Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine Kayyum Atandı

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Güncel Politika
Son dakika haberine göre, HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanları görevden alınarak, yerlerine kayyum atandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Diyarbakır, Mardin ve Van valileri belediye başkan vekili olarak atandı. 29 ilde yürütülen PKK/KCK operasyonlarında toplam 418 kişi gözaltına alındı..

Yorumlarinizi bekliyorum...

Kaybedilmiş seçimin acısını çıkarıyorlar, hukukî gerekçelere dayanmayan sebeplerle insanların haklarını gasp ediyorlar. Eğer kişiler hakkında varsa bir suç teşkil eden unsur yargıya intikal etmesi gerekiyor. Türk ceza kanununa göre herhangi bir suç işlemiş işe gereken yapılır, böyle kafasına göre atama yapılmamalı.
Böyle bir durum vardı neden adaylık sürecinde gerekli işlemler yapılmadı. Terör örgütü ile bağlantısı olan herkese gerekli ceza tabiki verilmeli, hem de en ağır şekilde. Ortada suç varsa, ceza da vardır. Mahkeme yolu ile değil de, iç işleri bakanlığı aracılığıyla bu işlemlerin yapılması hukuksuz ve adaletsiz bir davranış, bu demek oluyor ki kafalarına göre istedikleri yere atama yapabilirler. İleriki dönemler de yeni kaos ortamları bizi bekliyor, yeni kurulacak partiler ile ortalık daha da karışacak. Gerekli tepkileri herkes vermeli, bir yandan da sağ duyulu olmalı ve galeyana gelmemek gerekiyor.

Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü içerden çıkartan ve Belediye Başkanı olmasına (dolaylı) vesile olan Balgatçı,dün Süleyman Soyluya görevden alınmalar için teşekkür ediyor. Neyin peşinde oldukları belli değil ama teröristleri yargılamanın peşinde olmadıkları çok belli!

Çok şaibeli bir durum. Bu başkanların aday olmalarına neden izin verildi? Veya daha yenimi tesbit ettiler terör ile ilişkilerini? Hangi sabit delillere göre tesbit edildi? Bay Recep ve elemanı sayın Soylu seçim öncesi kayyum ile tehdit etmişti,.....
Madem bu başkanlar terör ile ilişkili neden belediye meclisi kendi içerisinden yeni bir başkan seçemiyor?
Bu resmen bir siyasi cezalandımadır. HDP AKP'ye seçim kaybettirdi ve şimdi bunun cezasını çekiyor. Resmen hukuk dışı bir davranış ve halkın iradesini hiçe saymaktır. Bu iktidardan da başka bir davranış beklemek doğru olmaz.

Maalesef oyle bir donemdeyiz ki, es gecildi gitti. Hatta ses cikaran Ekrem Imamoglu gibi kisilerde kayyumla tehdit edildi, maalesef.

Sürekli suni gündem yaratarak bu tür olayların üzerini örtecek şeyler üretiyorlar. Nasıl hiç tepki gelmedi yada yeterince ses yükselmedi şaşırmamak elde değil. Resmin tamamına bakarsak ülkenin bir numaralı gündemi olması gerekiyor, hukuksuz yapılan her işlem ve uygulamanın karşısında olmak gerekiyor siyasi kimliği bir kenara bırakıp.

Fethullahçılar hükümeti ele geçirmeye çalışınca milletin iradesine karşı darbe girişimi oluyor da Diyarbakır, Van ve Mardin’de halkın temsilci olarak seçtiği kişilerin makamlarına kayyım atanınca neden darbe sayılmıyor? Buna karşı direnince de neden demokrasi nöbeti değil de terörizm oluyor?

Demokrasinin değişmeyen iki yüzü. Diğer yüzü daima faşizm.. Görünen yüzü de daima gösteri.

hala neden böyle bir parti var mecliste? suan kafamı en cok kurcalayan soru bu. ve hali hazırda kurulmasına nasil göz yumuldu hani bizim değerlerimiz var ya GAZİ ve ŞEHİT'lerimiz gibi o ailelerin ve diğer vatandaşların ağirliğini da hissetmediniz o boyun borcu diyip durdukları konu da? anneler ağlamasın, Şehit ve Gazilerin de anneleri hep ağliyor, 30 senedir oğlu cay sevdiği için cay içmeyenler vardı... yazık ya, siyaset kadar illet bir şey yok, diyeceklerim cok olsa da, bu kadarla sınırlamak istiyorum.

barış elçisi pkk terör örgütünün elebaşı abdullah öcalan'nın mektubunu okuyanlar mı terörle mücadele ediyor, güldürmeyin. madem bu başkanlar terör örgütü destekçisi ysk neden bu adamların adaylığını onayladı, madem onayladı kazandıktan sonra neden kayyum atıyorsun. hdp'i neden kapatmıyorsun ? müzikal bölümler, dialoglar, monologlar ve pantomim hepsi mükemmel kusursuz bir tiyatro tıpkı vödvil gibi.

