Doğru söyleyeni AKP’den kovarlar

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Geçen hafta katıldığı bir tv programında “FETÖ ile AKP kol kola girdiyse bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı” diyen AKP Medya Başkan Yardımcısı’nın görevinden istifa ettiğini hatırlarsınız.

İstifa ederken “açıklamam başka yönlere çekiliyor, partime zarar vermek istiyorlar” demeyi de ihmal etmedi.

Aslına bakarsanız ne “başka yere çekilecek” bir durum var ortada ne de AKP’nin bundan zarar göreceği.

Fetullahçıların darbe girişiminden sonra partinin en yetkilisi çıkıp “Allah ve milletim beni affetsin, aynı menzili maksuda gidiyoruz zannetmiştim” dememiş miydi?

Gerçi aynı zannettiği “menzil –i maksudun” ne olduğunu da tam olarak açıklamamıştı.

O yüzden bilmiyoruz, AKP liderinin ulaşmak istediği nokta neresi?

Gelişmelere bakarak “demokrasi tramvayının son durağı” diye bir tahmin yürütebiliriz ama kendisi açıklasa bence daha doğru bir siyaset olur.

Çünkü sadece bu söz bile, bazı insanların “bir gizli ajandanın varlığını” düşünmesine neden olabilir. Ne gerek var böyle, istifham uyandıracak müphem sözlere?

Öte yandan şurası da bir gerçek ki AKP lideri, Fetullahçıların gizli amaçları konusunda tamamen bilgisiz de olamaz.

Mesela, KPSS sorularını bunların çalıp, yandaşlarına dağıttıklarını, bu yolla başkalarının memuriyete, polisliğe, öğretmenliğe, subaylığa girmelerini önlediklerini birinci elden biliyordu.

Ordunun komuta kademesinin uzun vadede bunların amaçları doğrultusunda şekillendirilmesini hedefleyen operasyonlardan da haberi vardı.

“Derin devleti çökertiyoruz” diye girişilen ve aslında muhalefetin tasfiyesini amaçlayan operasyonlardan da aynı şekilde haberi vardı.

Erdoğan’ın bütün bunlar olup biterken ıslık çalarak göklere bakıyor olmasının nedeni, “aynı menzili maksuda gittiklerini” zannetmesiydi!

“Hayır, Erdoğan’ın bunların hiç birinden haberi yoktu” diyorsanız, kusura bakmayın ama Recep Tayyip Erdoğan’ı çok hafife alıyorsunuz demektir.

Sadece Erdoğan değil, o partinin yönetim sorumluluğunu taşıyan herkes, Fetullahçıların ne yapmakta olduğunun farkındaydılar.

Düşünün ki bir “düz liseden” mezun olan ben bile farkındaydım, dillere destan imam hatip liselerinden mezun olanlar mı farkında olmayacaktı?

AKP Medya Başkan Yardımcısı, niye istifa ettirildi, bunu hiç anlayamıyorum.

“Doğruları dile getirmek, bu partiye ve davaya zarar veren” bir eylem midir?

Doğru söyleyeni, 9 köyün yanı sıra, bu partiden de mi kovuyorlar?

Geri