diyetisyen hangi bölümden olunur?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
diyetisyen olmak isteyen arkadaşlar,

Dört yıllık eğitim gerekliDiyetisyen olabilmek için üniversitelerin dört yıl eğitim veren beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olmak gerekir. Beslenme ve diyetetik bilim dalı sosyoloji, psikoloji, ekoloji, iktisat gibi sosyal bilimlerin yanı sıra yoğunlukla kimya, biyokimya, biyofizik, hücre biyolojisi, genetik, fizyoloji, anatomi, nörobiyoloji, gelişimsel ve üreme biyolojisi ve besin teknolojisi gibi bir çok bilim dalı ve disiplinin etkileşiminin sonucunda ortaya çıkan bir bilim dalıdır.

bölüme girebilmek için sınav puanlarına ek olarak belirli bi kilo aralığında olmanız da gerek galiba, bugüne kadar gördüğüm 2 diyetisyenden 3 ü tombikti de xd

(yooooo ben şişko değilim; balık etliyim, zaten biraz da kemiklerim iri. hem bana yakışıyo tamam mı askdhklsjs)

kelin ilaçı olsa kendi başına sürermiş
dediğimi yap yaptığımı yapma mantığında hepsi

"kursağıeğitme" bölümünden

80 milyon diyetisyenin olduğu bir ülkede bence hiç de akıl karı bir tercih olmaz :honk:

aldığınız puana yazık etmeyin gençler :honk: ha illa edicez diyorsanız da bu bölümün 2009 öncesi açıldığı (bu da yanlış hatırlamıyorsam 4 devlet üniversitesinde vardı) bi ünide tercih edin derim. zira bölüm başkanı gıda mühendisi, baytar, hemşire olan sırf popüler bi meslek olduğundan açmış olmak için açılmış diğer ünileri tercih etmeyin derim :honk: şimdi bi de lisans tamamlama programı zımbırtısı çıkardılar diyaliz mezunları da olabiliyormuş. adı benziyo diye herhalde :honk: neyse içimi dökerim de forum pislenir. tavsiye etmiyom yazmayın gitmeyin beslenme ve diyabet mi okuyorsun ya da bu göbek nası ericek gibi sorulara ve kibrit kutusu ölçüsüyle dalga geçen zatlara maruz kalmayın, ben yandım siz yanmayın aziz kardeşlerimmmm :honk:

Geri