Son düzenleme:
Halkın iradesiyle dalga geçmek bu kadar kolay bu ülkede...
Ve Korkutulan sindirilen yığınlar hiç bir konuda meydanlara dökülmemeside ayrı bir sorun...

Halkın iradesiyle dalga geçmek bu kadar kolay bu ülkede...
Ve Korkutulan sindirilen yığınlar hiç bir konuda meydanlara dökülmemeside ayrı bir sorun...

Ilk cümlene katılmakla beraber uzun yıllar doğu da hatta kayyumlara alışık bir şehirde yaşayan biri olarak sokağa dökülmenin verdiği o stresi gerginliği halk yaşıyor malesef
Kobani olaylarından dolayo tayinimi istedim bunu biliyormusun

Kayyumun atanmasını değil, zamanlamasını uygun bulmadım, vardır bir bildikleri diyerek köşe kapmaca oynayamacağım. Mantığa ayrıkı hareketler olduğu aşikar.
İlavetten;
Sürekli fetö üzerinden vurmak yerine biraz da kendi kolonilerimizin durduğu noktaya bakarsak, aradaki üçgeni anlamak çok ta zor olmayacaktır.
Siyaset terörden, terör siyasetten beslenmeye başladı ülkede, bunda bizim de payımız var.
Orada yaşayanlar yok mu? az da olsa konuşmalarını isterim, eğer ortada bir halk iradesi var ise tüm samimiyetimle söylüyorum, özür dileyeceğim şu cümle için.
Orada korkudan başka hiçbir şey yok, bunu söylemek bu kadar zor olmamalı.

barış elçisi pkk terör örgütünün elebaşı abdullah öcalan'nın mektubunu okuyanlar mı terörle mücadele ediyor, güldürmeyin. madem bu başkanlar terör örgütü destekçisi ysk neden bu adamların adaylığını onayladı, madem onayladı kazandıktan sonra neden kayyum atıyorsun. hdp'i neden kapatmıyorsun ? müzikal bölümler, dialoglar, monologlar ve pantomim hepsi mükemmel kusursuz bir tiyatro tıpkı vödvil gibi.

Su sorunun mantikli cevabini verebilecek irade maalesef suan mevcud degil.

Güzide milletimiz her şeyi unutmaya o kadar alışmış ya da alıştırılmışki. Bunu da unutmak zor olmamıştır.

Orada yaşayanlar yok mu? az da olsa konuşmalarını isterim, eğer ortada bir halk iradesi var ise tüm samimiyetimle söylüyorum, özür dileyeceğim şu cümle için.
Orada korkudan başka hiçbir şey yok, bunu söylemek bu kadar zor olmamalı.

"Orada" derken Diyarbakır, Mardin ve Van da yaşayan halkı kastediyorsan yukarıda fikirlerimizi belirtmişiz ? Hatırladığim kadarıyla sende "oradan" bir yerlerdensin. Korku demişsin, korku şuan ülkenin dört bir yanından hissediliyor zaten, fakat baskı ve saldırı neden hep "orada" oluyor diye sormamışsın ?

Ben oralı veya buralı değilim, korku kapanına girmiş tel örgülü mayın alanını gayet sizin kadar iyi bilirim. Terör Örgütünün Kalbinin neden oralarda attığını açıklar mısınız?
Çünkü ben ‘kayyumun zamanlaması’ kısmını açıklayarak, bir tahribat yahut öç alma gibi kılıflara sığdırmış bulunuyorum ve desteklemiyorum, yanlışa yanlış diyecek erdemlik göstermiyor isek, saatlerce harflerin altına kalın çizgiler çizmemizin bir manası yoktur.
Sorularıma yanıt vermeden ikili diyaloglara dönecek şekilde yazarsanız cevap vermeyeceğim.
İyi forumlar.

Ahmet Davutoğlu bu ülkede halk tarafından en çok oyu alıp Başbakan olmuş adamdı. Kendi adamlarına bile saygı gösterilmedi onu koltuktan indirip Binali yi Başbakan yaptılar.

Davutoğluna oy veren kesimden bi kişide çıkıp demedi ki yahu bu adam ne yaptıda görevden aldın? Biz bu adamı seçtik sen kimsin bu adamı alıyorsun görevden demedi.

Şimdi bu tarz Kayyum atamalarını çok şey görmüyorum normal geliyor. Kendi seçmenine adamına acımayan bunlara mı acır :)

Nüfusunun neredeyse tamamının anadili Kürdçe olan bir köyde okulun panosuna "Kürdçe konuşmak yasaktır" diye emrivaki bir uyarı yazmak o bölgenin sömürgecilerin işgal bölgesi, okulun bir sömürge karargahı, öğretmenin de bir sömürge subayı olduğunun göstergesidir. Haliyle oranın yerel belediyelerine kayyım adı altında sömürge valisi atanıyor devlet tarafından. Meseleye sömürge-sömürülen degil de basma-kalıp fikirlerle "terör, terorizm pis öcü" gibi açilardan baktıkça, elbette birbirimize kimin donu daha kirli diye atışıp duracaÄ£ız.

Geri