Dobralık

A
  • Kullanıcı asdfghjkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Herhangi bir kişi veya şey hakkında kıvırmadan açık ve net, kesin bir şekilde ifade etmek.
Son günlerde sosyal ağlarda dobralık ayağına önüne gelene küfürler, hakaretler havada uçuşuyor. Bahaneleri de hazır ben dobrayım. Savcılık der demez de yusuf yusuf oluyorlar. Şlkjlk​

Dobraligi acik sozlulugu bazilari karistiriyor.

Hakaret yada kucuk dusurucu konusup acik sozluyum dobrayim diyenler mevzuyu cok yanlis anlamislar.

Arasinda ince bir cizgi vardir ne yaptiginiza dikkat edin.

Ülkede tecavüzcü hakim karşısında ceketini ilikledi diye %50 iskonto alıyor lan hayırdır savcılık deyince korkacağız?

Dobralik ayagina patavatsizlik yapip edepsizlik ediyormussun, etme.

Öncelikle herkesin bahsettiği gibi patavatsızlığı bu konudan ayıralım.Patavatsız diye tabir ettiğimiz insanlar genel itibariyle söyledikleri sözün sizi kırabileceğini hesaplamadan ağzına geleni söyleyebilen insanlardır.Bknz ; Hakaret etmekten bahsetmiyorum. Hakaret edenleri patavatsızlıkla suçlamak dogru degıl bu nedenle,onlar ayrı karakterdeler.

Dobralıksa biraz daha farklı bir tanımdır.Nitekim bun tarz insanlar kelimelerinin gideceği yeri ve doguracagı sonucları hesap eden ınsanlardır.Sizi kırabılecegının farkındadırlar ve yine de soylemekten gerı kalmazlar.Bu tarz insanların sagda solda arkanızdan konustugunu goremezsınız , söyleyeceklerı her cumleyı sızın yuzunuze ve acık bır yurklılıkle soyleyebılırler.Bknz: hakaret etmekten yıne bahsetmıyorum.Cumlenın ıcıne hakaretve kufur gırdıgınde o kısı ıcın ne patavatsız ne de dobra denılemez.

Geri