Doktorların hastalarını muayene ederken düşündükleri şeyler nelerdir ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Hep merak etmişimdir.
Ne düşünüyorlar kafa sesleri ile ne konuşuyorlar çok bilmek isterdim Sjsjsj

Doktor / hasta etiği vardır ve hastalık dışında bir şey düşünmemeleri gerekiyor. Ameliyat ya da tedavi sırasında başka konulara odaklanmak, meslek etiğine aykırıdır fakat elbette bu kuralı hiçe sayanlar çıkabiliyor.

Hasta derdini anlatırken, hangi tetkikleri yapmalıyım diye de düşünüp ona göre sorular soruyorlar.

Gecen yil bir sey ogrenmistim. Bir doktor birinci dereceden akrabasinin ameliyatina giremiyormus. Abi, kardes, anne, baba, cocugu, esi vs. dogru mu acaba?

Gecen yil bir sey ogrenmistim. Bir doktor birinci dereceden akrabasinin ameliyatina giremiyormus. Abi, kardes, anne, baba, cocugu, esi vs. dogru mu acaba?
Etik kural olarak yazılı değil ancak doktorların kendi arasında konuştuğu bir öneri diye biliyorum fakat çoğu da bunu kabul etmiyor. En yakını söz konusu olunca, heyecan yapar ya da konsantre olamaz anlamında belki ya da panik anında soğukkanlı davranamayabilirler.

Eğer ilk dakikadan bir bokunuz olmadığı kanısı uyanmışsa, akşama pizza mı söylesek dürüm döner mi diye düşünmeye başlarız.

Birinci derece akraba ameliyatına girilmez. Bu yazılı olmayan kuraldır.

Gelen hastaya gore degisir .d bence .p

Ya ne bileyim mesela aşk acısı çekiyordur öyle ameliyata girip sinirlenip hastanın kalbini sökmesi o sinirle damarı koparması yada hasta sinir bozucu bişey ise "sen nasılsa elime düşeceksin deyip üff Ssjsjsj

Yavrum bu ne ya ne anlamalıyım b12 eksik bende yoramam kafamı Sjsjssj

Bizim cildiyeci var. Lorena mckenıt dinniyo ayak mantarı bakarken.

Askerken bir hernia operasyonu geçirdim, doçent askeri tabip yapmıştı operasyonu, ameliyat tarihi alırken temmuzdan sonra yokum, laparaskopiyi benden başkası yapamaz karpuz gibi yararlar demişti, korkup ben de dediği tarihe aldım. Ameliyat sonrası kurulda adam karnımı açıp herkese göstermişti, teker teker gezdirdim agshjd hocam harika iş yapmışsınızlar, karnıma hadi koçumvari vuruşlar falan… operasyon sırasında da kesin harika adamım ya offf attığım kesiğe bak mükemmelim ben ya falan diye de geçirmiştir içinden.

Bi göz doktorum vardı adamda ki göz teması korkutuyordu beni sjmxnsj diş doktorum ruj rengini beğenmişti..neyle ilgileniyolarsa ona odaklanıyolar.. hayır ruj sürüp dişçiye gitmek çok saçma geldi şuan xd

Geri