rus folklorunda (genel olarak slavic folklorunda) gecen bir varlik (ruh/cin). her evde bir domovoy bulunduguna inanilir. bazen, cok, ama cok nadir durumlarda iki veya bir cok domovoy bulunabilir bir evde (asiri buyuk evlerde veya saray gibi yerlerde). domovoy'larin cinsi erkek. evli olan domovoylarin eslerine kikimora deniliyor. simdi bir domovoy nedir ve ne yapar? domovoy'lar kisacasi yasadiginiz eve ait olan ve o evde yasayan aileye bagli olan bir ruh/cin. ev halkina cok baglidir ve cok sever, hatta onlari korur. ev islerinde yardimci olur ve evle alakali her konuda, her seyin iyi ve yolunda gitmesini saglar. daha dogrusu, saglamak icin ugrasir. gecesi gunduzu boyle gecer. baya yogun ve sevgi dolu bir varlik, degil mi?
domovoy'lar tuhaf ve cirkin gorunen, uzun sakalli cuce bir varliktir. bazilarina urkutucu veya komik gelebilir goruntuleri. bana asiri tatli geliyorlar. evlerine sadik ve o evi, aileyi ayakta tutabilmek icin ugrasan varliklar sonucta. ornek olarak evde hasta olan birisi olsa, cok uzulur ve basinda bekler, dualar eder iyilesmesi icin. kavgayi, gurultuyu, kufuru ve karisikligi/pisligi sevmeyen bir varlik ve bunlar var oldugunda, cok kizar ve huzursuzlasir. huzursuzlugunu da belli eder. ''the winternight trilogy'' kitap serisiyle tanistim kendileriyle. ''peki gercekten var mi bu varliklar?'' sorusuna girmeden, tatli bir sekilde tanitmak istedim kendilerini.
domovoy'lar, seviliyorsunuz
domovoy'lar tuhaf ve cirkin gorunen, uzun sakalli cuce bir varliktir. bazilarina urkutucu veya komik gelebilir goruntuleri. bana asiri tatli geliyorlar. evlerine sadik ve o evi, aileyi ayakta tutabilmek icin ugrasan varliklar sonucta. ornek olarak evde hasta olan birisi olsa, cok uzulur ve basinda bekler, dualar eder iyilesmesi icin. kavgayi, gurultuyu, kufuru ve karisikligi/pisligi sevmeyen bir varlik ve bunlar var oldugunda, cok kizar ve huzursuzlasir. huzursuzlugunu da belli eder. ''the winternight trilogy'' kitap serisiyle tanistim kendileriyle. ''peki gercekten var mi bu varliklar?'' sorusuna girmeden, tatli bir sekilde tanitmak istedim kendilerini.
domovoy'lar, seviliyorsunuz
Son düzenleme: