Diyarbakır'da ne yenir, meşhur yerleri nerelerdir?

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Burma Kadayıf...
Bizimkileri ilk tanıştırdığımda her dönüşümde e hani burma deyip dururlardı. Sıtkı Usta vardı. Daha sonraları başka başka yerlerde çok tattım ama onun gibisini tadamadım.

Baharatlı ekmek nereye ait buraya mı?

Etle alakali her şeyi çok lezzetlidir cunku cogunlukla yerli ırklar kullaniliyor. Keşan'dan trakya'dan simental alacak halleri yok.Buralarin sokak arası kebapcilari bile Istanbul'un en iyi restaurantlarini tokatlar. Istanbul'da hemen hepsi, en vaov dedikleriniz bile simental kullanıyor. Legal olduğundan beri holstein düve kullanan bile var.

boncuk lahmacun arkadaşlar.
normal kıymanın içine satırla doğranmış parça et konur ve baharatları gereği çok lezzetlidir.
ciğeri söylemiyorum bile.
Burma kadayıf ve soğuk baklava çok sevilir.
Diyarbakır çöreği dediğiniz mahlepli bir çörektir, sevilir.
kaburga dolması, kuzu eti ile yapılan bütün yemekler lezzetlidir.(buradaki kuzu eti ile batıdaki kuzu eti arasında uçurum var bu arada.)
mehir çorbası farklı olarak hem sıcak hem de soğuk tüketilir. meze kıvamında genellikle beğenilir.
kuru patlican ile kuru biber etli dolma. burada özel dolma baharatı var.
bir de burada kavurma kültürü var tabi-süt danası tercih ediliyor-, genellikle sabah tüketilir.

bir gece kalıp sadece karpuz yediğim gün geldi aklıma. han hariç bir yere de gidermedim. hem ilginç hem de güzel bir anımız var.

gözünüzü doyurmak için karadeniz turu; midenizi doyurmak için adana, hatay, antep, urfa, mardin, diyarbakır turu… antep’te yediğim kebabı hatırladığımda kalbim çarpıyor hala güzelliğinden. işalla yapıcaz bu turu. acıktım :emoji_sweat:

hiç gitmedim diyarbakır’a.. bu başlığı gördükçe gidesim geliyür…

Geri