Dolar Aniden 1 TL'ye Düşerse Ne Olur?

Konu sahibi son olarak 139 gün önce görüldü
Sadece dolar düşerse ok de Euro düşerse sıkıntı büyük.

of bunun üstüne bir de altın düşerse vay dünyanın haline

Yakında bizim 1 TL’ler de kalkar piyasadan, değersiz olduğu ve bu gidişle daha da değersizleşeceği için. Konunun ne kadar anlamsız olduğu da tescillenmiş olur.

Bir gün önce 5,000,000 liraya apartman dairesi alan adam bileklerini keser..

dolar kurunun kaç tl olduğuna bakarak ülkenin ekonomisini ölçmeye çalışmak son derece yanlıştır. normalde doların 1 lira olması güzel bir şeydir. amma velakin aniden 1 lira olması ise oldukça kötü. şöyle ki ; öncelikle ithalat tavan yapar, ihracat ise taban. herkes ithalata abanınca neredeyse hemen hemen tüm fabrika ve üretim tesisleri kapanır, üretim durduğu için de, işsizlik hızla artmaya başlar, yabancı yatırımcıların Türkiye'de üretim yapması için bir sebep kalmaz ve onlar da ülkeyi terk eder giderler. turizm sektörü batar, dış ticaret açığı büyür, yerli maldan alacağı kdv ve ötv düşeceği için ithal ürünlere ötv ve kdv iki, üç, beş, on katına çıkar. gümrük vergileri astronomik rakamlara çıkar, türk lirasının 36 kat değerlenmesi demek türk mallarının 36 kat pahalı hale gelmesi demek, zaten çöküşe yelken açmış bir ülke bir günde çöker, özetle ; ülke iflas eder.

Geri