Doğumdan Sonra Ayaklarım Şişti Ne Yapmalıyım ?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Doğumdan sonra ayak şişmesi, doğumdan sonra ayak şişmesine ne iyi gelir , doğumdan sonra ayak şişmeleri normal mi, doğumdan sonra ayak şişmesi ne zaman geçer, doğumdan sonra ayak şişmeleri nasıl geçer , doğum sonrası ayak şişmelerine ne yapılmalı

Son bir kaç gündür hastanenin bu bölümünde epey vakit harcadığım ve bir çok doğum yapan bayanla vakit geçirdiğim için en büyük şikayetin bu olduğunu gördüm.
Doğumdan sonra ayak şişmeleri çok normaldir.
Eğer ki bacaklarınızda varis varsa doğumdan hemen sonra varis çorabı giyebilirsiniz.
Günde en az 8-10 bardak su içmeli
Ayaklarınızı sık sık soğuk suyla yıkamalı
Otururken ayaklarınızı uzatarak oturmalısınız.
Şişliklerin 15-20 gün kadar sürmesi normaldir.
Ancak bu süreyi aştığınız halde şişlikleriniz hala geçmiyorsa bir sorun var demektir.
Hemen doktorunuza başvurunuz.

Çok kilo alındığı için mi şişiyor acaba

Gebelikte kilo artışı ile belirginleşir şişlikler. Doğum sonrasında süt vermeyle beraber şişlikler geçmeye başlar. Geçmiyorsa tiroid bezi iltihabı, ödem ya da kalp böbrek sisteminde bir problem olabilir. Doktora danışılması gerekir.

doğumdan sonra da mı oluyomuş ya :T:

Hamilelik şekeri yüksekse eğer ödem olusabiliyor ve kolay kolay atılmıyor vucuttan
ben ayagı hamilelik döneminde 3 numara büyüyen kadın tanıyorum

allah analı babalı büyütsün, hayırlı olur inşallah :cici:

Vay be, Refsül Hn. admindi değil mi

gay gidi
ay
hey gidi

Dışardan hamile olduğum bile zor belli oluyorken böyle dertlerim yok şükürlerceeeee.
Ayrıca 10 gün daha doğurmayı düşünmüyorum, aklıma sokmayın minnoşlarım :tatli:

Kızımın doğumundan sonra olmuştu bende, inanılmazdı.Ödemmiş.Doktor 15 günde geçer demişti ve bol su ile.Geldi geçti.

Geri