Doktor fobisi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bazılarında ciddi anlamda var gitmek ve tedavi olmak muayene olmak istemezler. Hatta hastahane kokusundan istiğfar eden var.

Fobim yok ama ben de sevmem hastaneleri falan.. zaten kim sever ki

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Fobi mi randevu bulabiliyor mı ki fobi oluşsun.d

bizim bir ortodontist var. en kucuk kardesimin randevusu vardi. gittik. adamin her yeri kan icindeydi bizi iceri aldiginda. iste kardesime bakti, kontrol etti. tavsiye verdi ve nerdeyse kardesimin butun dislerini (abartiyorum ama bu kadar dis bir agizdan alinmaz yani. agzi bos kalacak) cekmek istemisti. kardesim bana korkarak bakiyor, ben gulmemi tutmaya calisiyorum. bu adam zevkine milletin disini cekiyor ya. hosuna gidiyordu, belli :d boyleleri yuzunden millet doktorlardan korkuyor olabilir :d psiko doktorlar..

bizim bir ortodontist var. en kucuk kardesimin randevusu vardi. gittik. adamin her yeri kan icindeydi bizi iceri aldiginda. iste kardesime bakti, kontrol etti. tavsiye verdi ve nerdeyse kardesimin butun dislerini (abartiyorum ama bu kadar dis bir agizdan alinmaz yani. agzi bos kalacak) cekmek istemisti. kardesim bana korkarak bakiyor, ben gulmemi tutmaya calisiyorum. bu adam zevkine milletin disini cekiyor ya. hosuna gidiyordu, belli :d boyleleri yuzunden millet doktorlardan korkuyor olabilir :d psiko doktorlar..
Bizde 20 li yaşlarda kız arkadaşım için doktora gitmiştik doktor bizi içeriye alınca kapıyı kitlemişti kız arkadaşımla bakıştık ve ne oluyor dedik sonra neden kapıyı kitlediniz dedik hastalar aniden giriyor o yüzden demişti çok tuhaf bir durumdu ya : D

Bizde 20 li yaşlarda kız arkadaşım için doktora gitmiştik doktor bizi içeriye alınca kapıyı kitlemişti kız arkadaşımla bakıştık ve ne oluyor dedik sonra neden kapıyı kitlediniz dedik hastalar aniden giriyor o yüzden demişti çok tuhaf bir durumdu ya : D
komedi ya. ama cok kotu. normal degil. turkiye'de oyle bir sey var gercekten. ya yillar once orada doktora gitmistim. diger insanlarla beni odaya aldi. onlar yanimdayken bana 'nasil yardimci olabilirim?' diye sordu. wtf dedim icimden. 'kusura bakmayin. gitmek zorundayim' diyip ciktim :d

komedi ya. ama cok kotu. normal degil. turkiye'de oyle bir sey var gercekten. ya yillar once orada doktora gitmistim. diger insanlarla beni odaya aldi. onlar yanimdayken bana 'nasil yardimci olabilirim?' diye sordu. wtf dedim icimden. 'kusura bakmayin. gitmek zorundayim' diyip ciktim :d
Gözüne seni kestirmiş belli ki : D

Trde oluyor böyle şeyler normal yani şaşmamak lazım Sjsjsjs

Benim fobim tercumanliktan oturu biraz var, yasli cevrem hep beni goturur rahatsizliklarindan oturu cocuklugumdan beri, en mahrem seyleri bile tercume etmek zorunda kaldim. Tiksindim doktor randevularindan.

ya ben diyorum ki, ayni anda 5 hastayi odaya alan doktor, diger 4 hastanin yaninda bana 'nasil yardimci olabilirim?' diye soruyor. ozel denen bisi yok. yani ben orada oturup rahatsizligimi anlatacagim doktora, diger 4 hasta da beni dinleyecek

ya ben diyorum ki, ayni anda 5 hastayi odaya alan doktor, diger 4 hastanin yaninda bana 'nasil yardimci olabilirim?' diye soruyor. ozel denen bisi yok. yani ben orada oturup rahatsizligimi anlatacagim doktora, diger 4 hasta da beni dinleyecek
Hım anladım rahatsızlığın neydi peki : D

Doktor fobisi demeyelim de...
Mesela ben kendimi bildim bileli midemden rahatsızım. Çok sık istifra ederim, sürekli bir hazımsızlık, şişkinlik halı, yanma vs. Yani midede düşünebileceginiz ne rahatsızlık varsa yaşıyorum.

Doktora gidiyorum hoooop mideye hortum sonuç? Sonuç helipak yazıp yolluyor. E şikayet devam ediyor bu sefer hooop gte hortum affedersiniz sonuç? Yine helipak...

Bu döngüyü kiramiyoruz. Endoskopi-helipak-kolonoskopi-helipak... Artık müptelası sanmasınlar diye gitmiyorum bile

bende var birazzz :( o hastane havaları vs tahliller muayeneler :s

Doktor değil de dişçi fobim vardı ancak onu da aştım yazmaya gelmiştim ki @Thalassa öyle bir anlatmış ki fobim geri döndü galiba.:)

Doktor açısından hiç sorun yaşamadım neyse ki.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Bende hiç böyle bir şey yok. Doktorları severim, konuşmayı da severim, uzun uzun anlatın ölecek miyim derim :)
Konuşmadığım tek doktor bu forumda (:

@Hatem Motilium + gaviscon denedin mi?
Helikobakter pylori eradikason tedavisi bazen daha çok hasta ediyor. Adamın bakterisi var diye ikili antibiyotik veriyorsun, reflüsü artıyor. Proton pompa inhibitörü veriyorsun asit azalınca bakteri artırıyor.

Yani helipak bir süre sonra daha çok hasta edebilir.

Kahve sigara içme.

Son düzenleme:
Geri