Doların Yükselmesi ve Kriz

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
ülkenin yirmi günde ırzına geçildi.%25 daha fakirsiniz..niye umrunuzda değil? Hala "namazın faziletleri" konuları açılıyor ama,üretmeden tüketen,satacak kamu malı kalmayınca,yeşil sermaye bitince,sıcak para kaçınca mal gibi ortada kalakalan muhteşem ekonomimiz hiç mi ilginizi çekmiyor? Faiz arttırmazsak başımıza geleceklerden haberiniz var mı? Bir tanrı kral öyle istedi diye uçurumun kıyısına kadar sürüklendiğimizi görmüyor musunuz?

tabi..nasıl olsa hep 100 liralık benzin alanlardansınız..size ne..teğet geçer nasılsa

Doların gazını almazlarsa bu gidişle 3'ü bulur ve 20 Mart'ta ki derecelendirmeden sonra ben daha da yükseleceğini bekliyorum ve evet gizli kriz var bu durumdan kaç kişinin haberi var bilmiyorum bir devalüasyon yaşıyoruz bile yılbaşından sonra bıçak gibi kesildi işler belli sektörlerde tabi ki ve paramız değer kaybetti kaybetmeye devam ediyor..Faiz arttırmak yerine yine düşüşe geçicek gibi geliyor önümüzdeki hafta belli olacak bu..

doların diğer ülke paraları karşısında tırmanışa geçtiği doğrudur. Haliyle bizim paramız karşısında da çıkacaktır, yalnız diğer ülkelerin paraları da bizim paramız karşısında değer kazanınca ufaktan krizin olduğunu anlayabiliyoruz. Ayrıca faizleri indirin diye kendilerini paralayanlar var. Şu an hal böyleyse faizler inerse diğer para birimleri bizim paramızı kaça katlar bilemiyorum. Diğer yandan faiz artırmak kısa vadeli iyi gelir ama uzun vadeli asla iyi olmayacaktır. Yalnız bu günlerde kimseler merkez bankası başkanı Başçı'ya saydırmıyor ha! Hayret!!! İşler biraz düzelsin yine yüklenirler bence şu faizleri indir diye. Neyse, öyle işte...

Başbakan kriz yok dedi. Ondan iyi mi bilicen sen yeaa?? Zengin yine zengin fakir artık yoksul konumunda. Fakire, yoksula kriz olsa ne olur olmasa ne olur? Yine yok yine yok. Bu ülkede zenginler fakirleşmedikçe kriz onları hep teğet geçip fakire girecek. Fakirler ölsün.

marmaray var duble yollar var daha ne aç kalırsak yolları yeriz.

kriz ?
sen çık gezi de ülkeye milyon dolar larca zarar ver
berkin elvan de sokaklara çık yak yık ülkeye zarar ver
seçimde git paralelcilerle birlik ol
3.köprüye karşı çık yeni havalimanına karşı çık
tüp geçite karşı çık
ekonomiyi baltalamak için dış güçlerle iş birliği yap
sonr akalk de ki ülke elden gidiyor vay efendim niye umrunuzda değil.

sen şöyle dönüp bir bak bakalım italya,ispanya,yunanistan,portekiz,vs ülkeler ne durumda
herkesin cebinde en son model akıllı telefonlar
vayy işsizim bu ülkede işsizlik diye birşey yok adama şurada şu iş var yap şukadar para alacaksın diyorum ben o paraya çalışmam diyor sonra işsizlik
giden ne kardeşim yatırımsa yatırım kalkınmaysa kalkınma yeterki içimizdeki hainler rahat dursun bırakın bu ülke gidiyor muhabbetlerini ülkemiz hiç olmadığı kadar güçlü ve ayakta yeterki parazitler rahat dursun.

kriz ?
sen çık gezi de ülkeye milyon dolar larca zarar ver
berkin elvan de sokaklara çık yak yık ülkeye zarar ver
seçimde git paralelcilerle birlik ol
3.köprüye karşı çık yeni havalimanına karşı çık
tüp geçite karşı çık
ekonomiyi baltalamak için dış güçlerle iş birliği yap
sonr akalk de ki ülke elden gidiyor vay efendim niye umrunuzda değil.

beyefendi.cb nin mb üzerinden faiz spekülasyonunun verdiği zarar yanında bunlar devede kulak kalır.ama gözünüz yok görmezsiniz

beyefendi.cb nin mb üzerinden faiz spekülasyonunun verdiği zarar yanında bunlar devede kulak kalır.ama gözünüz yok görmezsiniz

bunu yapan kim bi dön bak bakalımmm
bunlara kim destek veriyor bi dön bak
bak şunu unutma yakın zamanda yine olaylar olacak o zaman anlayacaksın kimin bu işleri kaşıdığını kimin bu ülkeyi yıkmak için vatan hainliği yaptığını.
gözünüzü biraz açın da ülkemizi batırmak için oynanan oyunları görün fanatikliği düşmanlığı bırakın kardeşim zaman destek birlik beraberlik zamanıdır ülkemiz bir yere gitmiyor çok şükür yatırım da var kalkınmada yeterki bizler ülkemize sahip çıkalım.

