Abaris
Elmas Üye
-
-
-
-
Tarifi İçin Malzemeler
7 parça kadar dana eti(ben but kısmından kullandım siz antrikot veya bonfile kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 dolu yemek kaşığı nişasta (mısır kullandım )
500 ml sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2.5 çay kaşığı tuz
Domates Soslu Et Tarifi Yapılışı
Tava iyice kızdırılır. İçerisine sıvı yağ alınır ve etler arkalı önlü yüksek ateşte mühürlenir (2-3 dk kadar).
Mühürlenen etler bir tabağa alınır. Ocak orta ateşe alınır ve ayni tava içersine tereyağı, büyük küp halinde doğranmış soğan ve ortadan ikiye bölünmüş sarımsak eklenir.
1 dk kadar soteleyin. Ardından salça eklenir ve 1 dk daha pişirilir
Rendelenmiş domatesler de eklendikten sonra tuz, baharatlarda koyulur bu şekilde 2 dk daha pişirilir.
Ayrı bir kapta sıcak su (500 ml) ve nişasta karıştırılır. Bu karışım tavaya dökülür.
Karıştırdıktan sonra etler sos içersine koyulur ve etler 1 saate yakın yumuşayana kadar pişirilir.
Pişirme süresi et cinsine göre değişiklik gösterebilir.
Piştikten sonra içinde soğan parçalarını istemiyorsanız etleri çıkartıp sosu blenderden geçirebilirsiniz.
Bende o şekil hazırladım ve çok lezzetli bir sos oldu.
Pişen erleri mutlaka 15-20 dk dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun
Alıntı
7 parça kadar dana eti(ben but kısmından kullandım siz antrikot veya bonfile kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 dolu yemek kaşığı nişasta (mısır kullandım )
500 ml sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2.5 çay kaşığı tuz
Domates Soslu Et Tarifi Yapılışı
Tava iyice kızdırılır. İçerisine sıvı yağ alınır ve etler arkalı önlü yüksek ateşte mühürlenir (2-3 dk kadar).
Mühürlenen etler bir tabağa alınır. Ocak orta ateşe alınır ve ayni tava içersine tereyağı, büyük küp halinde doğranmış soğan ve ortadan ikiye bölünmüş sarımsak eklenir.
1 dk kadar soteleyin. Ardından salça eklenir ve 1 dk daha pişirilir
Rendelenmiş domatesler de eklendikten sonra tuz, baharatlarda koyulur bu şekilde 2 dk daha pişirilir.
Ayrı bir kapta sıcak su (500 ml) ve nişasta karıştırılır. Bu karışım tavaya dökülür.
Karıştırdıktan sonra etler sos içersine koyulur ve etler 1 saate yakın yumuşayana kadar pişirilir.
Pişirme süresi et cinsine göre değişiklik gösterebilir.
Piştikten sonra içinde soğan parçalarını istemiyorsanız etleri çıkartıp sosu blenderden geçirebilirsiniz.
Bende o şekil hazırladım ve çok lezzetli bir sos oldu.
Pişen erleri mutlaka 15-20 dk dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun
Alıntı