu kapanir.
Abi domuz eti ile oyle fetvalar varki , biride zamaninda fesli deli kadirin soylemis oldugu gavatlastirma politikasi. Domuz yagini avrupalilar bilerek yiyeceklere katiyorlarmiski islam alemi karisini kiskanamasin ve zamanla bozulsun diye yapilmis bir hareket olarak soylemisti. Bir yerde rastlarsam o kesite gosterebilirim.

Bu açıktan bir tehdit, Avrupa'nın amacı yenemediği İslam'ı bu yoldan yok etmek. Uyanık olun ve kurulan tezgahı görün.

Organ nakli olmak için yıllarca sıra bekleyen ancak uygun nakil sağlanamadığı için hayatını kaybeden ya da yıllarca zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan insanlar var ve onlar için çok umut verici bir gelişme. Olur da istemeyen çıkarsa da kendi tercihidir.

Organ nakli olmak için yıllarca sıra bekleyen ancak uygun nakil sağlanamadığı için hayatını kaybeden ya da yıllarca zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan insanlar var ve onlar için çok umut verici bir gelişme. Olur da istemeyen çıkarsa da kendi tercihidir.
Eh yani biz de onu diyoruz. Ama gayet acik yazdigim bir seye nasil olurda senin gibi zeki bir kiz hmm atar onu anlamadim .d tam olarak neresini hmmladin yazinin?

Geri