Sen git trilyonlar katrilyonlar harca aksaray yap.
Yurt dışından biber gazları efendime söyliyim pilastik mermiler ilaçlı gazlar al.
Trilyoncuk gemiler villalar al.
Sen git o kadar mülteciyi ülkeye topla maaşa bağla trilyonlarca yardım ve dış borç yap.
Yoksulluk sınırı 3000 lerdeyken sen işçine 900 lira maaş ver vekillerine hamuduyla ver.
İşçiyi ez işvereni koru, sağlama al.
Zam üstüne zam yap enflasyonu gondikle sonra vay efendim kriz var.
Yok diyo adam yok diyo. Olsa var der herhalde yalan söylicek hali yok ya.
Zaten diyanet te tee 2014 Aralık da hac fiyatlarını dolar üzerinden almaya başlamış. Nereden haberleri oluyosa aylar öncesinden doların fırlayacağı hayret bişi.

bunu yapan kim bi dön bak bakalımmm
bunlara kim destek veriyor bi dön bak

bi kere olsun vicdanınla cevap ver..ha bu amerigan uşakları allah kitap diye sizi kafalamasalar,hala bunları söyler miydin? o çapulcu dedikleriniz de sizleri vata hainliği ile suçluyor.

bi kere olsun vicdanınla cevap ver..ha bu amerigan uşakları allah kitap diye sizi kafalamasalar,hala bunları söyler miydin? o çapulcu dedikleriniz de sizleri vata hainliği ile suçluyor.

bi akıl sizsiniz ya
allah kitap bizim başımızın tacı
allah bizlere akıl vermiş göz vermiş nizam vermiş bazı şeyleri görmeyecek kadar kör değiliz biz
kafanızı bi kaldırın da bi etrafınıza bakın bir defa olsun şu doğrudur deyin bunca yapılanı görmezden gelmeyin.
gidin sabahın köründe hastane sırası bekleyin ilaç kuyruğu tüp kuyruğu bekleyin
betrobüslere binmeyin tüp geçitten geçmeyin yapılan yollardan geçmeyin kardeşim
ya bunları nasıl göremiyorsunuz?
yapılan hastane,okul,vs bunları nasıl göremiyorsunuz çalışan kadın haklarını nasıl göremiyorsunuz
beni vatan hainliğiyle suçlayanlar önce ülkesini milletini düşünmeli gidip otobüs yakmayla iş yeri kundaklamayla kafaları çekip kaldırımları sökmeyle olmuyor bu işler
ben gidip para alıp birilerinin uşaklığını yapıp ülkeme zarar vermiyorum
bu ülkeye kim zarar veriyorsa benim nazarımda vatan haini şerefsizdir terörist dir arkadaş.
gidip ülkesini amerikaya ingiltereye israile şikayet edende namussuz vatan haini dir.

Yolları kazıp,kaldırımları söküp,yol kenarlarına bilmem kaç milyon dolarlık çiçekler,taşlar yapacağına daha kayde değer işlere ne zaman el atacak şu tepemizdekiler çok merak ediyorum.
Ana rahmine düşmemiş bebelerini garanti altına aldılar,insanların üç kuruşlarına her gün her yerde zamlar gelir ama hala kriz yok çok iyi durumdayız.İnsanlar çalışmak istemiyor,işsizliği bahane ediyor diye kızgın boğa gibi debelenmeler filan.acaba ben mi başka bi ülkedeyim şuan.

Doların büyük ölçekte ekonomiyi etkilemeyeceğini söyleyen büyük abilere buradan açıkca söylüyorum ki öyle bir etkiliyor ki. Yurt dışından sıklıkla ürün alan bir şirkette çalışıyorum ve ürünleri dolar olarak alıp Türkiye de montaj ve satışını gerçekleştiriyoruz. Doların bu şekilde yükselmesi Satış konusunda fiyat artışına gitmeye yol açıyor Ve satışlar düşüyor.

