Doğal ve Katkısız Pasta ve Çikolata Yapıyorum

Konu sahibi son olarak 3483 gün önce görüldü
Ben çocuğuma marketten sağlıksız şeyler yedirmemek için başladığım mücadeleyi sanırım artık kazandım. Pasta ve çikolata yapıyorum evde ama markettekinden bir fark göremezsiniz. Kızım markete girdiğinde annecim bu zararlı bu zararlı şu zararlı diyor. :) Bu da beni mutlu ediyor. Bu konuda herkese daha hassas olmasını tavsiye ediyorum kendi ellerimizle çocuklarımızı zehirlemeyelim.

pasta çikolata için kullandığın malzemeler tam organik değilse doğal besleniyoruz deme bence annecimmm

Ona kalırsa büyük-küçük paket içi hiçbir şey yememeliyiz. Sıfırız bu konuda. Bıkmadan devam ediyorsanız bravo.

Çikolata yaparken içine koyduğunuz sütte bile katkı malzemeleri var. Eve giren sebze ve meyvelerin çoğu, et, sucuk daha bir çok şey de aynı şekilde.

Doğal yöntemlerlerle beslenmek çok zor.

Doğal ve katıksız ... insanlar tanıdım. Pasta ne ki?

Doğal ve katıksız ... insanlar tanıdım. Pasta ne ki?

Evet pan'a bir alkış.

Malesef katkısız doğal bir şey bulmak pek zor. Tabiri caizse suyun memleketinde doğup büyüdüm. Ama kaynak suları kullanılan yapay gübrelerle değişti. Organik üretim için kooperatif destekli çalışmamalar yapılıyor fakat o kadar zor ki, potasyum ve fosfat yüklü gübrelere alışmış çiftçiler ilk denemede aldığı sürümün renginden bile hoşnut değil.

Bulmak zor çünkü üretmekte zor. Eskiden bahar aylarında birbirine tohum yardımında bulunurdu köylüler. Şimdi satın alınan tüm tohumlardan sadece bir sürüm faydalanıyorsunuz. Ertesi yıla tohum bırakmak hayal.

Ben ninem den bilirdim. Onun Rumca kelimelerle süslediği cümlelerinde ve renkli fasulye tohumlarının görseli de kısada olsa harika bir çocukluk geçirdim.

Hiç gördünüz mü benekli fasulye tanesi?
Mor ve beyaz...

Geri