Domuz eti yemek neden günah ? Domuz eti yemek neden haram ?

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
Türk milleti olarak domuz eti yemediğimiz için çok zekiyiz, zekamızı buna borçluyuz.

Herkes yediğinden sorumludur .. Müslümanlar olarak ALLAH bize domuz eti yemeyi yasaklamıştır lakin zora ki durumda haddi aşmayacak derecede yememize de izin vermiştir .. ALLAH yasaklamışsa iş bitmiştir .. İsteyen domuz yer isteyen diğerlerini ..

bölgede yahudiler domuz ticareti yapmakta idi.onların ticaretini engellemek için. Hz. Muhammed (sav) domuz yemeyi yasaklamış olabilir.sıhhi sebeplerden dolayı da yasaklanmış olabilir.
domuzun yasaklandığı ayette sadece domuz değil ''allah adına kesilmemiş her hayvan'' haramdır.
hani eğer,yediğiniz et islami esaslarla kesilmemiş ise koç da olsa dana da olsa haramdır.

Beyni olmayan insalar nasıl yazma öğreniyor hayret doğrusu :T:

Sırf dine saldırmak için doğruluğu bilimsel olarak test edilmiş ve tüketilmemesi için sebeplerin var olduğu şeylere dahi muhalefet olmamak lazım.
İnsanlar inancına uygun bulmuyor, haram diyor yemiyor diye domuzu yüceltip çok yenilesi hayvan demenin ne manası nedir?
Bir inanca sahip olmadığım halde kediyi köpeği nasıl yemiyorsam bunu da yemiyorum. Denesem sever miyim belki fakat insanların kendi kültürüne yakın besinleri tüketmesi taraftarı olduğumdan domuzda kültürümüze uygun bir besin olmadığından denemeyi hiç düşünmüyorum.
İsteyen yesin fakat kimse de aykırı olacağım, dini bu tür küçük şeylerle madara edeceğim diye de saçma salak işler peşinde olmasın, aynı şekilde inançların veya kültürün gereği yemiyorsun diye tüketicilerini yok kokuyor, yok bokunu, yavrusunu yiyor diye yermenin manası yok. Diğer hayvanlar da bokluk içinde yaşıyor, hepsi de kimisi için kötü kokuyor olabiliyor.
Yavrusunu veya bokunu yeme konusuna gelirsek sende aç kalsan sende yersin zaten belgesellerde insana en çok benzeyen hayvanın bu olduğu söylenir. Şimdi dilerseniz yiyin birbirinizi veya yemeyin. Kime ne? .p

Veteriner tıbbı açısından incelersek;

Domuz sadece kendi dışkısını değil;leşleri,çürümüş, zararlı mantar ve bakterileri barındıran besinleride yer.Fazlasıyla obur olmakla birlikte çevreye saygıları yoktur.Girdikleri yeri talan ettiklerinden pek çok köylüyü uğraştırmışlardır.Sert bir deriye sahiptirler.Saldırgan olabilirler.Etlerindeki parazit oranı sığır etininkine oranla daha fazla olmakla birlikte, etlerindeki yağ asidi oranı normalin çok çok üstündedir.Yiyen kişinin vücudu yağ asidi bombardımanına girer.Sürekli domuz eti tüketen bireyler, damar sertleşmesi problemi ile karşı karşıyadır.Ayrıca tedavisi net olmayan trişin hastalığınıda etlerinde barındırırlar.Yapılan parazitolojik ve histolojik araştırmalarda, trişın hastalığını en çok bulaştıran memelininde domuz olduğu saptanmıştır.Psikiyatrik bakımdan ele alırsak;Bugün pek çok psikiyatrist domuz etinin bağımlılık yaptığını ve bir takım nevrotik bozuklukları (Hafif akıl hastalıkları) tetiklediğini ileri sürmüştür.

Domuz yani diğer adı ile hınzır , kendi pisliğini yiyen hayvandır.İnsan sağlığı açısından da zararları olduğunu duymuştum.Zararlı olan çok şey günahtır zaten, bu da onlardan birisi diye biliyorum

Söyleyecek başka bir söz kalmamış.

Aynı şeyi söyleyecektim özetlenmiş işte.

sırf dini konulara dil uzatmak yapılan yorumlara gülüyorum
bilimsel olarak zararları konusunda pek çok kanıtlanmış şey vardır domuz eti konusunda
bunun yanında evet İslamda insan vücuduna zararlı olan herşey haramdır ve bir nedene dayalıdır aptalca yaklaşımlarla muhalefet olma uğruna düşülen hallere bakın ya

Domuz eti Müslümanlar icin Yasaklanmıstır sorun cozüldü bitti.Dinsizsen herseyi yiyebilirsin sorun yok bizide ilgilendirmez.İstersen taşye ama Yüce Yaratıcı yada herneye inanıyor inanmıyorsan dine dil uzatma .

Müslluman zina yapar alkol içer hırsızlık yapar her türlü haramı yapar ama domuzu yemez inancı gereği değil tiksindiği için yemiyor oysa domuz yerine kuzu haram olsaydı diğer saydığım şeyler gibi rahatlıkla yaparlardı

Yahudilerde yemiyor.
Herşeyi Islama yuklemeyin aqlarimin.

nedir bu müslümanlarin garez aydinlardan (nah aydin) cektiğı ya

[YOUTUBE]OCawpY-hAeE[/YOUTUBE]

Bu videoyu izlediğimde çok etkilenmiştim..

Dini açıdan geçtim de bence mide bulandırıcı -.-

Geri