Gecen yil Mart ayinda 1 Euro = 1,38 Dolardi
Su anda 1 Euro = 1,05 Dolar. Neredeyse esitlendi.

Aradaki 33 Centlik farkin, avrupada nelere mal oldugunun farkinda misiniz???

1000 Euroya ithal edilen bir Laptop, 1330 Euro oldu 1 yilda !

Sebeplerine girip bu sayfayi doldurmayacagim bosyere cünkü kimse okumayacak nasilsa.
Dolarin bu yükselisinden Ülkelerin nasil en az zararla cikacagidir esas olan.

Yani Felaket tellalligi yapilmasi, piyasalara daha da kötü etki ediyor. Hele ki bunu Ülkemizde büyük söz sahibi olan Vekillerimiz yapinca Kriz de oluuur, ülke de batar.

Hayır yani konunun din ile ne alakası var.dine bağlamak ne yani allahı küçük düşürecek ve böylece egonu tatminmi edeceksin?bak allah bana bişey yapmıyo olsa carpardı bu mu mantığınız?sizin sınırlı beynimiz sınırsızı kabul edemediği,sizin zamana alışan beyniniz zamansızlığı kabullenemedigi için reddetmek? ediyorsan içinde yaşa benim dinime hakaret etme.

Yolları kazıp,kaldırımları söküp,yol kenarlarına bilmem kaç milyon dolarlık çiçekler,taşlar yapacağına daha kayde değer işlere ne zaman el atacak şu tepemizdekiler çok merak ediyorum.
Ana rahmine düşmemiş bebelerini garanti altına aldılar,insanların üç kuruşlarına her gün her yerde zamlar gelir ama hala kriz yok çok iyi durumdayız.İnsanlar çalışmak istemiyor,işsizliği bahane ediyor diye kızgın boğa gibi debelenmeler filan.acaba ben mi başka bi ülkedeyim şuan.

zeyyy bırakalım da yol kenarları çalılık mı olsun?
daha kayda değer şeyler için googleye akp ikdidarında yapılan okullar ve hastaneler yazarsan
karadeniz yada doğuya yapılan havaalanları yollar yazarsan bunuda çözmüş olursun.
kadına çalışma hakları yazarsan bunuda görmüş olursun
kaç kişi iş kura müracat etti de işsiz kaldı adamın vasfı yok ben 1000 tl ye 1500 tl ye çalışmam diyor
valla sen türkiyede yaşıyorsun da gözlerin kapalı yaşıyorsun.

zeyyy bırakalım da yol kenarları çalılık mı olsun?
daha kayda değer şeyler için googleye akp ikdidarında yapılan okullar ve hastaneler yazarsan
karadeniz yada doğuya yapılan havaalanları yollar yazarsan bunuda çözmüş olursun.
kadına çalışma hakları yazarsan bunuda görmüş olursun
kaç kişi iş kura müracat etti de işsiz kaldı adamın vasfı yok ben 1000 tl ye 1500 tl ye çalışmam diyor
valla sen türkiyede yaşıyorsun da gözlerin kapalı yaşıyorsun.

donattt akp bunları yapıyor da kendi cebindeki para kaynağı bile sen ben o bizler isek yapmak zorunda.hayrına yapmıyor yani lütfen rica edeceğim sende biraz objektif olur musun.ben işkurun iş buldugunu görmedim oranın uyesıyım kurs egıtımı verılıyor mesleki eğitim fakat bi allahın kuluna iş imkanı saglamadılar.neden çünkü torpil şart.ben muhasebe mezunuyum bana önerdiği mesleğimini uzagından yakınından gecmıyor.
allah aşkına kadına calısma hakkı diyorsun mevcut hukumet elinden gelse kadınları sadece yatak objesi olarak mumyalama derdinde.
bişeyleri yapıyorsa bunları bizden çok kendi çıkarları için yapıyorlar.benim gözüm kapalı olabilir ama beynim kapalı değil.

arkadaşlar slm. benim babamın dolar bazında çalışan türban fabrikası var, ben de fabrikatör oğluyum. daha geçende amerikadaki özel üniversitemden mezun oldum. neyse şimdi dolar yükselince benim babamın dolar bazında çalışan türban fabrikasının işleri aksayıp işçisini çıkardığında türban üretimi azalmayacak mı bu ülkede. türban üretimi azalınca da benim türbanlı analarım, bacılarım, ablalarım nasıl kapanacak onu hiç düşündünüz mü.

Geri